CEO/COO groep

“Waarom juist nu een interim professional van Boer & Croon inschakelen?”

Nieuwe groep interim CEO’s en COO’s

Met het voortduren van de coronacrisis hebben veel organisaties gewerkt aan het bijstellen van hun werkwijze, doelstellingen en organisatie. Met de komst van de tweede golf valt te verwachten dat een groot deel van de effecten van de crisis nog meer impact zullen hebben dan voorzien. De roep om een zeer effectieve en resultaat gerichte aanpak vanuit de organisatieleiding is dan ook cruciaal. Daar waar organisaties deze slagkracht zelf kunnen ontwikkelen is dat natuurlijk het best. Tegelijk vragen dit soort omstandigheden juist soms ook andere ogen om aanvullende kansen maar ook risico’s te zien.

Om die reden ontvangt Boer & Croon in toenemende mate vragen vanuit een herstructurings, crisis of urgente veranderopgave. Soms startend vanuit een counselingrol van de directie of toezichthouders groeit deze regelmatig uit naar die van tijdelijke medebestuurder. Zowel voor ondernemers, familiebedrijven, private equity als ook beursgenoteerde bedrijven en publiek/private instellingen. Men vraagt om expertise van ervaren interim directeuren die hun organisatie door kritische situaties kunnen leiden en tempo kunnen maken. Bij aanvang van de crisis heeft Boer & Croon daarom een nieuwe expertgroep van interim CEO’s en COO’s gevormd, gericht op het helder maken en oplossen van acute problemen bij organisaties.

Deze groep brengt ruim 250 jaar aan leiderschap- en veranderingsexpertise bijeen. Aanvullende kennis en inzet kan eventueel worden ingebracht vanuit andere expert groepen binnen Boer & Croon. Denk bijvoorbeeld aan ons CFO Kernteam en een groep HR Directeuren die zich ook hebben geassocieerd met Boer & Croon, of onze Young Executives die als versnellers kunnen worden ingezet tijdens opdrachten.

Hiermee is een uiterst competente interim CEO/COO of een heel team direct inzetbaar om organisaties tijdens deze Corona-crisis te ondersteunen bij de ontwikkeling en versneld doorvoeren van herstructureringen, transformaties en verbeteringen.

Achtergrond en expertise

De groep van CEO/COO associate partners is samengesteld vanuit verschillende sectoren en achtergronden (o.a. food, chemie, energie, maritiem, logistiek, ov) en heeft het bewezen vermogen om bedrijven te begeleiden en op verbindende wijze duurzame en impactvolle veranderingen te realiseren.

Wat kenmerkt hun aanpak?

In de uitvoering onderscheiden deze ervaren interim directeuren zich door een heldere en no-nonsense benadering. Juist vanwege het feit dat hun aanwezigheid een tijdelijke is, zij een frisse outside-in blik hebben, geen onderdeel zijn van het “probleem”, zijn zij vanaf dag 1 al bezig met het vormen van op feiten gebaseerde oplossingen. Dat betekent dat gezocht wordt naar de benodigde expertise en sturingsinformatie binnen de organisatie en dat snel een relatie wordt aangegaan met medewerkers om daarmee ook zo snel mogelijk stappen te maken.

Gedurende de eerste weken wordt daarnaast zowel de analyse als het actieplan besproken. Dit blijkt in de praktijk veelal een cruciaal moment omdat hierin de beelden en verwachtingen van opdrachtgever en interim bestuurder goed op elkaar worden afgestemd en de interim opdracht en resultaten ervan worden vastgesteld.

De mens staat altijd centraal tijdens de  opdracht. Deze groep interim directeuren is erin gespecialiseerd de verbinding in woord, daad en gevoel te maken. De ruime ervaring in deze groep heeft hen geleerd dat het creëren van veiligheid voor medewerkers rand voorwaardelijk is om concrete resultaten te behalen; mens en resultaat gaan hand in hand!

Waarom juist nu een interim expert van Boer & Croon inschakelen?

Elke associate partner brengt niet alleen zichzelf maar óók de collectieve kennis vanuit Boer & Croon  mee. Daardoor kunnen situaties veel sneller doorzien en aangepakt worden. Vele andere experts binnen Boer & Croon staan paraat om waar nodig bij te springen; zodra die noodzaak weg is stopt deze inzet. Dus voor het doorzien en aanpakken van potentieel risicovolle situaties of begeleiden van een kwetsbare fase in een bedrijf, kan deze gecombineerde inzet net die impuls geven die het bedrijf nodig heeft om voort te kunnen gaan; korte inzet met hoog rendement!

Kijkend naar de effecten van de Corona-crisis kan het juist nu zinvol zijn de expertise van deze ervaren interim CEO’s en COO’s tijdelijk aan boord te halen om de eigen analyses te challengen, de scherpte vast te houden en de vereiste veranderingen snel te realiseren.

In contact komen met één van de interim CEO’s of COO’s? Klik dan hier.

Boer & Croon; Get It Done.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.