Samen ontwikkeling realiseren

Veel bedrijven merken dat het lastig is om jong talent aan te trekken, terwijl anderen enorme aanmeldingsaantallen hebben voor traineeships. Careerwise verklaart waarom: ontwikkeling staat, samen met een goede werksfeer en betekenisvol werk, in de top drie van grootste energiebronnen voor millennials. Hoewel deze nieuwe generatie veeleisend is, zien wij vooral resultaatgerichte, sociaalvaardige en dynamische jonge professionals die niet bang zijn voor nieuwe uitdagingen.

Wij vinden het belangrijk dat dit toptalent een plek krijgt waar ze hun enthousiasme en flexibiliteit in kunnen zetten als leiderschapskwaliteiten, en waar hun ambitie tegemoet gekomen wordt met uitdagende opdrachten en genoeg aandacht voor reflectie en verbetering. Hoe doet Boer & Croon dit en wat levert het op?

Management Development Programma
Young Executives volgen een driejarig Management Development Programma dat gecreëerd is in samenwerking met Krauthammer. Het programma bevat een sterke rode draad die telkens terugkomt in maandelijkse trainingen, maar ook in intervisiesessies en individuele coaching. “Hierdoor sluiten alle onderdelen naadloos op elkaar aan en kan constant geëvalueerd worden of de onderdelen passen bij de ontwikkelbehoeften van onze Young Executives en de behoeften van onze opdrachtgevers,” vertelt Lidia Drost (Talent Manager). “Dit zorgt voor een dynamisch en compleet ontwikkelprogramma met resultaat: daardoor durven we te zeggen dat een Young Executive in drie jaar tijd bij ons zes jaar leiderschapsontwikkeling doormaakt.” Bij alle onderdelen zit bovendien een goede koppeling met de praktijk, waardoor je concreet met je ontwikkeling aan de slag kunt: leren vindt pas écht plaats wanneer je het in de praktijk toepast.

De 4 dimensies van het Management Development Programma met voorbeeldtrainingen

Persoonlijke Aandacht
“Ik zit in een trainingsgroep met 13 Young Executives. Vijf man hiervan vormt mijn intervisiegroep,” legt Inge Schenk (eerstejaars Young Executive) uit. “Hiernaast heb ik ook een ervaren externe coach, waarmee ik kan sparren over uitdagingen bij mijn opdracht én een Talent Manager die helpt bij het opstellen van goede ontwikkeldoelen en het vinden van passende opdrachten. Door die persoonlijke aandacht helpt dit programma me te excelleren!”

Ook tijdens intervisiesessies behandel je persoonlijke uitdagingen en leer je verschillende manieren van aanpakken kennen. “De ene keer heeft een collega moeite met het maken van een overzichtelijk stappenplan,” deelt Pim van Asperen (eerder Young Executive, nu Manager). “De andere keer is het ontzettend leerzaam om te bespreken hoe we met weerstand omgaan. Het groepsproces is daarbij erg belangrijk en zorgt ervoor dat wij dit de dag erna direct kunnen gebruiken op onze opdrachten. Voor ons allemaal ontzettend waardevol.” Naast de basisvaardigheden, geleerd tijdens trainingsdagen, leren Young Executives hun eigen krachten goed kennen. Hierdoor krijgen ze op een authentieke manier (de ene energiek, de ander met humor of juist met empathie) op een verbindende manier mensen in beweging.

Plezier in Ontwikkeling
Leergierigheid, openheid en behulpzaamheid vind je overal terug binnen Boer & Croon. “Onze cultuur is één van de belangrijkste redenen waarom mensen hier willen en blijven werken. De Young Executives vormen een hele bijzondere groep met veel diversiteit in achtergrond (zowel studie als drijfveren), maar zijn tegelijkertijd heel hecht en open,“ zegt Lidia. “Daardoor zijn we met plezier continu met ontwikkeling bezig: bij onszelf, maar ook bij de klant.”

Leider van de Toekomst
Paul Stoop (Partner) vertelt: “Ik noem onze Young Executives ook wel consultants van de toekomst: ze zijn analytisch sterk, pragmatisch ingesteld én communicatief vaardig. Hierdoor komen ze snel tot de kern van het probleem, zijn ze gefocust op het halen van gestelde doelen en realiseren ze de benodigde veranderingen samen met de klant. Dit maakt ze breed inzetbaar en bijzonder effectief.”

Kortom, het ontwikkelprogramma helpt Young Executives nog meer waarde toevoegen bij hun opdrachten en resultaat neer te zetten. Zie het als een zorgvuldig geselecteerde nieuwe werknemer die een beschikking heeft tot een netwerk vol hulplijnen, bestaande uit andere Young Executives, partners, ervaren coaches en trainers. Met andere woorden: je krijgt de kracht van een heel team, gebundeld in één persoon.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.