Sluit

Energietransitie 22

Het aanjagen van de energietransitie

Weinig veranderingen hebben zoveel impact als de energietransitie. Hoe sluiten we al die nieuwe duurzame energiebronnen aan op het lichtnet? Voor welke back-up kiezen we? Worden we niet te afhankelijk van geïmporteerde kritieke grondstoffen?

Door onze experts op het gebied van energie, operations en technologie samen in te zetten kunnen wij de vraagstukken rondom de energietransitie effectief oplossen Denk hierbij aan:

  • Technologische uitdagingen: het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën voor de opwekking, opslag en distributie van duurzame energie. Productiefaciliteiten moeten rekening houden met de onregelmatige beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen.
  • Infrastructuur: hoe investeren we om een slimme manier in de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk, ontwikkelen we smart grids en geven we vorm aan de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen? Hetzelfde geldt voor een eventuele waterstofinfrastructuur.
  • Geopolitiek: de energietransitie gaat gepaard met een afhankelijkheid van geïmporteerde grondstoffen voor zonnepanelen, windmolens en accu´s. Hoe zorgen we ervoor om die afhankelijkheid af te bouwen, en daarmee ook het risico in geval van een internationaal conflict?
  • Beleid en regelgeving: zeker in de beginfase zullen subsidies en belastingvoordelen nodig zijn om investeringen in duurzame energie te stimuleren. Er moeten regels worden opgesteld om duurzame energie te kunnen opwekken en distribueren.

Energietransitie en onze expertises

Ontdek hoe we kunnen helpen

Iedere uitdaging is uniek. Plan een afspraak met een van onze specialisten voor een passende oplossing.
Plan een afspraak

Energietransitie community

Naast de management solutions heeft Boer & Croon ook thematische communities, waarin interdisciplinair aan vraagstukken wordt gewerkt. Steeds met hetzelfde doel voor ogen: Get it Done!

  • Hans Bongartz is partner Strategy & Transformations en is met zijn jarenlange ervaring in de energiesector is Hans onze specialist op het gebied van energietransitie.

Binnen ons unieke netwerk van associate partners bevinden zich interim-managers met ervaring en expertise op ieder denkbaar vlak van de energietransitie.

Onze aanpak

Het geheim van onze oplossingen is samenwerking. Niet alleen op papier, maar juist in de alledaagse praktijk van onze klanten. We worden echt onderdeel van je team. En we gaan pas weg als iedereen in dit team werkt met de oplossingen die we samen hebben ontwikkeld.

Meer Informatie?