Sluit

Executive Search

We leveren sneller, betere mensen. We zijn geen CV-schuivers, maar mensenkenners.

Executive Search Stockfoto algemeen

Boer & Croon en YESS hebben samen een lange historie. Sinds 2020 zijn we samen actief in executive search binnen veel markten en functiegebieden. Boer & Croon voor vaste posities in het publieke en zorg domein. YESS voor vaste posities in het bedrijfsleven, bij culturele instellingen en NGO’s.
Bekijk hier de website van YESS

Werkwijze

Ons executive search proces is transparant en gestructureerd. Onze ervaring en kennis van de ontwikkelingen in de organisatie en bedrijfstak staan daarbij centraal. We vinden de beste kandidaat, passend bij de ontwikkelfase van de organisatie en het team. Onze professionele betrokkenheid en onze aandacht voor persoonlijke vaardigheden garanderen dat. Ons netwerk bestaat uit toezichthouders, bestuurders, directieleden, managers en professionals en wordt continu uitgebreid op basis van de search opdrachten waar we aan werken. Ons netwerk, onze kennis van de markt, een goed intakegesprek, zorgvuldige en transparante procesbegeleiding en kritische toetsing zorgen voor de best passende kandidaat.

Voordelen

Samenwerking met Boer & Croon of YESS voor Executive Search geeft veel voordelen. Onze kleine, gespecialiseerde teams werken efficiënt en hebben uitgebreide kennis en een actief netwerk. Wij selecteren secuur en brengen snel de juiste kandidaten met je in contact. Dat maakt in je organisatie direct het verschil en scheelt tijd, geld en opportunity costs van verkeerde hires.
Executive Search
Mayofi ob J Bg2l Zj Mg unsplash b

Executive Search in de Zorg

Wij hebben de ambitie om de zorg verder te helpen op het vlak van samenwerking, kwaliteit en innovatie. Het versterken van leiderschap zien wij als de sleutel hiertoe. Nieuw leiderschap is broodnodig om de veranderkracht van zorgorganisaties te vergroten. Wij versterken al decennialang de zorg in Nederland over de volle breedte. Met de beste mensen en de beste oplossingen. Van ziekenhuizen en onderzoeksinstituten tot ouderenzorg en jeugdzorg. En we zijn een ervaren partner voor zorgverzekeraars, brancheverenigingen en koepelorganisaties.

Executive search voor Private Equity

YESS helpt je bij het vinden van ondernemende directieleden en de invulling van sleutelposities als je investeert in een (nieuw) bedrijf of wanneer je organisatie wordt overgenomen door private equity. Wij ondersteunen je bij de ontwikkeling van een strategisch team. Zo kan je organisatie gefundeerde beslissingen over bijvoorbeeld een herstructureringsproces nemen. En dat komt het groeipotentieel ten goede. Onze consultants begrijpen dat de samenwerking met het portfoliobedrijf en de private equity firma cruciaal is voor een succesvolle buy & build strategie.

Naast searches voor portfolio bedrijven zijn wij ook gespecialiseerd in het aantrekken van investment professionals voor de private equity firma zelf. Wij zijn zeer ervaren in het vinden van alle niveaus, van Associates tot Directors en Partners.

Executive search voor Mid-sized Companies

Een heldere lange termijn strategie is cruciaal voor familie- én voor beursgenoteerde bedrijven. Bij YESS hebben we een uitgebreid netwerk van senior professionals met de juiste competenties om succesvolle strategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Onze consultants begrijpen als geen ander de specifieke cultuur, professionaliseringsbehoefte en veranderende dynamieken van middelgrote organisaties. YESS ondersteunt je bij het identificeren en interesseren van best-in-class kandidaten en het evalueren en optimaliseren van je directieteam en de managementlaag daaronder.

"Niet: wat of wie heb je nodig, maar: waar wil je heen?"

Margreth Jonk, Partner Yess - Boer & Croon

Executive search voor Finance & Technology

Finance & Technology is een prominent werkveld in elke onderneming. De behoefte aan transparantie en stuurinformatie groeit. Ook het gebruik van voorspellende technologieën blijft toenemen en invloed hebben op de Finance functie. De CFO van nu werkt met continue verandering, onder andere aangewakkerd door technologieen als block chain en het gebruik van big data. YESS vindt jouw toekomstgerichte CFO en de groep managers daaronder. We zijn actief in vakgebieden als Accounting, Reporting en Controlling, maar ook nadrukkelijk in Strategy & M&A en Business Data & Analytics.

Executive Search bij Digital Transformations

De vraag van klanten en consumenten verandert voortdurend. En steeds sneller. Door het digitaliseren van processen wordt deze vraag steeds persoonlijker. YESS ondersteunt al jaren grote en kleinere organisatie bij het vinden en verbinden van best-in-class kandidaten die deze digitalisering vormgeven en succesvol maken. Wij hebben een goed netwerk met COO’s, CTO’S of Directors op het gebied van Product & Innovatie management. Ons trackrecord beperkt zich niet tot snel groeiende innovatieve techbedrijven en ‘pure players’. Ook voor traditionele bedrijven, die digitaal transformeren, kennen we de juiste mensen.

Executive search voor Scale Ups

Als je startup een succesvol business model heeft ontwikkeld en uitgebouwd, is het tijd voor de cruciale vervolgstappen: de opbouw en professionalisering van het managementteam, de optimalisering van de bedrijfsprocessen en de acceleratie van winstgevende groei. YESS maakt je scale-up mogelijk met een combinatie van executive search en leadership development. Op deze manier kun je ondernemende kandidaten voor sleutelposities aantrekken en tegelijk je huidige team talentgericht ontwikkelen. Zodat ze samen het verschil gaan maken.

Meer weten?

Meer informatie over de mogelijkheden die wij jouw organisatie kunnen bieden? Vul het contactformulier in of neem contact op met Margreth Jonk & Edith Koetsier (YESS) of met Anoesjka van Aanholt (Healthcare).

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een search?

Een reguliere search duurt gemiddeld 6 tot 8 weken, waarbij we direct beschikbare kandidaten introduceren. Daarnaast bieden wij een accelerated search aan van 4 weken.

Hebben jullie een specialisatie?

Boer & Croon werkt breed in de Zorg en Publieke markt. YESS werkt voor bedrijven in de profit sector op directieniveau en de managementlaag daaronder in alle sectoren en in de meeste disciplines. Daarnaast is YESS actief voor NGO’s en culturele instellingen.

Werken jullie ook internationaal?

YESS werkt internationaal en voor internationale bedrijven. Boer & Croon werkt in het Zorg en Publieke domein alleen in de Nederlandse markt.

Wat is de fee?

De fee is afhankelijk van de complexiteit van de opdracht. Alle searches zijn maatwerk. De fee wordt voorafgaand vastgesteld en is een vast bedrag.