Sluit

Ontmoet Elske Mertens. Ze werkt inmiddels 8 jaar bij Boer & Croon en is doorgegroeid tot Senior Manager.

Als je vroeger aan Elske had voorspeld dat haar carrière zo zou verlopen, zou ze je voor gek hebben verklaard. Als studente Internationale Betrekkingen in Groningen wilde zij namelijk diplomaat worden. Elske heeft dus veel buitenlandervaring. Zo werkte zij in Peking op de Nederlandse ambassade, woonde ze een tijdje in Parijs om haar Frans bij te spijkeren, studeerde in Londen en reisde door Mexico & Nieuw-Zeeland.

Elske Dag4 MG6695klein

Hoe komt zo een internationaal georiënteerd persoon bij Boer & Croon terecht?

“Via via kwam ik in contact met Boer & Croon en na een enthousiast gesprek voelde het meteen goed. Ik startte als Young Executive. Indertijd was het zo dat je na het driejarige Young Executive programma standaard uitstroomde. Toen intern de laag ‘Managers’ werd gecreëerd, ben ik één van de eerste drie Young Executives geweest die doorgroeide tot Manager.”

Je bent dus een echte ‘original’ als Manager, hoe voelde dat toen je begon in die rol?

“Dat was erg interessant! Samen met die twee anderen hebben we de functie Managers inhoud gegeven. We kregen veel vrijheid hoe we die rol van vorm konden geven, denk daarbij aan werving van interne medewerkers, opleiding en coaching en acquisitie van opdrachten.”

En hoe is dat nu?

“Het is mooi om te zien dat de groep Managers zo is gegroeid. Dat zie ik echt als een succes. Daarnaast ben ik sinds kort aangesloten bij de Public Solution van Boer & Croon, een beetje terug naar mijn roots dus. Die focus op de Publieke Sector past in mijn ervaring en interesse. En in mijn nieuwe rol als Senior Manager ben ik naast de uitvoering van opdrachten ook in toenemende mate commercieel actief."