Partner Healthcare

René de Backker

René de Backker

René heeft vrijwel zijn gehele carrière in de gezondheidszorg gewerkt. Binnen zijn werkzaamheden hebben transformatie en innovatie altijd een belangrijke rol gespeeld. Zo heeft hij bij OPG aan de basis gestaan van de consolidatieslag binnen de apothekersbranche met grote reorganisaties en herstructureringen tot gevolg.
Samen met 250 apothekers bouwde hij aan een nieuw retailconcept, onder de nieuwe merknaam Mediq, en initieerde hij strategische samenwerking met de zorgverzekeraars en de industrie. Hierna werd hij bij Alliance Healthcare als CCO commercieel verantwoordelijk voor de aansturing van zeven business units. Hier heeft hij een ontwikkeling doorgevoerd van handelsorganisatie naar service provider. Hij ontwikkelde, onder de naam Alcura, een concept voor de toediening van specialistische geneesmiddelen in de thuissituatie.

Zijn loopbaan gaf hij een vervolg bij Eurocept. Als Managing Director speelde hij een belangrijke rol in het versnellen van het verplaatsen van tweedelijnszorg naar de thuissituatie. Door het belang van de patiënt centraal te stellen en door samenwerking met medisch specialisten, ziekenhuisbestuurders, zorgverzekeraars en verpleegkundigen, werden verschillende behandelingen, zoals chemotherapie, immunotherapie en nierdialyse, die voorheen in het ziekenhuis plaatsvonden, nu bij de patiënt thuis uitgevoerd.

Na werktijd zit René graag op de racefiets. Ook kookt hij regelmatig uitgebreide maaltijden voor zijn vrienden en familie.

Sluit

Sluit

Team

Iedereen bij Boer & Croon beschikt over een gezonde dosis organisatiekennis en is sociaal vaardig. Proactief, interactief en verbindend. Ook binnen Boer & Croon hebben we oog voor elkaar. We zijn open, vriendelijk en betrokken. We zijn een mix van bewezen ervaring en bevlogen toptalent: je ideale sparringpartner in zaken, maar ook echte sociale gangmakers. We houden van uitdagende vraagstukken, maar ook van een feestje.

Filter op