Young Executive Management

Boer & Croon biedt een breed palet aan managementoplossingen, zowel interim als vast, zowel ervaren leiderschap als jong talent. Eén van onze proposities is Young Executive Management.

Door de inzet van Young Executives helpen we organisaties bij het oplossen van de meest uiteenlopende managementknelpunten en organisatievraagstukken. Deze dienstverlening is op een unieke wijze gekoppeld aan een breed Management Development programma. Bij Boer & Croon  zijn ca. 40 Young Executives in dienst.

 

Bij Boer & Croon  werken we elke dag aan hoogwaardige dienstverlening. Hóe we dat doen en vooral waarom, dat ligt besloten in onze kernwaarden verbindend, slagvaardig, gedreven en professioneel. Dat zijn de waarden waar wij allemaal in geloven, die ons binden en die zeggen wie we zijn en de basis zijn voor alles wat we doen.

 

 

Talent Event 28 en 29 september 2017
  Heb jij het in je om de manager van de toekomst te worden?  Ben jij benieuwd hoe het leven van een Young Executive bij Boer & Croon eruit ziet? Het Boer & Croon...

lees meer

Interview Jan Bart Houwing “Als Young Executive word je echt onderdeel van een organisatie”
In het kader van ‘B&C Insights’ geven we vandaag het woord aan Jan Bart Houwing. Jan Bart is Young Executive bij Boer & Croon en werkte daarvoor als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Sinds...

lees meer

Werken bij Boer & Croon Young Executive Management

Als Young Executive ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van uiteenlopende projecten. Je wordt hierbij ondersteund door een senior manager uit het bedrijfsleven die als jouw coach fungeert en daarnaast door het management van Boer & Croon. Ook kun je terugvallen op kennis en kunde elders binnen de organisatie. Tevens heb je intervisiebijeenkomsten om je op inhoudelijk en persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Als Young Executive bij Boer & Croon voer je zelfstandig opdrachten uit bij onze opdrachtgevers. Afhankelijk van de opdracht zal de verhouding tussen adviseren, managen en implementeren variëren. Soms neem je een tijdelijke functie over, andere keren word je ingezet om een onderzoek te doen. Elke opdracht is maatwerk, maar we hebben vier werkgebieden gedefinieerd: projectmanagement, procesmanagement, interim-management en advies.

 

De omgeving is vaak hectisch en als Young Executive moet je je snel inwerken in nieuwe materie om managementknelpunten op te lossen en de organisatie te versterken. Je komt binnen bij de opdrachtgever, je doet onderzoek, maakt een analyse, herkent de problematiek en adviseert de opdrachtgever bij een oplossing. Vervolgens ga je veranderingen doorvoeren. Draagvlak creëren en gevoel voor verhoudingen en de omgeving hebben, is essentieel. Iedere keer moet je jezelf bewijzen.

De opdrachten variëren in lengte – van enkele maanden, tot soms wel een jaar – en worden meestal op fulltime basis uitgevoerd bij de opdrachtgever. Vaak is het een individuele opdracht, soms in een team met een andere Young Executive of in samenwerking met een interim-manager van Boer & Croon.

Video

Profiel vacature

Je komt in aanmerking voor een baan als Young Executive bij Boer & Croon  als je een scherp analytisch vermogen hebt en in staat bent je staande te houden in de organisatie van een opdrachtgever. Je hebt je bewezen tijdens bestuurlijke activiteiten en (bij)banen. Er vindt een scherpe selectie plaats voor indiensttreding bij Boer & Croon. De kandidaten ondergaan een selectieprocedure die bestaat uit drie gespreksrondes en een praktijkgericht assessment gericht op probleemoplossend vermogen, interpersoonlijke vaardigheden en managementkwaliteiten. Voorafgaand aan de gesprekken voert de kandidaat een uitgebreide zelfanalyse uit.

Denk je als een consultant en werk je als een manager? Heb je empathie, lef, energie en een gezond zelfvertrouwen? Sta je met beide benen op de grond? Kun je mensen mee krijgen in je acties en ideeën? Heb je een gezonde dosis flair en humor? Wil je je nog verder ontwikkelen? Dan bieden wij jou die kans!

Wij zoeken kandidaten die voldoen aan het volgende profiel:

 

 • Een academicus, bij voorkeur in een bedrijfskundige of aanverwante richting
 • Scherp analytisch en structurerend vermogen
 • Het behalen van resultaten met tact en respect voor mensen
 • Daadkrachtig en pragmatisch in het realiseren van doelstellingen
 • Multidisciplinaire instelling en aantoonbaar organisatiebrede interesse

 

 

Wil je meer weten over Boer & Croon en onze Young Executives of heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met ons secretariaat per e-mail: secretariaatyem@boercroon.nl of via het volgende telefoonnummer: 020 301 40 93

 • Klantgericht
 • Naast studie actief geweest in stages, besturen en/of verenigingen
 • Na de studie tot maximaal twee jaar werkervaring opgedaan.
 • In bezit van rijbewijs B

Solliciteren

Young Executives over YEM

 • Anne van Doorn

  Young Executive |

  Het werk als Young Executive geeft je de mogelijkheid om verschillende organisaties en sectoren te ontdekken, waarbij je je tegelijkertijd ontwikkeld binnen diverse werkgebieden. Nadat ik mijn master Business Administration had afgerond merkte ik dat ik breed geïnteresseerd ben en geen specifieke sector of functie voor ogen had dat bij mij paste. Ondanks het feit dat ik meerdere stages had gelopen, commissiewerkzaamheden had verricht en een eigen project had gestart bleef het lastig te beschrijven waar ik wilde gaan werken.

  Bij Boer & Croon heb ik de kans gekregen om zowel in private als publieke sector allerlei rollen te vervullen – en zodoende een beter beeld te krijgen van wie ik ben en waar ik heen wil. Mijn eerste opdracht was bij de NAM, waar ik aan de slag ben gegaan als procesanalist op de afdeling schadeclaims van de aardbevingen in Groningen. Een gevoelige context waar veel te gebeuren stond en waarin ik in korte tijd de processen eigen moest maken. Vervolgens ben ik doorgegaan naar een klein bedrijf waar ik samen met andere Young Executives in korte tijd een productiecrisis op moest lossen. Het was erg motiverend om met meerdere YE’s op een klus te zitten en om direct resultaat te zien van de veranderingen die wij implementeerden.

  Na deze opdracht ben ik doorgegaan naar een grote jeugdzorginstelling waar ik als bestuurssecretaris ben gestart. In deze functie heb ik als rechterhand van de directeur onderwijs gefungeerd en heb ik naast het begeleiden van besluitvormingsprocessen het HR beleid op orde gemaakt. Binnen deze jeugdzorginstelling ben ik vervolgens gestart als schoolleider van twee onderwijsinstellingen. Dit betekende dat ik verantwoordelijk was voor het hele reilen en zeilen van de twee scholen; waarin aansturing van personeel, ontwikkeling van lange termijn strategie, beheer van financiële budgetten etc. centraal stond. Ontzettend leerzaam om binnen zo’n complexe omgeving leiding te geven aan een grote groep medewerkers. Ik heb ontdekt waar mijn kracht ligt, op welke basis ik besluiten neem en hoe je bij jezelf blijft en mensen kan overtuigen en inspireren.

  Na zo’n 14 maanden bij deze jeugdzorginstelling te hebben gewerkt ben ik doorgegaan als Talent en Operations manager bij Boer & Croon Young Executive Management. Een bijzondere klus omdat ik een andere rol binnen de organisatie kreeg en heb ik mogen ervaren hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Het gaf mij de gelegenheid om mee te denken aan het programma en invloed te hebben op de strategie voor Boer & Croon YEM.

  Naast het feit dat de diversiteit en verscheidenheid aan opdrachten sterk bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling volg je in drie jaar een intensief Management Development programma. Je krijgt een hoop trainingen die bijdragen aan een steile leercurve; zowel aan de ‘harde’ kant als aan de ‘zachte’ kant. Daarnaast heb je een coach met wie je spart over je leerdoelstellingen en meedenkt over inhoudelijke casuïstiek. Dit doe je zowel individueel (één op één met de coach) als in groepsverband tijdens intervisiebijeenkomsten.

  Dit alles in combinatie met een leuke groep collega’s maakt dat je in drie jaar tijd ontzettend veel leert, afwisseling hebt in je werk en plezier hebt in wat je doet. Mocht je meer vragen hebben over ons programma kijk dan vooral op de website en meld je aan voor een koffiedate of evenement.

 • Gabriella van der Veen

  Young Executive |

  Toen ik uit de schoolbanken kwam wist ik dat ik verder wilde leren. Niet vanuit de theorie maar vanuit de praktijk waarbij ik wel stil wilde blijven staan bij mijn leerproces. In eerste instantie sprak daardoor het idee van een traineeship mij aan. Echter kwam ik er snel achter dat ik geen affiniteit had met een specifieke afdeling zoals Sales, Finance of Marketing, laat staan dat ik voorkeur had om bij een bepaalde organisatie aan de slag te gaan. Mijn studie richting was breed, zo ook mijn interesse.

  Toen kwam Boer & Croon om de hoek kijken. In drie jaar tijd zou ik aan verschillende organisaties en uiteenlopende werkzaamheden kunnen snuffelen. Daarnaast zou ik trainingen volgen, begeleiding krijgen van een coach en sparren over lastige situaties met collega's in intervisie sessies. Voor mij een ideale combinatie van persoonlijke ontwikkeling en ervaring opdoen op de werkvloer.

  Ik heb als eerste opdracht een adviesproject gedaan voor het opstellen van een business case in het versneld verduurzamen van 10.000 sociale huurwoningen voor de gemeente Rotterdam. Hierbij heb ik veel aan tafel gezeten met belangengroepen en ervaring opgedaan in stakeholdermanagement. Vervolgens heb ik een projectmanagement opdracht gedaan waarbij ik een aanbesteding van zeven ton op de markt moest brengen. In deze opdracht moest ik in een voor mij onbekend vakgebied A tot Z bedenken wat nodig is en vervolgens regelen dat het gebeurt. Kort geleden heb ik een interim rol afgerond bij de NS als operationeel manager van transportbesturing. Leidinggeven, het motiveren van mensen en crisismanagement stonden centraal in deze rol.

  Door veel hoeken van management te zien, steeds zelfstandig op opdracht te gaan en op eigen benen te staan en daarnaast veel contact te hebben en te leren van andere Young Executives heb ik een sterk beeld ontwikkeld van mijn kwaliteiten en wensen voor de toekomst. Ik leer hier op een manier die bij mij past: door te denken en vooral ook te doen.

  Voor de nieuwsgierige en tikkie eigenwijze starter die dingen voor elkaar bokst en een sterke wens heeft zich verder te ontwikkelen is het een absolute aanrader!

 • Jan-Willem Haan

  Young Executive |

  Voor mij is het Boer & Croon Young Executive programma de ideale manier om er na je studie achter te komen waar je echt energie uit haalt. Dit doe je door verschillende managementrollen uit te proberen en ervaring op te doen binnen allerlei sectoren. In mijn opdrachten heb ik gewerkt als projectmanager, procesmanager, interimmanager en adviseur. Daarnaast is het Young Executive programma een geweldige manier om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen. Door middel van de vele trainingen, workshops, maandelijkse intervisies met collega’s en gesprekken met je coach ben ik veel over mijzelf te weten gekomen.

  Mijn eerste twee projecten waren herstructureringsprojecten binnen familiebedrijven. Het eerste project was binnen de maritieme industrie het tweede project binnen de transport en logistiek sector. In beide projecten had ik een ondersteunende rol aan een ervaren senior interim manager maar was er genoeg ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en projecten. Het waren alle twee opdrachten in een veranderlijke omgeving met strakke deadlines. Het was een mooie ervaring om kennis te maken met de dynamiek binnen een familiebedrijf.

  Na deze opdrachten heb ik een operationele rol gehad bij een bedrijf in de zorg. Samen met een aantal Young Executives hebben we een productie crisis opgelost en in een korte tijd veranderingen doorgevoerd. Vervolgens heb ik bij Liander een advies rol gehad waar ik bij een aantal voorstellen voor verandertrajecten heb geschreven. Uiteindelijk ben ik op de marketing afdeling betrokken geweest bij de implementatie van één van deze voorstellen.

  Na zes maanden bij Liander kreeg ik een interim functie bij de Nederlandse Spoorwegen. Hier was ik operationeel leidinggevende op het regionaal besturingscentrum van de regio Utrecht. In deze rol kreeg ik voor eerst een leidinggevende functie en was ik operationeel eindverantwoordelijk voor 15 FTE’s. Wederom een uitdagende rol en compleet anders dan de projecten ik hiervoor had gedaan. Mijn meest recente opdracht was bij een grote multinational in de staal industrie. Hier had ik een ondersteunende rol aan een team dat op directie niveau een strategievormingstraject faciliteerde. Dit was een bijzondere kans om op directie niveau binnen een multinational mee te denken over de lange termijn strategie.

  De combinatie van diverse projecten bij opdrachtgevers en het degelijke Management Development Programma geeft Boer & Croon Young Executive Management mij de steile leercurve en afwisseling waar ik naar verlang.

 • Liz Sophie de Bruijn

  Young Executive |

  "Ik ben Liz Sophie de Bruijn en sinds oktober 2014 Young Executive bij Boer & Croon. Niet meteen het eerste bedrijf dat in je op komt als je Europees Beleid en Internationale Betrekkingen als Master hebt gestudeerd op de UvA, of wel? Door mijn stage bij de VN in Rome en bij PR bureau Ketchum in London kwam ik erachter dat mijn interesse niet specifiek in één hoek lag, help! Ik kwam in het hokje generalist terecht. Wat nu?

  Ik wilde werken in een snelle, dynamische omgeving met veel prikkels. Ik wilde uitgedaagd worden en nog heel veel leren, zowel vakinhoudelijk als over mijzelf. Want wie zijn we nu we zijn afgestudeerd en afstormen op een quarterlife crisis? En waar willen we naartoe? Bij Boer & Croon krijg je de mogelijkheid precies dat te ontdekken door middel van de meest uiteenlopende opdrachten. Generalist zijn werd een pre!

  Mijn eerste opdracht was bij de gemeente Amsterdam als consultant. Hier heb ik een adviesrapport uitgebracht over de procesoptimalisatie van openbare orde en veiligheid in de stad Amsterdam. In een andere opdracht heb ik bijgedragen aan het opstellen van bedrijfsstrategieën van Kennemervis Groep: Een bedrijf in de vissector dat op grote schaal vis levert aan zowel retail- als visspeciaalzaken. Nu ben ik projectmanager bij oliemaatschappij BP waar mijn doel is om het proces van vergunning uitgifte op de terminal in Amsterdam zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Alle opdrachten vinden plaats onder toeziend oog van een counselor die mij inhoudelijk ondersteunt en een coach die mij helpt mijn persoonlijke ontwikkelpunten te overwinnen. Zo kom ik nu op plekken in bedrijven die ik twee jaar geleden als student niet voor mogelijk hield. Binnen Boer & Croon kan ik binnen een professionele omgeving leren, zoeken, vallen, opstaan en vooral: groeien".

 • Maarten Albers

  Young Executive |

  "Tegen het eind van mijn Master of Finance in Londen was ik fanatiek bezig met het in gedachten uitstippelen van mijn droomcarrière en het bepalen van mijn vervolgstap. Mijn keuze voor de financiële kant van het bedrijfsleven, ging gepaard met een brede interesse in andere bedrijfskundige aspecten. Ik was dus op zoek naar een baan met diversiteit. Daarnaast ben ik als fanatiek sportman altijd gefocust op het behalen van de beste resultaten.

  De zoektocht naar de combinatie van deze twee eigenschappen in een baan, brachten me al snel bij het Young Executive Management Programma van Boer & Croon. Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar werkzaam als Young Executive en heb ik het ontzettend naar mijn zin!
  Wij (YE’s) worden ingezet bij verschillende bedrijven en in diverse sectoren, zijn werkzaam in dynamische omgevingen, krijgen snel en veel verantwoordelijkheid, worden uitgedaagd op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak en dat alles doen we samen met een geweldige groep collega’s. Een perfect begin van je carrière!

  Voor mijn eerste opdracht werd ik ingezet bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) Amsterdam en was ik werkzaam op de afdeling Business Development. Een uitdagende opdracht in een voor mij nog onbekende sector die onderhevig bleek te zijn aan snelle veranderingen. Momenteel zit ik bij mijn tweede opdrachtgever, Unilever in Vlaardingen. Weer een volstrekt ander bedrijf waar ik met collega’s van over de hele wereld samenwerk in een internationaal information & analytics team en bijdraag aan het Unilever Sustainable Living Plan. En dit is pas het begin, het einde van mijn tijd als Young Executive is gelukkig nog niet in zicht!"

 • Vincent van der Leer

  Young Executive |

  "Frankfurt, Zürich, Gent, Hoofddorp; mijn eerste opdracht als Young Executive was een uitdagend avontuur. Precies waar ik behoefte aan had! Ik heb mijn Bachelor Economie in het Verenigd Koninkrijk gehaald en een Master Economics & Business aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooid. Gedurende mijn studietijd deed ik aan topsport en na mijn studie zocht ik een nieuwe uitdaging. In het Young Executive programma vond ik deze, en nog veel meer. Naast een dynamische baan met veel variatie en een mooie groep collega’s, vormt ontwikkeling de essentie van het programma. Een kans om heel veel te leren op professioneel en persoonlijk vlak."

Overige diensten