Sluit

Sluit

Ontmoet Thomas Benard. Een Manager Technology van 30 jaar oud die drie jaar geleden als Young Executive bij Boer & Croon binnenstapte. Vandaag de dag focust Thomas zich in deze rol op het verder uitbouwen en professionaliseren van de Technology Solution van Boer & Croon. Iets dat je niet per se zou verwachten bij iemand die Rechten in Leiden en Amsterdam heeft gestudeerd.

Thomas Benard

“Ik zeg altijd: ‘Rechten is analoog coderen.’. De andere manier van denken die ik daar heb geleerd is in die zin ook goed te rijmen met Technology. Ik ben bewust bijvoorbeeld geen advocaat geworden, omdat ik mijzelf wilde ontwikkelen in bredere zin. Persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn voor mij ontzettend belangrijk en daarbij twee kanten van dezelfde munt. Ik ben altijd op zoek naar ervaringen die mij dichter bij mij zelf brengen, en die ambitie vond ik bij het Young Executive programma.”

Je bent natuurlijk begonnen bij Boer & Croon als Young Executive, en nu ben je Manager. Waar zit het verschil tussen de twee rollen voor jou in?
“Het grootste verschil zit in de mate van verantwoordelijkheid. De rol van Manager is ondernemender, waardoor er meer van je wordt verlangd op het gebied van sales, acquisitie & business development. Dus eigenlijk naast het doen van opdrachten ben je constant met collega’s bezig om te kijken waar kansen liggen, hoe we daarop in kunnen spelen en hoe we bovendien Boer & Croon daarmee verder brengen. Ondernemerschap is dus echt key bij de functie Manager.”

Die verantwoordelijkheden van de rol van Manager bij Boer & Croon, hoe pak jij dat aan?
“Dat gaat mij eigenlijk vrij natuurlijk af. Ik vind het van nature leuk om trends te volgen en bij te houden hoe bedrijven en de wereld daaromheen zich ontwikkelen, zeker op het gebied van technologie. Het verplaatsen van mijzelf in het hoofd van een bestuurder vind ik ontzettend interessant om te doen. Bestuurders maken immers beslissingen, en ik probeer dan te achterhalen hoe de gedachtegang omtrent die beslissing verloopt. Aan de hand van die aannames probeer ik te bedenken hoe ik namens Boer & Croon daar op in kan spelen.”

Oké, dat klinkt als een proces waarbij enkele ervaring gewenst of misschien wel noodzakelijk is. Heb je het gevoel dat je voordeel haalt uit het feit dat je eerst Young Executive bent geweest bij Boer & Croon?
“Ja, zeker. Allereerst is het fijn dat ik heb geleerd wat voor een vrije en open cultuur er heerst bij Boer & Croon. Nieuwe, goede ideeën zijn altijd welkom, en worden evenals ondernemerschap in zijn algemeenheid zelfs gestimuleerd. Vanaf dag één dat je binnenkomt bouw je als Young Executive een brede skillset op, en leer je hoe je kansen het beste kunt benutten. In het begin vond ik dat laatste best lastig, maar met vallen en opstaan heb ik mijzelf geleerd hoe de vork in de steel zit.”

Dat klinkt goed, Thomas! Heb je een voorbeeld van iets dat je geleerd hebt in je tijd bij Boer & Croon?
“Mij is duidelijk geworden dat er een verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen, en dat je daardoor dus ook moet nadenken over hoe je een boodschap op een opdracht op de juiste manier kunt laten landen. Je krijgt immers met veel mensen te maken, die allemaal hun eigen agenda hebben. Boer & Croon heeft mij echt geholpen in mijn ontwikkeling op het gebied van het overbrengen van mijn ideeën, rekening houdend met de ‘politiek’ binnen de organisatie in kwestie.”