Sluit

Associate Partner

Kef van Helbergen

Kef van Helbergen

is een interim-CEO met hands-on mentaliteit en internationale ervaring in Food en Retail. Na voor SHV in België de kneepjes van het retailvak te hebben geleerd, werd hij naar Indonesië gestuurd om een winkel in Bandung te gaan bouwen. Na twee jaar kreeg hij zijn eigen winkel in Jakarta. Hierna mocht hij vijf jaar gaan pionieren in China. In Polen pakte hij voor Ahold de hypermarkten en de supermarkten aan. Hij stapte over naar Metro om in dat land de zojuist overgenomen Géant-Casino te integreren. Later werd hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, succession planning en transformatie van de managementteams bij Metro, Kaufhof en Media Markt.

Daarna mocht hij Metro in zeven landen in Oost-Europa runnen. Bij CarNext bouwde Kef een digitaal platform en een salesforce in 23 landen. Hier heeft hij veel kennis opgedaan op het gebied van digitalisering en customer journeys. Hierna was hij Managing Director bij Compass Group Benelux, een grote bedrijfscatering en soft services organisatie.

'De momenten waar ik de meeste voldoening van mijn werk heb is wanneer de druk heel hoog is en er een transformatie nodig is. Succes begint met goede relaties en dus vertrouwen. Als mensen je willen gaan helpen, dan komt de zaak in beweging. Op een gegeven moment krijg je een goede verstandhouding: hoe maken we elkaar een beetje beter?'

Na werktijd kookt Kef graag voor vrienden en familie en reist en sport hij veel.

Opleiding: Nederlands Recht (UvA)