Sluit

Vraagstukken


ESG challenge

De impact van ESG

Op weg naar duurzame businessmodellen

Ondernemingen staan onder druk om hun marktpositie te behouden en tegelijkertijd te bouwen aan een duurzame toekomst. Hiervoor zullen zij continu moeten investeren in productontwikkeling en innovatieve diensten.

Ontdek meer

Ambitie van morgen challenge

Ambities van morgen

De podcast van Boer & Croon

Ambitie. Voor jezelf, je organisatie en de wereld om je heen. In deze podcast gaat Sterre de Geus in gesprek met Nederlandse topbestuurders. Samen met onbevangen 'sidekids' daagt Sterre hen uit met kleine en grote mensenvragen. Hoe houden de leiders van nu rekening met de toekomst en wensen van de volgende generatie?

Ontdek meer

Toegankelijkheid van de zorg challenge

Een zorgsector zonder drempels

Samenwerken aan toegankelijke zorg

Door zorgvraagtoename, arbeidsmarkttekorten, digitaliseringsvraagstukken en nieuwe medische technologie is de druk op de zorg om zich te herordenen groter dan ooit. De toegang tot de zorg staat op het spel. En de medewerkers in de zorg verwachten een toekomstvisie met perspectief.

Ontdek meer

Energietransitie 22

Het aanjagen van de energietransitie

Weinig veranderingen hebben zoveel impact als de energietransitie. Hoe sluiten we al die nieuwe duurzame energiebronnen aan op het lichtnet? Voor welke back-up kiezen we? Worden we niet te afhankelijk van geïmporteerde kritieke grondstoffen?

Ontdek meer

3 Publieke dienstverlening tegelafbeelding

'Menselijke' overheid

Frictie tussen verwachting en praktijk

Als mensen denken aan de toekomstige relatie tussen henzelf en de overheid, zien ze het liefst een overheid die eerlijk is, begripvol met de burgers communiceert en handelt met een menselijke maat, blijkt uit onderzoek in opdracht van De Nationale Ombudsman.

Ontdek meer

Pensioensector tegelafbeelding 22

Wet toekomst pensioenen

Voorbereid op ingrijpende veranderingen

Wat gebeurt er met al die pensioenpremies die wij jarenlang hebben afgedragen? Hoe transformeer ik als pensioenuitvoerder mijn bedrijfsmodel zodat ik ook in de toekomst relevant en concurrerend kan blijven?

Ontdek meer

2 Digitalisering tegelafbeelding

Digitalisering en transformatie

Voorbereid op nieuwe mogelijkheden

Snel opvolgende technologische en maatschappelijke ontwikkelingen vragen om een continue bijsturing van jouw organisatie. Slim gebruik van data en het delen van informatie zijn daarbij cruciaal. Om de voorsprong op de concurrentie te behouden is het belangrijk om de juiste digitale strategie te bepalen en te implementeren.

Ontdek meer

5 Leiderschap tegelafbeelding2

Effectief leiderschap

De waarde van de juiste persoon

De perfecte leider bestaat niet. De juiste leider op het juiste moment wel. Effectief leiderschap is afhankelijk van de fase waarin een organisatie verkeert en welke stappen er moeten worden genomen om de ambities te verwezenlijken.

Ontdek meer

Cybersecurity tegel2

Cybersecurity

Slot op de digitale kluis

Een greep uit de krantenkoppen van de afgelopen tijd. Een universiteit ligt dagenlang plat door ransomware, het distributiecentrum van een levensmiddelenketen is gehackt, na een digitale inbraak bij een webshop liggen alle klantgegevens op straat, energiecentrales zien het aantal cyberaanvallen toenemen. Wat als jouw organisatie er mee wordt geconfronteerd?

Ontdek meer

Meer Informatie?