Sluit

Management Consultancy

Boer & Croon is dé partner voor organisaties die hun bedrijfsvoering, dienstverlening, klanttevredenheid en prestaties willen verbeteren. We werken voor én samen met bestuurders en teams van toonaangevende bedrijven en (semi)publieke instellingen aan oplossingen voor hun meest kritieke (‘mission-critical’) managementvraagstukken.

Jaap Dag5 MG7755klein

Jaap Heeringa


Get yourdone

Management Consultancy

Wij maken het verschil wanneer de huidige aanpak niet meer werkt, de prestaties achterblijven bij de ambitie en de druk te hoog wordt. Boer & Croon zorgt voor duurzame prestatieverbeteringen met professionals die de klus klaren. Het resultaat: grip op de situatie en een toekomstbestendige organisatie. Onze belofte: we get it done!

Onze expertises

Design

De groei blijft achter bij de ambitie, marktontwikkelingen dwingen tot een nieuwe koers of het management verliest haar grip op de operatie en de winstgevendheid. Er moet iets veranderen in de strategie van de organisatie, maar wat zijn de strategische opties en realistische scenario’s? Onze opdrachtgevers willen de sturing op hun organisatie terug en de beste beslissingen nemen, maar hebben niet de juiste expertise in huis om de opties goed in kaart te brengen. In dergelijke situaties, wanneer de urgentie hoog is en oplossingen allesbepalend zijn, zorgen wij voor blijvend resultaat.

Boer & Croon biedt concrete oplossingen voor complexe en ‘mission critical’ managementvraagstukken. Samen herijken we de strategie, identificeren we de belangrijkste blokkades en kansrijke opties, ontwikkelen we actieplannen en begeleiden we de implementatie. Dit doen we altijd in co-creatie met de belangrijkste stakeholders binnen de organisatie. We analyseren het vraagstuk en bieden oplossingsgericht advies. Kort, bondig en uitvoerbaar. We nemen verantwoordelijkheid voor het resultaat en zorgen voor draagvlak binnen de organisatie, waardoor de kans van slagen wordt vergroot.

Transform

De strategie van papier naar praktijk brengen, het sturingsmodel inrichten voor de volgende groeifase, een carve-out begeleiden of een digitaliseringsslag realiseren. Binnen de organisatie is de strategie bepaald, maar de realisatie ervan blijkt in de praktijk lastig. Hiervoor is specialistische kennis, draagvlak, capaciteit en simpelweg tijd nodig. Een gebrek hieraan kan beloofde resultaten in de weg staan en vertraging veroorzaken.

Boer & Croon zorgt voor succesvolle executie van strategische doelstellingen. Om een transformatie te realiseren versterken we het management en betrokken teams met onze expertise in veranderopgaven. Wat het vraagstuk ook is, we zorgen dat het wordt vertaald naar een operationele aanpak die iedereen begrijpt. Een realistisch transformatieplan, dat praktisch en uitvoerbaar is. We stropen onze mouwen op en nemen verantwoordelijkheid voor het proces en het project. Het resultaat? Een succesvolle realisatie van de gestelde strategische doelstellingen, structurele groei en verbeterde performance.

Support

De uitvoering van strategische plannen versnellen, een project leiden of tijdelijk een rol invullen. Soms heeft een organisatie behoefte aan specifieke hulp van buitenaf, met de juiste competenties en aanvullende kennis en ervaring. Aan managers of directieleden die leidinggeven aan veranderingen en vertrekken als de klus geklaard is.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van complexe programma’s die voor de meeste organisaties buiten de dagelijkse praktijk vallen. Sterke, gedreven persoonlijkheden met denkkracht én realisatievermogen, die door hun verbindend vermogen lastige vraagstukken tot een goed einde brengen. Die kennis en expertise delen en interne teams opleiden.

Boer & Croon zorgt voor continuïteit en laat een sterkere en zelfstandige organisatie achter.

Ons netwerk maakt het verschil

Wij zijn verbinders in hart en nieren. Boer & Croon werkt zowel met eigen mensen als met interim-specialisten en ervaren bestuurders uit jouw sector. De samenstelling van onze teams is afhankelijk van wat jouw organisatie al in huis heeft. Onze mensen begrijpen uit eigen ervaring voor welke uitdagingen een organisatie staat en welke expertise, ervaring en competenties nodig zijn om het gewenste resultaat te halen. De kracht van ons netwerk zit in de breedte: van ex-strategieconsultant tot ondernemer, van secretaris-generaal tot zorgbestuurder en van businessunitmanager tot RvB-lid.

Strategie

Strategie vraagt om een scherp antwoord op de uitdagingen waarmee de organisatie geconfronteerd wordt. De kern van een goede strategie wordt gevormd door een scherpe definitie van het vraagstuk, een plan van aanpak en een lijst met concrete, samenhangende acties die daaruit voortvloeien. Dat klinkt als een open deur, maar bedrijven en instellingen hebben dit zelden goed voor elkaar.

Wil je meer weten over onze aanpak?

Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op met Hans Bongartz of Jaap Heeringa.

Veelgestelde vragen

Wat maakt Boer & Croon anders dan andere management consultancy bureaus?

Als Manager bij Boer & Croon ga je denken, doen en tastbare resultaten realiseren. Je stuurt een team aan of doet zelfstandig opdrachten waarin je echte impact maakt. Daarnaast zit ondernemerschap in ons DNA en daarmee ook in de rol van Manager. Naast de inhoudelijke opdrachten die je doet en waar je je steeds verder in ontwikkelt, ben je samen met jouw team verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de solution. Hierbij kun je denken aan inhoudelijke ontwikkeling op het gebied van product development, het schrijven van artikelen, eigen verantwoordelijkheid in het werven van nieuwe collega’s, het genereren van nieuwe opdrachten en het in de markt zetten van de solution.

Welke specifieke problemen kan een Management Consultant oplossen?

Management consultants kunnen helpen bij een breed scala aan problemen, zoals strategische planning, operationele efficiëntie, organisatieontwikkeling, verandermanagement en technologische integratie.

Kan een management consultant helpen bij het trainen van mijn team om verbeteringen te implementeren?

Ja, onze management consultants trainen en begeleiden jouw team om verbeteringen te implementeren en resultaat te boeken.

Deel deze oplossing via...

LinkedIn

Meer Informatie?