Sluit

Finance & Technology

De finance-afdeling van morgen zet ambities om in daadkracht.

Johan Traa Boer Croon

Johan Traa


Get yourdone

Finance Technology OPTIE 2 banner

Wij zijn teamspelers en wij stellen graag met jou een team samen dat kan winnen. Iedere wedstrijd weer. Met een scherpe strategie, de juiste opstelling, slimme data-analyse en de nieuwste technologie. Finance is de ruggengraat van iedere organisatie. Het geweten, het kenniscentrum, de spin in het web waar alle informatie bij elkaar komt.

Het is daarom belangrijk om daar een goed geolied team te hebben zitten. Die doelkansen van mijlenver ziet aankomen en een tackle weet op te vangen zonder dat er gaten in de verdediging vallen. Die nieuwe financefunctie, een strategische businesspartner voor het bestuur, helpen wij jou graag in te richten. We get it done!

'Een geoliede financiële afdeling is het fundament van iedere organisatie.'


Consultancy

Ons Finance & Technology-team is gericht op de inhoudelijke agenda van de CFO, CIO en CTO met onze dienstverlening voor executive search, interim-management en consultancy. Wij helpen de CFO met de transformatie van zijn of haar team tot een strategische businesspartner voor de board. Door het herkennen van verbetermogelijkheden, het herstructureren van finance-processen en het introduceren van nieuwe manieren van werken. Technologie is het noodzakelijke middel om beslissingen te ondersteunen. Een goede CFO rapporteert niet alleen op basis van de juiste data. Door de juiste analyse van die data kan de CFO ook een waardevolle bijdrage geven aan strategische beslissingen. 

Wij bieden oplossingen voor de volgende thema's: Analysis & Process Optimization, Consolidation & Corporate Reporting, Enterprise Performance Management, Data & Management Information, optimalisatie van managementrapportages, Software Selection & Implementation, Future Financials en Finance & Technology Transformatie.

Wij staan niet aan de zijlijn, maar treden op als teamspeler. Samen met de mensen van onze klanten werken wij aan het resultaat. Dit maakt onze oplossingen duurzaam.

Onze expertise

Wij ondersteunen de CFO, CIO en CTO met onze expertises

Transformatie

Succesvolle bedrijven investeren in innovatie en transformatie om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dat vraagt on het bijstellen van de strategie en het formuleren van nieuwe doelen. Wij helpen organisaties met de realisatie van deze ambities. Om met een verbeterde wendbaarheid en bestuurbaarheid goed voorbereid te zijn op de uitdagingen van vandaag en morgen

Optimalisatie

De drie pijlers van een organisatie zijn de mensen, processen en technologie. We analyseren en werken samen met onze klanten om de financiële en IT-processen te optimaliseren en zo de efficiëntie en effectiviteit te verbeteren.

Digitalisering

Wij selecteren en implementeren de juiste technologie en automatisering om strategische bedrijfsdoelen te bereiken. Dat begint met een IT-roadmap, een analyse van de bedrijfsvereisten en de selectie van softwareleveranciers. Daarna volgt het projectmanagement voor het implementatie- en acceptatieproject. Wij zorgen ervoor dat de business klaar is voor de digitalisering.

Pensioencontract

Het pensioenstelsel staat aan de vooravond van de grootste transformatie sinds de invoering hiervan. Op dit moment werken pensioenbeleggers, asset managers en pensioenadministratiekantoren onafhankelijk van elkaar. Straks, als het nieuwe pensioencontract in werking treedt, gaat het huidige stelsel flink op de schop. Tegelijkertijd moeten pensioenfondsen voldoen aan ESG-regels en is digitalisering in een stroomversnelling geraakt. Met het oog op deze ontwikkelingen hebben wij een team van experts aan ons weten te binden, die in staat zijn om deze vraagstukken op duurzame wijze op te lossen.

Wij helpen zowel pensioenfondsen als pensioenuitvoerdersorganisaties met de transitie naar het nieuwe pensioencontract. Hiervoor stellen wij eerst een overkoepelende architectuur vast waarbinnen de verschillende domeinen met elkaar kunnen samenwerken. Door zo'n holistische benadering kan men gericht organiseren, investeren en bijsturen. Dit geldt voor zowel de processtructuur, de IT-structuurinrichting als de dienstverlening. Een dergelijk omvangrijk veranderingsproces begint met het kritisch evalueren van de organisatiestructuur en het helder definiëren van verantwoordelijkheden.
Diederick Gallas
Gert Jan Kievit
Johan Traa Boer Croon
Max Walda zittend LO
Mimi nieuw HR staan 1
Phoebe 2
Rowie Schopman foto 4
Bc foto 1
Teun HR zit 2
Managing Partner

'Onze realisatiekracht komt voort uit onze bewezen methodologie, onze sterke partnerships en onze expertise op het finance-vlak.'


Interim-Management

Voor interim-management werken wij met onze CFO community, die bestaat uit door de wol geverfde financiële professionals die verschillende (interim-)posities hebben vervuld bij diverse organisaties. Allemaal met verschillende en aanvullende ervaringen. Het sleutelwoord is executie: snel analyseren en direct verbeteringen doorvoeren. Daarnaast hebben alle interim-managers hun eigen specialismen binnen het bredere finance-spectrum: van Private Equity, M&A tot IT & Data en financieringen.

Meer over de CFO community

Executive Search

Finance & Technology is een prominent werkveld in elke onderneming. De CFO van nu werkt met continue verandering, onder andere aangewakkerd door technologieën en het gebruik van big data. Boer & Croon Executive Search vindt de toekomstgerichte CFO en de groep managers daaronder. We zijn actief in vakgebieden als Accounting, Reporting en Controlling, maar ook nadrukkelijk in Strategy & M&A en Business Data & Analytics.


'Boer & Croon levert zowel bewezen leiders uit het CFO-netwerk als jong financetalent om jouw bedrijf financieel gezond te houden.'

Eelco Koehoorn, Partner

Deel deze oplossing via...

LinkedIn

Meer Informatie?