Sluit

Associate Partner

Rob Rutten

Rob Rutten

Rob is een veelzijdige HR Professional die zaken voor elkaar krijgt. Hij startte bij Océ-Technologies als CHRO vlak na de overname door CANON en heeft uitgebreide ervaring met kleine-, en middelgrootte (familie)bedrijven. In telecom, transport, logistiek en distributie, hightech maakindustrie, consumentengoederen, biotechnologie, chemie, responsible gambling, engineering & consultancy, zowel voor B2B als B2C. Naast zijn rollen in HR, heeft hij ervaring opgebouwd als statutair directeur van een R&D en productiebedrijf, bestuurder van pensioenfondsen en van een incubator. Hij adviseerde een internationale op technologie gebaseerde recruitment agency. Door de beproefde combinatie van zijn corporate ervaring en interim-werkzaamheden brengt Rob het beste van beide werelden in actie.

Hij initieert en realiseert noodzakelijke veranderingen en weet een business snel te doorgronden. Rob was verantwoordelijk voor digitalisering en professionalisering van HR, integraties, vergroten van wendbaarheid, talent management, verander trajecten, herstructurering, personeelsplanning, ontwikkeling van leiderschap en cultuur. Hij heeft diepgaande ervaring in het aanpassen van organisaties door wijzigende marktomstandigheden en operationele issues. Hij weet wat er onder water kan spelen en hoe obstakels kunnen worden geadresseerd en opgelost.

Hij brengt verbinding tot stand met stakeholders en geeft de verschillende partijen inzicht in hun eigen situatie en schetst perspectief. Hierdoor helpt hij management, medewerkers, aandeelhouders, ondernemingsraden en vakbonden bij het maken van keuzes die op draagvlak kunnen rekenen en houdt hen ook daaraan. Door zijn passie om gezamenlijke doelen te realiseren, stuurt hij teams op een effectieve, inhoudelijke en pragmatische manier. Rob kan het best worden getypeerd als een resultaatgerichte initiator, een teambuilder die impact heeft en het voor elkaar krijgt. Hij is integer, betrouwbar, professioneel, hands-on en gedreven. Opleiding: Labour, Environmental and Corporate Life (Radboud University)