Terugblik: ‘De kracht van contact’

Geschreven door Ulrike de Haas, Research Consultant bij Boer & Croon

Donderdag 16 januari: de nieuwjaarsreceptie van Boer & Croon in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.  Een plek waar opdrachtgevers, relaties, interim managers, (associate) partners,  young executives, managers & medewerkers van Boer & Croon elkaar konden ontmoeten en waar mooie contacten werden gelegd. Spreker van deze editie was neuropsycholoog Prof. Dr. Margriet Sitskoorn. Met haar onderwerp ‘De kracht van het contact’ gaf zij de essentie van Boer & Croon voor mij perfect weer!

Persoonlijke betekenis ‘De kracht van het contact’ 

Als Research Consultant bij Boer & Croon ben ik dagelijks bezig om de juiste mensen aan onze opdrachtgevers te koppelen. Dit kan een vraag naar een interim manager zijn, of een vraag naar een vaste directeur of manager. Werk waar de juiste verbinding maken, tussen mensen, essentieel is. De kracht van het contact dus. Persoonlijk contact maakt hierin het verschil.

Vroeger en tegenwoordig

Twintig jaar geleden had ik bij Boer & Croon een overzichtelijk papieren kaartenbakje met interim managers. Deze managers waren exclusief aan ons verbonden. Hoe belangrijk je netwerk is en dat je elkaar altijd wel weer ergens tegenkomt, heb ik destijds geleerd van Gobert Beijer. Twintig jaar later kan ik zeggen dat het nog steeds klopt en ben ik teruggekeerd naar Boer & Croon vanwege het netwerk.

Tegenwoordig ligt dat wel anders: de  wereld ligt binnen handbereik. Iedereen kan in dezelfde vijver (waar het talent zich bevindt) vissen. Neem een voorbeeld aan LinkedIn. De juiste kandidaten  bereiken is anno 2020 écht anders geworden.  Maar gelukkig weet men Boer & Croon te vinden én schrijven zij zich in als Executive Interim Manager. En daar komt het contact met mijn collega’s in beeld.

Contact en afstemming

Boer & Croon wil goede kandidaten natuurlijk graag onder de aandacht van (toekomstige) opdrachtgevers brengen. Ine Frings en Haico Spijkerboer hebben als partners van Boer & Croon de contacten met opdrachtgevers. Zij vertalen de vraag die de opdrachtgever heeft naar een functieprofiel en denken mee over de beste oplossing.

Op basis van het functieprofiel kan ik gericht aan de slag gaan met mijn zoektocht naar de juiste kandidaat. Die kan bijvoorbeeld uit het netwerk van één van de twaalf Boer & Croon partners komen, uit onze database of uit een externe search. Zo bereiken we ook kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een andere functie. Of misschien is er een bredere oplossing nodig waarbij een team ingezet kan worden. Afstemming en contact is hierbij van groot belang. Klopt mijn beeld van de functie met dat van Ine en Haico? En met het beeld dat de opdrachtgever en de kandidaat hebben? Alleen zo ontstaat uiteindelijk de ideale match! Natuurlijk kunnen deze processen niet gerealiseerd worden zonder onze back office, waaronder ons waardevolle secretariaat en onze management assistenten.

Contact maakt mijn wereld groter

In 2019 heb ik onder andere met Ine en Haico aan mooie opdrachten mogen werken en heb ik fijne gesprekken gehad met interessante kandidaten. Ben ik bij inspirerende opdrachtgevers geweest. Dat contact maakt mijn wereld groter. Het maakt dat ik ervaringen aan elkaar kan koppelen en zaken in een breder perspectief kan zien en de juiste match kan maken.

De kracht van het contact: verbinding

Het allerleukste aan mijn werk vind ik het maken van de verbinding. De sollicitant die naadloos past op een mooie vacature. De opdrachtgever die blij is met de nieuwe manager, die een perfecte match blijkt. De kandidaat die niet op zoek was naar een nieuwe functie maar fantastisch past op zijn nieuwe plek.

Boer & Croon biedt de mogelijkheid om hier mijn werk te maken en dat doe ik met heel veel plezier! Je netwerk bouwen kost tijd, investeer ook in het onderhouden ervan, niet alleen om zelf iets te bereiken maar juist om een ander te helpen. Dan is je netwerk waardevol en bereik je vaak mooie resultaten. Ook privé kun je goede contacten opbouwen en mooie verbindingen leggen om elkaar verder te helpen in het leven. Voor mij geldt: verbinding is de allergrootste kracht van het contact!

Contact in 2020

Nieuwe opdrachten zijn gestart, kandidaten worden gezocht en nieuwe Executive Interim Managers schrijven zich in bij Boer & Croon. Ik wens jullie een mooi jaar toe met grote en kleine contacten en mooie verbindingen. Het netwerk van Boer & Croon is (nog steeds) uniek, laat het nog verder groeien in 2020!

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.