Thuiswerken op een nieuw project | Imraan

Afgelopen periode zijn verschillende Young Executives en Managers gestart op een nieuwe opdracht. Dat gaat in deze bijzondere tijd anders dan normaal. Waar zijn ze mee bezig? Waar liggen de uitdagingen en welke tip(s) geven ze mee? Imraan Imamdi vertelt:

Wat ga je doen/ben je mee bezig en wat is de grootste uitdaging in deze tijd?

Ik ben per 16 maart gestart bij een financiële instelling voor de executie van een groot infrastructureel project. Ik ben onderdeel van het Financial Transactions team en ben onder andere verantwoordelijk voor het (her)inrichten van de financiële processen met betrekking tot bepaalde producten.

De grootste uitdaging voor mij was om zo snel mogelijk te on-boarden en hierbij de verbinding te maken met de klant en het team. Helaas is het zo dat nu alles op afstand gebeurt en is een heleboel minder persoonlijk. Gelukkig zit ik samen op dit project met collega’s: Marianne Kuiper en Maarten Acda. Zij nemen de tijd om mijn on-boardingsproces zo soepel mogelijk te maken en mij direct te betrekken bij de verschillende meetings met de klant (vooral videocalls!). Zo zorgen we er als Boer & Croon er voor dat nieuwe teamleden goed geïntroduceerd worden en direct impact kunnen maken om toegevoegde waarde te kunnen leveren. Het direct betrokken worden is veel efficiënter dan eerst uitgebreid kennis tot je te nemen en ergens op de achtergrond je eerst te focussen op leeswerk. Daarnaast kan je ook snel het stakeholderveld analyseren en heeft het  als voordeel dat er direct een teamgevoel gecreëerd wordt waardoor ik gauw een binding kreeg met het project.”

welke tip(s) willen je meegeven voor de thuiswerkers?

Mijn tips om in deze tijden succesvol te starten op een nieuwe opdracht:

  1. Gelijk meedraaien alsof het “business as usual” is (videocalls maakt het een stuk persoonlijker);
  2. Dagelijkse project management uitvoeren op  deliverables (lees: continue overzicht van werkzaamheden behouden en prioriteren);
  3. Tussendoor een frisse neus halen– dit doet wonderen voor mijn concentratie.
Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.