Sluit

Headhunting Amsterdam | Zo gaan wij te werk

In de vroege dagen van headhunting was het proces grotendeels gebaseerd op persoonlijke netwerken, mond-tot-mondreclame en fysieke ontmoetingen. Bedrijven vertrouwden op aanbevelingen en persoonlijke connecties om leidinggevenden te vinden.

Maar zoals met veel industrieën, heeft technologie een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we werken. Digitalisering, sociale media en geavanceerde databasetechnologieën hebben de manier waarop we talent identificeren en aantrekken getransformeerd, waardoor we sneller en efficiënter kunnen werken dan ooit tevoren.

Executive Search diensten

De impact van technologische vooruitgang

De technologische revolutie heeft het landschap van executive search volledig veranderd. Met onze tools kunnen we nu de beste kandidaten selecteren voor senior financiële vacatures, HR-directeuren en andere hogere managementposities. Dit betekent dat we niet alleen reactief kunnen werken, maar ook proactief de juiste kandidaten kunnen identificeren.


Technologie en Executive Search bureaus

Bij Boer & Croon hebben we technologie omarmd als een cruciale bondgenoot in ons recruitment proces. We gebruiken een scala aan digitale tools, van geavanceerde databases die ons helpen bij het bijhouden van kandidaten en hun carrière trajecten, tot digitale interviewplatforms die ons in staat stellen om gesprekken te voeren met kandidaten over de hele wereld. Deze tools stellen ons niet alleen in staat om efficiënter te werken, maar ook om een breder en diversere talentenpool te bereiken.

Cultuur en fit in Executive Search

In de wereld van executive search bureaus is het vinden van een kandidaat met de juiste vaardigheden slechts de helft van de uitdaging. Minstens zo belangrijk is het waarborgen van een goede culturele fit. Een kandidaat die perfect past binnen de cultuur van een organisatie zal sneller integreren, productiever zijn en een langere retentie hebben. Bij Boer & Croon besteden we veel aandacht aan het begrijpen van de unieke culturele nuances van elk bedrijf waarmee we samenwerken.

Boer & Croon's aanpak voor het beoordelen van bedrijfscultuur

Onze aanpak is holistisch. We kijken niet alleen naar de vaardigheden en ervaring van een kandidaat, maar ook naar hun waarden, drijfveren en persoonlijkheid. Door diepgaande gesprekken te voeren met zowel kandidaten als bedrijven, zorgen we ervoor dat we een volledig beeld krijgen van wat beide partijen zoeken. Dit stelt ons in staat om matches te maken die verder gaan dan alleen het CV en die leiden tot langdurige en succesvolle samenwerkingen.

Internationale headhunter Amsterdam

Amsterdam is niet alleen een prachtige stad met een rijke geschiedenis, maar het is ook een bloeiende zakenhub die talent van over de hele wereld aantrekt. De stad biedt een dynamische en innovatieve zakelijke omgeving, met tal van startups, scale-ups en gevestigde multinationals die hun hoofdkantoor hier hebben. Voor executives biedt Amsterdam een unieke kans om te werken in een van de meest opwindende en diverse steden ter wereld.

De Toekomst van Executive Search

De recruitment industrie is voortdurend in beweging, en bij Boer & Croon zorgen we ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Of het nu gaat om de groei van remote werken, de toenemende nadruk op soft skills, of de opkomst van nieuwe technologieën zoals AI en VR in het recruitment proces, we zijn altijd op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en te innoveren als executive search bureau.

Opkomende trends in headhunting

De wereld verandert snel, en de uitdagingen van morgen zullen anders zijn dan die van vandaag. Daarom investeren we voortdurend in training, technologie en onderzoek om ervoor te zorgen dat we altijd voorbereid zijn op wat er komt. Of het nu gaat om veranderende arbeidswetgeving, nieuwe technologieën of verschuivende economische landschappen, we zijn toegewijd aan het leveren van uitmuntendheid in alles wat we doen.

Training en Ontwikkeling bij Boer & Croon

Bij Boer & Croon geloven we dat leren en groeien een levenslang proces is. Daarom bieden we onze kandidaten en klanten een reeks trainingen en ontwikkelingsprogramma's aan om hen te helpen hun potentieel te bereiken. Of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling, soft skills training of technische cursussen, we hebben een breed scala aan programma's om aan de uiteenlopende behoeften van onze partners te voldoen.

De rol van Interim management

Interim management kan een cruciale rol spelen in het navigeren door uitdagingen en het benutten van kansen. Onze interim solutions zijn meer dan slechts tijdelijke oplossingen; ze brengen verandering, groei en innovatie. Dan kan gaan over het overbruggen van een vacature, het vervullen van een executive search opdracht, of het sturen van een bedrijfstransformatie.

Sectoren en specialisaties

Of het nu gaat om de publieke sector, non-profit, financial services of private equity, onze expertise is breed en diep. We benaderen zowel jonge ondernemende kandidaten als senior professionals met een op maat gemaakte aanpak. Van HR managers tot senior consultants, van algemeen management tot specialistische rollen, we hebben een bewezen track record in diverse sectoren en functies.

De meerwaarde van Corporate Recruiters

Onze corporate recruiters in Amsterdam zijn niet zomaar recruiters; ze zijn strategische partners. Ze begrijpen de nuances van de Amsterdamse markt en hebben een netwerk dat verder gaat dan de gebruikelijke kanalen. Ze werken nauw samen met de HR-teams en leiderschapsteams om ervoor te zorgen dat elke plaatsing naadloos aansluit bij de behoeften van de organisatie.

Veelgestelde vragen

Wat onderscheidt Boer & Croon's 'executive search' van andere bureaus in Amsterdam?

Onze 'executive search' benadering is uniek omdat we een combinatie van ervaren voormalig strategy consultants en gespecialiseerde hr executive search professionals inzetten. Dit stelt ons in staat om zowel de strategische als de HR-aspecten van een rol te begrijpen, wat resulteert in het vinden van de perfecte match voor zowel kandidaat als organisatie.

Hoe kan een interim hr projectmanager waarde toevoegen aan mijn organisatie?

Een interim hr professional van Boer & Croon brengt gespecialiseerde kennis en ervaring mee voor specifieke HR-projecten. Ze kunnen snel integreren, kritieke HR-initiatieven leiden en zorgen voor effectieve veranderingen in korte tijd, wat vooral waardevol is voor organisaties die zich in een overgangsfase bevinden.

Biedt Boer & Croon 'interim solutions' naast vaste plaatsingen?

Ja, dit zijn tijdelijke leiderschapsrollen die specifiek zijn ontworpen om organisaties te ondersteunen bij veranderingsmanagement, projectimplementatie of het overbruggen van een leiderschapsgat.

Hoe zorgt Boer & Croon ervoor dat 'leadership development' wordt geïntegreerd in het headhunting proces?

Bij Boer & Croon geloven we dat het plaatsen van de juiste leiders slechts het begin is. Ons 'leadership development' programma zorgt ervoor dat geplaatste kandidaten de tools en training krijgen die ze nodig hebben om te slagen en te groeien binnen hun nieuwe rol, wat zorgt voor een langdurig succes voor zowel de kandidaat als de organisatie.