Unilever wint twee duurzaamheidsprijzen voor haar nieuwe Global Foods Innovation Centre

Boer & Croon feliciteert Unilever met het winnen van twee duurzaamheidsprijzen voor haar nieuwe Global Foods Innovation Centre.

Vorige week heeft in Londen het Unilever Global Foods Innovation Centre een duurzaamheidsprijs voor haar ontwerp gewonnen bij de Global BREEAM Awards. Tevens heeft Unilever de publieksprijs voor dit project gewonnen. Als Boer & Croon zijn wij er trots op dat we een bescheiden maar zeer interessante bijdrage aan de realisatie van dit state-of-the-art innovatiecentrum leveren.

De opdracht van Frank 

Sinds mei is Young Executive Frank van de Wolde als Manager R&D Transformatie betrokken bij het transitieprogramma van Unilever R&D van Vlaardingen naar Wageningen. Binnen dit programma concentreert Frank zich voornamelijk op de realisatie van Unilever’s nieuwe Foods Innovation Centre, een gebouw dat wordt gerealiseerd aan de business strip van de Universiteit van Wageningen. Hier zal Unilever het duurzame voedsel van morgen gaan ontwikkelen in samenspel met het Wageningse Foods Innovation Ecosystem.

Gedurende anderhalf jaar is Frank op strategisch niveau betrokken bij het beleid, het projectmanagement en het financiële beheer van het bouwproject. Frank treedt hierbij op als rechterhand van de programmaleider bij het managen van een zeer ambitieuze planning, een rijk stakeholderveld, een significant CAPEX budget en een duurzaamheidsambitie van wereldklasse. Daarnaast is Frank betrokken bij diverse aanrakende projecten zoals de verhuizing naar Wageningen en het opzetten van de nieuwe operatie in Wageningen en aanverwante OPEX.

Frank over zijn opdracht: “Werken aan dit project beschouw ik als een voorrecht en een prachtige kans. Het is bijzonder leerzaam om in dit team van uitzonderlijke professionals te mogen bijdragen aan zowel een super tastbaar als aan een vrij abstract resultaat. Gezamenlijk timmeren we vrij letterlijk aan de toekomst van Unilever, maar ook aan de wijze waarop bijvoorbeeld Knorr, Hellmans en Conimex de producten van morgen zullen gaan ontwikkelen. Ik vind het onwijs gaaf dat we hier misschien wel ’s werelds meest duurzame innovatiecentrum bij neerzetten.”

“Werkinhoudelijk biedt dit project ook prachtige uitdagingen. Elke dag schakel ik met een breed scala aan partijen over een grote diversiteit aan onderwerpen – van het abstracte en strategische tot het zeer concrete en praktische. Hierbij ben ik een spin in het web, verantwoordelijk voor diverse deelprojecten en breng ik de programmaleiding in stelling om de beste besluiten te nemen”.

Het gebouw – Global Foods Innovation Centre

Het gebouwconcept van meer dan 18,000 m2 is ontworpen door Paul de Ruiter architecten met een interieurontwerp van Fokkema & Partners. Hoofdaannemer is Dura Vermeer Hengelo en de installateur is Hollander Techniek. DWA & DGMR adviseren en begeleiden het installatieontwerp en de gebouwfysica. Bouwmanagement wordt gedaan door Arcadis. In het gebouw komen meerdere gebruikersfuncties samen waaronder: kantoor, labs, testkeukens, een proeffabriek, parkeergarage en een restaurant. Het gebouwontwerp is BREEAM Outstanding gecertificeerd. Het gebouw is in aanbouw en zal in het najaar van 2019 officieel openen.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.