Sluit

Associate Partner

Stephan Linnenbank

Stephan Linnenbank

Met zijn brede ervaring en expertise in de financiële sector is Stephan de juiste persoon om de uitdagingen rondom de invoering van het Nieuwe Pensioencontract aan te pakken. Door de interessante combinatie van rollen als toezichthouder en consultant heeft Stephan een zeer brede kijk op de ontwikkelingen in de pensioensector.

Stephan begon zijn carrière als marketeer, onder andere als marketingdirecteur en als consultant. Hij werkte altijd op het snijvlak van marketing, verkoop, communicatie en technologie. Hierbij volgde hij de ontwikkelingen in digitalisering en datascience op de voet. Hij kwam al snel in Finance terecht, eerst in de verzekeringshoek en later ook in de pensioensector. (NVS, AIG, E&Y Consulting). Bij Atos Consulting werd hij als partner verantwoordelijk voor verzekeringen en pensioenen. Daar voerde hij scenarioanalyses uit om te voorspellen hoe de markt zich zou ontwikkelen, zowel voor de levens- en pensioenverzekeraars als voor de pensioenfondsen en -uitvoerders. Hierna was hij in Nederland en België verantwoordelijk voor de Financial Services Practice van Sia Partners. Toen hij later steeds meer toezichtrollen op zich nam (AEGON PPI, AEGON Capital, Pensioenfonds SABIC, Pensioenfonds Capgemini Nederland), ging hij, om belangenconflicten te vermijden, aan de slag als zelfstandig adviseur.

Na werktijd spreekt Stephan graag af met vrienden en houdt hij van reizen en sporten. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van Museum Speelklok in Utrecht.

Opleiding: Communicatiewetenschappen (Radboud Universiteit), Bedrijfskunde (IBO business school)