Sluit

Een interim-CFO van Boer & Croon vergroot de slagvaardigheid van de organisatie direct. Hij of zij helpt om strategische doelen te bereiken, een fusie rond te krijgen of tijdelijk het fort te versterken. Boer & Croon zorgt voor de interim-CFO die jouw organisatie op dit moment nodig heeft.

Format afbeeldingen Insights 1

Financiële basis optimaliseren

De ervaring van een interim-CFO draagt bij aan het optimaliseren van de financiële basis, ziet kansen en weet financiële turbulentie te keren. Zij zijn de experts die aandeelhouders en financiële analisten op professionele wijze informeren en de weg weten in de wereld van finance en accountancy.

De interim-CFO komt ook in beeld als de bedrijfssituatie vraagt om ervaring en expertise die intern niet voorhanden is. Denk aan een reorganisatie, een fusie of een overname. Of omdat de onderneming onstuimig groeit of in zwaar weer verkeert.


CFO community

De CFO community van Boer & Croon bestaat uit een aantal zeer ervaren financiële professionals die verschillende (interim) posities hebben vervuld bij uiteenlopende organisaties. Iedere professional heeft daarnaast een specifiek specialisme, bijvoorbeeld Private Equity, M&A, IT & Data en financieringen.

De CFO community van Boer & Croon bestaat uit zeven zeer ervaren (interim) bestuurders: Hein Breekveldt, Arjan Kaaks, Harmen Peters, Sjoerd Schaafsma, Bert Schouws, Rogier van Veenendaal en Auke van der Meer.

Wat ons kenmerkt is onze effectieve werkwijze: snel analyseren en direct verbeteringen doorvoeren. Want de financiële gezondheid en slagvaardigheid van onze klanten staat voorop. Onze CFO community werkt nauw samen met de experts van onze Finance & Technology solution. Zo is er altijd de juiste expertise en mankracht beschikbaar om direct in te zetten.


Flexibele schil

Deze community is de flexibele schil die ingezet kan worden voor de benodigde expertise en mankracht. U kunt hierbij denken aan Finance managers, Business Controllers, Register Controllers en Registeraccountants. Tot slot werken wij waar nodig ook nauw samen met enkele nichespelers (specialisten), software vendors en implementatiepartners om zo tot een optimaal resultaat voor jouw vraagstuk te komen.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Eelco Koehoorn.

Waarom een interim-CFO?

De belangrijkste reden om een interim-CFO in te schakelen is de behoefte aan extra ervaring en expertise tijdens een reorganisatie, na een fusie of overname. De juiste expert doet meer dan alleen lopende zaken waarnemen. Hij of zij is in staat om direct leiderschap te tonen en de juiste beslissingen te nemen die nodig zijn voor de continuïteit van de financiële prestaties van de onderneming.

Een ander voordeel van een interim-CFO is dat deze een grote verscheidenheid aan ondernemingen van binnen heeft gezien met elk een andere financiële structuur en vorm van rapporteren. Met die schat aan ervaring ziet de interim-CFO snel verbeterpunten binnen een onderneming en weet deze zelfstandig door te voeren. Bovendien hebben zij met diverse accountantskantoren gewerkt en kennen de ins en outs van financiële verslaggeving.

Een ‘startup’ die nog niet toe is aan een vaste CFO kan met juiste interim-CFO alvast een solide financiële structuur neerzetten en de basis leggen voor een betrouwbare financiële verslaglegging aan het Management Team, de aandeelhouders en externe accountants.


Overstap naar vaste CFO

Voor snelgroeiende start-ups, waar de CEO tot nu toe de financiële zaken heeft geregeld, kan de aanstelling van een interim-CFO een goede manier zijn om te bekijken of de organisatie klaar is voor een vaste CFO. De CEO heeft meer tijd voor andere zaken en de ervaren interim-CFO kan de financiële structuur inrichten waarmee de groei van de onderneming kan worden zeker gesteld. Na een testperiode kan worden geëvalueerd wat de toegevoegde waarde van de interim-CFO is geweest en eventueel worden overgegaan tot het aanstellen van een vaste CFO.