Sluit

Supply Chain & Operations

Doelgericht structurele verbeteringen doorvoeren voor operationele vraagstukken

Haico Dag3 MG5526klein

Haico Spijkerboer


Get yourdone

Operations solution

Direct handelen. Scherp en fris een probleem benaderen. En samen de oplossing implementeren. Met duurzaam resultaat. Daar staan wij voor. Staat je winstgevendheid onder druk of heb je moeite groei te realiseren met de bestaande middelen? Ben je op zoek naar een manier om een krachtig team te creëren dat continu op zoek is naar verbeteringen en deze ook realiseert? Wij bieden de oplossing, samen met jouw team. Daarbij staan de mens én het resultaat centraal. We get it done!

'Wij weten alles van verandering in operationele werelden'.

Haico Spijkerboer, Partner

Onze expertises

Onze Supply Chain & Operations solution heeft brede ervaring in veel operationele vraagstukken. Denk daarbij onder meer aan herstructureren, het reduceren van operationele kosten en doorlooptijden, het managen van groei, het ontwikkelen en implementeren van productieprocessen, het verplaatsen of sluiten van fabrieken, een flexibilisering van de operatie, voorraadoptimalisatie en het verbeteren van kwaliteit en forecast-capaciteiten. Daarbij bieden wij onder andere de volgende generieke en specifieke producten aan:

Inventory Excellence

Inventory Excellence richt zich op vier gebieden: voorraadstrategie, overtollige voorraad = bevroren geld, verspilling van kosten en inspanningen en het signaleren van problemen bij andere afdelingen. Met behulp van verschillende tools brengen we de huidige voorraad, kosten en metrics in kaart. Daarna herzien we het voorraadbeleid en verminderen we overtollige voorraad. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat nieuwe beheersystemen worden ingebed, gecontroleerd en verbeterd.

Operational Due Diligence

Operational Due Diligence (ODD) verbetert bedrijfsresultaten door optimalisatie van de bedrijfsvoering. ODD geeft kritisch inzicht in hoe knelpunten in de productie kunnen worden geïdentificeerd en opgelost om de doorvoer te verhogen, het voorraadbeheer te stroomlijnen en de operationele kosten te optimaliseren voor een betere EBITDA.

Verbeter bedrijfsresultaten met Operational Due Diligence

Maintenance Excellence

Onze Maintenance Excellence propositie transformeert jouw onderhoudsaanpak, waarbij afdelingen op één lijn worden gebracht, kosten worden bespaard en strategische doelen worden nagestreefd. Onze aanpak vermindert stilstand, transformeert onderhoud van kosten- naar waardegericht, beheert verouderende assets en optimaliseert middelen. Onze praktijkgerichte methodologie is gebaseerd op ISO 55000 en het Maintenance Excellence-framework en levert meetbare resultaten op voor de belangrijkste kengetallen.

Maintenance Excellence: hoe een slim onderhoudsplan het verschil kan maken

Overall Equipment Effectiveness

Het verhogen van de capaciteit op de bottleneck, het verlagen van de operationele kosten of het verbeteren van de serviceniveaus kan al snel verzanden in theoretische en academische analyses, terwijl er juist behoefte is aan snelle verbetering en actie. Met een praktische en gestructureerde aanpak brengen we focus aan en begeleiden we de organisatie bij het identificeren van de belangrijkste verliezen door te onderzoeken wat er al beschikbaar is aan gegevens, kennis en discussies.

Supply Chain Control Tower service

De Supply Chain Control Tower service van Boer & Croon stroomlijnt operaties door de gegevens van leveranciers, fabrikanten en distributeurs te integreren. Het biedt real-time zichtbaarheid in voorraden, orderstatus en logistiek, waardoor voorspellende analyses voor verstoringen mogelijk zijn. Dit bevordert samenwerking en geïnformeerde besluitvorming, optimaliseert de supply chain voor efficiëntie, flexibiliteit en verbeterde klantenservice.

Sales & Operations Planning

Sales & Operations Planning is een geïntegreerd businessmanagementproces waarmee het executive leadership team continu focus, afstemming en synchronisatie realiseert tussen alle functies van de organisatie. Boer & Croon helpt bij het creëren van een fundament van cruciale elementen voor Supply Chain & Operations binnen jouw organisatie, zowel met een solide basis van technische elementen als met het zorgen voor het juiste gedrag, integratie en besluitvorming.

Operational Excellence

Operational Excellence is de overtuiging van een organisatie om te willen excelleren in dienstverlening aan haar klanten. Voordelen kunnen zijn een kortere doorlooptijd, hogere productiviteit en lagere kosten, betrokken medewerkers en tevreden klanten. Met onze hands-on aanpak helpt Boer & Croon jouw organisatie te groeien in Operational Excellence volgens de theorie van Lean Six Sigma.

Het meest efficiënt en betrouwbaar uitvoeren van jouw bedrijfsstrategie met Operational Excellence

Motivation & Activation

Motivation & Activation biedt richtlijnen voor het betrekken en behouden van werknemers. Door strategieën te implementeren die aansluiten bij individuele motivaties, cultiveert het een gevoel van toewijding en enthousiasme onder medewerkers. Deze propositie richt zich op het creëren van een omgeving waarin werknemers zich gewaardeerd voelen, wat leidt tot verhoogde tevredenheid, productiviteit en langdurige retentie. Om dit te bereiken kunnen verschillende programma's worden geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld gamification.
Akshay Bakas 4
BC 04 04 compressed 22
Guus Dag4 MG6359klein
Haico Dag3 MG5526klein
Inelise Fröberg
Pim 1
Portret BC 01 11 2021 24
Boer Croon dag7 Wies MG1086
Matthijs HR zit 3
Myrthe 3
Elise LO zit 1
Renske van Eijk

Interim-Management

Onze pool van interim-COO's en CEO's bestaat zonder uitzondering uit zwaargewichten: prettige en leuke mensen om mee samen te werken, met minimaal tien jaar ervaring in een eindverantwoordelijke functie. Zij vinden aansluiting bij jouw organisatie of bedrijf en maken van binnenuit positieve impact. Onze interim-managers zijn inzetbaar binnen o.a. de volgende interim-functies:

  • Interim-COO en -CEO
  • Interim-(programma)manager
  • Interim-project- en productiecoördinator
  • Interim-global supply chain manager
  • Interim-operational procurementmanager

Heb je een acuut probleem of sta je aan de vooravond van een transformatie, strategische koerswijziging, reorganisatie, fusie, afsplitsing of een stevig veranderprogramma in een operationele setting? Onze CEO/COO community is de geschikte partner voor al je vraagstukken.

Meer over de CEO/COO community

Executive Search

Wij bieden oplossingen voor de vaste invulling van senior posities in operationele omgevingen. Boer & Croon Executive Search ondersteunt het proces van continue optimalisatie van het operationele proces door het vinden van bijvoorbeeld een passende COO, director supply chain of head of procurement.

Deel deze oplossing via...

LinkedIn

Meer Informatie?