Sluit

Partner Strategy & Transformation

Hans Bongartz

Hans Bongartz

Hans is een ervaren consultant en manager met speciale aandacht voor people & culture. Hij begon zijn carrière in de Corporate Finance-praktijk van KPMG, één van de Big-4, waar hij ook lange tijd segmentleider Energy & Utilities was. Hier was hij betrokken bij ruim 100 M&A-transacties. In deze periode ontwikkelde hij zijn interesse in de menselijke factoren die bepalen of een M&A-traject wel of niet slaagt. Tijdens de (psychologie) Master Consulting for Change op INSEAD kwam hij tot het inzicht dat hij, in plaats van de kortdurende betrokkenheid bij een acquisitie of verkoop, liever een langdurige (mede)verantwoordelijkheid zou hebben bij de bepaling en uitvoering van de strategie van een onderneming.

Als directeur Corporate Development & Venturing bij Eneco kreeg hij die kans. Hij leidde het strategieproces inzake uitbreiding naar Duitsland en was medeverantwoordelijk voor de acquisities van o.a. scale-up Next Kraftwerke en energieleverancier LichtBlick. Hans werd daar uiteindelijk ook lid van het managementteam en was nauw betrokken bij LichtBlick´s groei van de negende naar de vijfde positie op de Duitse markt. Ook heeft hij met de invoering van de HAY-systematiek een groot professionaliseringsproces van LichtBlick´s HR-infrastructuur geleid.

Hans is, als veelvuldige bezoeker en als toezichthouder, nauw betrokken bij moderne kunst en theater. Ook houdt hij van koken en is hij regelmatig op de racefiets te vinden.

Opleiding: Bedrijfseconomie (Erasmus Universiteit), Consulting for Change (INSEAD).