Sluit

Pensioensector tegelafbeelding 22

Wet toekomst pensioenen

Voorbereid op ingrijpende veranderingen

Wat gebeurt er met al die pensioenpremies die wij jarenlang hebben afgedragen? Hoe transformeer ik als pensioenuitvoerder mijn bedrijfsmodel zodat ik ook in de toekomst relevant en concurrerend kan blijven?

Het nieuwe pensioencontract en onze expertises

Ontdek hoe we kunnen helpen

Iedere uitdaging is uniek. Plan een afspraak met één van onze specialisten voor een passende oplossing.
Plan een afspraak

Strategy & Transformation

Met de komst van de Wet Toekomst Pensioenen staan pensioenuitvoerders voor meerdere strategische keuzes. Zowel wat betreft (her)positionering in een markt waarin we in de toekomst mogelijk een bepaalde vorm van marktverwerking verwachten, als ook hoe zij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel willen maken en hoe zij gaan voldoen aan de daarbij behorende eisen. Dit laatste is cruciaal om een ´licence to operate´ te kunnen behouden.

Het nieuwe pensioenstelsel zal impact hebben op onder andere de bedrijfsprocessen, systemen, klantbediening, het organisatiemodel en de medewerkers. Dit vraagt om verandervermogen en realisatiekracht. 

Wij ondersteunen onze klanten in de pensioensector bij het formuleren van een visie of strategie en helpen deze ook realiseerbaar te maken door middel van een beheersbare transformatie en een slagvaardig implementatieplan. Wij helpen bij het opzetten van een transformatieprogramma en organiseren de complexe verandering met een flinke portie executiekracht. 

Wij begeleiden pensioenuitvoerders bij het wendbaarder maken van hun organisatie en het bepalen wie zij willen zijn, wie zij willen bedienen en op welke manier zij dat willen gaan doen. Wij begrijpen het belang van zowel voldoen aan de eisen binnen een complexe en streng gereguleerde pensioenomgeving en de veranderende verwachtingen van deelnemers. Wij geven strategisch advies en helpen bij het realiseren van productontwikkeling en productontwikkelingsprocessen, klantsegmentatie, verander- en communicatieplannen en organisatie-inrichting.

Onze expert community

Naast de management solutions heeft Boer & Croon ook thematische communities, waarin interdisciplinair aan vraagstukken wordt gewerkt. Steeds met hetzelfde doel voor ogen: Get it Done!

  • Kees-Jan van Vliet is partner Finance & Technology met zo’n twintig jaar ervaring in de pensioensector in verschillende functies, van riskmanager tot portefeuillemanager en consultant.

Binnen ons unieke netwerk van associate partners bevinden zich interim-managers met ervaring en expertise op ieder denkbaar vlak van de nieuwe pensioenwetgeving.

onze aanpak

Het geheim van onze oplossingen is samenwerking. Niet alleen op papier, maar juist in de alledaagse praktijk van onze klanten. We worden echt onderdeel van je team. En we gaan pas weg als iedereen in dit team werkt met de oplossingen die we samen hebben ontwikkeld.

Meer Informatie?