Young Executive Management

Boer & Croon biedt een breed palet aan managementoplossingen, zowel interim als vast, zowel ervaren leiderschap als jong talent. Eén van onze proposities is Young Executive Management.

Door de inzet van Young Executives helpen we organisaties bij het oplossen van de meest uiteenlopende managementknelpunten en organisatievraagstukken. Deze dienstverlening is op een unieke wijze gekoppeld aan een breed Management Development programma. Bij Boer & Croon  zijn ca. 40 Young Executives in dienst.

 

Bij Boer & Croon  werken we elke dag aan hoogwaardige dienstverlening. Hóe we dat doen en vooral waarom, dat ligt besloten in onze kernwaarden verbindend, slagvaardig, gedreven en professioneel. Dat zijn de waarden waar wij allemaal in geloven, die ons binden en die zeggen wie we zijn en de basis zijn voor alles wat we doen.

 

 

Vriendenborrel YEM 13 april 2017
Wil jij op een gezellige en informele manier kennismaken met Boer & Croon Young Executive Management? Kom dan naar de vriendenborrel! Deze borrel is bedoeld voor geïnteresseerde kandidaten die graag in persoonlijk gesprek komen met...

lees meer

Blog YEM: “Van het Usumbara gebergte naar de Piet Heinkade”
 Door: Charles de Beaufort Op 9 januari 2014 stapte ik op het vliegtuig naar Dar es Salaam, de economische hoofdstad van Tanzania. Ondanks de “bekende vijver” met multinationals die zich gedurende mijn laatste studiejaar...

lees meer

Werken bij Boer & Croon Young Executive Management

Als Young Executive ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van uiteenlopende projecten. Je wordt hierbij ondersteund door een senior manager uit het bedrijfsleven die als jouw coach fungeert en daarnaast door het management van Boer & Croon. Ook kun je terugvallen op kennis en kunde elders binnen de organisatie. Tevens heb je intervisiebijeenkomsten om je op inhoudelijk en persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Als Young Executive bij Boer & Croon voer je zelfstandig opdrachten uit bij onze opdrachtgevers. Afhankelijk van de opdracht zal de verhouding tussen adviseren, managen en implementeren variëren. Soms neem je een tijdelijke functie over, andere keren word je ingezet om een onderzoek te doen. Elke opdracht is maatwerk, maar we hebben vier werkgebieden gedefinieerd: projectmanagement, procesmanagement, interim-management en advies.

 

De omgeving is vaak hectisch en als Young Executive moet je je snel inwerken in nieuwe materie om managementknelpunten op te lossen en de organisatie te versterken. Je komt binnen bij de opdrachtgever, je doet onderzoek, maakt een analyse, herkent de problematiek en adviseert de opdrachtgever bij een oplossing. Vervolgens ga je veranderingen doorvoeren. Draagvlak creëren en gevoel voor verhoudingen en de omgeving hebben, is essentieel. Iedere keer moet je jezelf bewijzen.

De opdrachten variëren in lengte – van enkele maanden, tot soms wel een jaar – en worden meestal op fulltime basis uitgevoerd bij de opdrachtgever. Vaak is het een individuele opdracht, soms in een team met een andere Young Executive of in samenwerking met een interim-manager van Boer & Croon.

Video

Profiel vacature

Je komt in aanmerking voor een baan als Young Executive bij Boer & Croon  als je een scherp analytisch vermogen hebt en in staat bent je staande te houden in de organisatie van een opdrachtgever. Je hebt je bewezen tijdens bestuurlijke activiteiten en (bij)banen. Er vindt een scherpe selectie plaats voor indiensttreding bij Boer & Croon. De kandidaten ondergaan een selectieprocedure die bestaat uit drie gespreksrondes en een praktijkgericht assessment gericht op probleemoplossend vermogen, interpersoonlijke vaardigheden en managementkwaliteiten. Voorafgaand aan de gesprekken voert de kandidaat een uitgebreide zelfanalyse uit.

Denk je als een consultant en werk je als een manager? Heb je empathie, lef, energie en een gezond zelfvertrouwen? Sta je met beide benen op de grond? Kun je mensen mee krijgen in je acties en ideeën? Heb je een gezonde dosis flair en humor? Wil je je nog verder ontwikkelen? Dan bieden wij jou die kans!

Wij zoeken kandidaten die voldoen aan het volgende profiel:

 

 • Een academicus, bij voorkeur in een bedrijfskundige of aanverwante richting
 • Scherp analytisch en structurerend vermogen
 • Het behalen van resultaten met tact en respect voor mensen
 • Daadkrachtig en pragmatisch in het realiseren van doelstellingen
 • Multidisciplinaire instelling en aantoonbaar organisatiebrede interesse

 

 

Wil je meer weten over Boer & Croon en onze Young Executives of heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met ons secretariaat per e-mail: secretariaatyem@boercroon.nl of via het volgende telefoonnummer: 020 301 40 93

 • Klantgericht
 • Naast studie actief geweest in stages, besturen en/of verenigingen
 • Na de studie tot maximaal twee jaar werkervaring opgedaan.
 • In bezit van rijbewijs B

Solliciteren

Young Executives over YEM

 • Liz Sophie de Bruijn

  |

  "Ik ben Liz Sophie de Bruijn en sinds oktober 2014 Young Executive bij Boer & Croon. Niet meteen het eerste bedrijf dat in je op komt als je Europees Beleid en Internationale Betrekkingen als Master hebt gestudeerd op de UvA, of wel? Door mijn stage bij de VN in Rome en bij PR bureau Ketchum in London kwam ik erachter dat mijn interesse niet specifiek in één hoek lag, help! Ik kwam in het hokje generalist terecht. Wat nu?

  Ik wilde werken in een snelle, dynamische omgeving met veel prikkels. Ik wilde uitgedaagd worden en nog heel veel leren, zowel vakinhoudelijk als over mijzelf. Want wie zijn we nu we zijn afgestudeerd en afstormen op een quarterlife crisis? En waar willen we naartoe? Bij Boer & Croon krijg je de mogelijkheid precies dat te ontdekken door middel van de meest uiteenlopende opdrachten. Generalist zijn werd een pre!

  Mijn eerste opdracht was bij de gemeente Amsterdam als consultant. Hier heb ik een adviesrapport uitgebracht over de procesoptimalisatie van openbare orde en veiligheid in de stad Amsterdam. In een andere opdracht heb ik bijgedragen aan het opstellen van bedrijfsstrategieën van Kennemervis Groep: Een bedrijf in de vissector dat op grote schaal vis levert aan zowel retail- als visspeciaalzaken. Nu ben ik projectmanager bij oliemaatschappij BP waar mijn doel is om het proces van vergunning uitgifte op de terminal in Amsterdam zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Alle opdrachten vinden plaats onder toeziend oog van een counselor die mij inhoudelijk ondersteunt en een coach die mij helpt mijn persoonlijke ontwikkelpunten te overwinnen. Zo kom ik nu op plekken in bedrijven die ik twee jaar geleden als student niet voor mogelijk hield. Binnen Boer & Croon kan ik binnen een professionele omgeving leren, zoeken, vallen, opstaan en vooral: groeien".

 • Maarten Albers

  |

  "Tegen het eind van mijn Master of Finance in Londen was ik fanatiek bezig met het in gedachten uitstippelen van mijn droomcarrière en het bepalen van mijn vervolgstap. Mijn keuze voor de financiële kant van het bedrijfsleven, ging gepaard met een brede interesse in andere bedrijfskundige aspecten. Ik was dus op zoek naar een baan met diversiteit. Daarnaast ben ik als fanatiek sportman altijd gefocust op het behalen van de beste resultaten.

  De zoektocht naar de combinatie van deze twee eigenschappen in een baan, brachten me al snel bij het Young Executive Management Programma van Boer & Croon. Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar werkzaam als Young Executive en heb ik het ontzettend naar mijn zin!
  Wij (YE’s) worden ingezet bij verschillende bedrijven en in diverse sectoren, zijn werkzaam in dynamische omgevingen, krijgen snel en veel verantwoordelijkheid, worden uitgedaagd op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak en dat alles doen we samen met een geweldige groep collega’s. Een perfect begin van je carrière!

  Voor mijn eerste opdracht werd ik ingezet bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) Amsterdam en was ik werkzaam op de afdeling Business Development. Een uitdagende opdracht in een voor mij nog onbekende sector die onderhevig bleek te zijn aan snelle veranderingen. Momenteel zit ik bij mijn tweede opdrachtgever, Unilever in Vlaardingen. Weer een volstrekt ander bedrijf waar ik met collega’s van over de hele wereld samenwerk in een internationaal information & analytics team en bijdraag aan het Unilever Sustainable Living Plan. En dit is pas het begin, het einde van mijn tijd als Young Executive is gelukkig nog niet in zicht!"

 • Nienke Maas

  |

  "Tijdens mijn studie Bedrijfskunde en specialisatie Change Management in Groningen heb ik ontdekt dat projectmatig werken mij aanspreekt en dat ik het leuk vind om bewust met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Diversiteit en zelfstandigheid waren voor mij sleutelwoorden toen ik na mijn studie een keuze maakte voor een baan. Boer & Croon paste voor mij perfect in dat plaatje. Inmiddels ben ik alweer meer dan twee jaar Young Executive en is deze keuze voor mij 100% de juiste gebleken!

  Tijdens mijn eerste opdracht werkte ik als consultant aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst tussen een publieke en een private organisatie samen met een partner van Boer & Croon. Een mooie start doordat ik direct gebruik kon maken van de enorme hoeveelheid kennis die er bij Boer & Croon in huis is. Vervolgens mocht ik mij tien maanden lang in de wondere wereld van de startende ondernemingen begeven bij Startupbootcamp. In deze internationale omgeving stuurde ik een team aan dat startups van over de hele wereld helpt om versneld te groeien en financiering op te halen. Na de startups kwam ik als projectmanager terecht in een groen pakje op het operatiekamer complex in een ziekenhuis. Ook heb ik een kijkje mogen nemen in de financiële sector. Bij ABN AMRO ontdekte ik tijdens de begeleiding van de start van een nieuwe afdeling dat ik het samen met mensen resultaten bereiken één van de allerleukste dingen vind. Momenteel doe ik mijn vijfde opdracht bij Het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Daar ben ik als projectmanager verantwoordelijk voor de logistieke implementatie van een nieuw grootschalig geneeskundig hulpverleningsmodel in crisissituaties. Als begin volgend jaar de Noodhulpteams in Nederland 'up and running' zijn, ben ik benieuwd naar de volgende uitdaging die het veelzijdige Young Executive Management programma mij te bieden heeft!"

 • Vincent van der Leer

  |

  "Frankfurt, Zürich, Gent, Hoofddorp; mijn eerste opdracht als Young Executive was een uitdagend avontuur. Precies waar ik behoefte aan had! Ik heb mijn Bachelor Economie in het Verenigd Koninkrijk gehaald en een Master Economics & Business aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooid. Gedurende mijn studietijd deed ik aan topsport en na mijn studie zocht ik een nieuwe uitdaging. In het Young Executive programma vond ik deze, en nog veel meer. Naast een dynamische baan met veel variatie en een mooie groep collega’s, vormt ontwikkeling de essentie van het programma. Een kans om heel veel te leren op professioneel en persoonlijk vlak."

Overige diensten