Sluit

Partner Finance & Technology

Kees-Jan van Vliet

Kees-Jan van Vliet

Kees-Jan is een ervaren risk manager, portefeuillemanager en consultant. Na twee jaar als CFO Advisory bij Archstone Consulting te hebben gewerkt, stapte Kees-Jan over naar pensioenuitvoerder PGGM, waar hij gedurende ruim veertien jaar uiteenlopende rollen heeft vervuld, variërend van Risk Manager tot portefeuillemanager en consultant.

Hij heeft hier onder andere meegewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van het CO2-reductieprogramma van de aandelenportefeuilles van PGGM. Ook heeft hij veel vermogenstransities begeleid. Hij is trots op de reorganisatie die hij heeft doorgevoerd naar een productgerichte bedrijfsvoering, waarmee de wendbaarheid en stuurbaarheid is toegenomen. Dit laatste was een goede basis voor een project ter voorbereiding van het nieuwe pensioencontract, waarin hij een leidinggevende rol heeft gehad. Na de reorganisatie heeft hij een team geformeerd, dat zelfsturend opereert en onder andere verantwoordelijk is voor de fiduciaire administratie. Een ander deel van het team houdt zich bezig met relatiemanagement, zowel commercieel als operationeel. Het team is klaar voor de toekomst: In toenemende mate zijn processen volledig geautomatiseerd en/of worden door RPA´s overgenomen.

Na werktijd verkeert Kees-Jan vaak in de buitenlucht om te wandelen, te fietsen of watersport te beoefenen. Ook spreekt hij graag met vrienden af voor een borrel of een etentje.

Opleiding: Economie (Erasmus Universiteit), Investment Management (VU)