Sluit

Senior Manager Strategy & Transformation

Jeroen Aarts

'Aan welke knoppen moet je draaien om duurzame maatschappelijke ontwikkeling te versnellen?' Die vraag stond centraal in de studie- en carrièrekeuzes van Jeroen. Na zijn master is hij bij de Triodos Bank gaan werken, waar hij het beleid voor duurzaam bankieren en investeren heeft herschreven. Na Triodos is hij overgestapt naar Alliander waar hij het management traineeship doorliep en in verschillende strategische functies werkte aan goed netbeheer in de uitdagende context van de energietransitie: het aansluiten van zonneparken in een overvol elektriciteitsnet, keuzes maken in een tijd van een transportschaarste en de juiste omgang met het tekort aan technisch personeel.

Hierna kreeg hij de kans om Invest-NL mee op te bouwen, een investeringsfonds van de overheid voor projecten op het gebied van verduurzaming en circulariteit. Toen de organisatie eenmaal stond legde hij zich toe op de verduurzaming van de sector mobiliteit & logistiek. 'Het is mijn persoonlijke missie om te zorgen dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van strategieën en dat ingezien wordt dat een strategie waarin dit ontbreekt niet toekomstbestendig is.'

Opleiding: bachelor University College (Universiteit Maastricht), master Internationale Betrekkingen (Universiteit Leiden)