Richten, inrichten en verrichten

Niet alleen bij Boer & Croon, maar ook bij andere bedrijven heeft het interim-management veel vormen: inspringen in een crisissituatie, schrijven en implementeren van een plan, bouwen of ombuigen van een organisatie. Vaak is het een combinatie daarvan.

Harry Loozen, ervaren bestuurder uit zakelijke dienstverlening en industrie, werkt vaak op het private/publieke snijvlak. Onlangs was hij in de BrainPort Eindhoven Regio voor Boer & Croon aan de slag met een interessante opdracht en een combinatie van al deze genoemde elementen.

Vijf opdrachtgevers (gemeenten Eindhoven & Helmond, TU/e, Brainport Development en Fraunhofer Instituut) hadden samen besloten om de Brainport Regio Eindhoven een impuls te geven in de richting van een Smart Society: een regio waar nieuwe (vaak digitale) technieken worden ingezet voor gezond en vitaal leven, goede bereikbaarheid, energietransitie en duurzame, ruimtelijke ontwikkelingen. Allemaal voor een hoge kwaliteit van leven en werken van de inwoners. Zij noemden dat “The Urban Development Initiative”(UDI).

Via Ine Frings (partner bij Boer & Croon) is Harry gevraagd om binnen drie maanden een businessplan te schrijven voor die opdrachtgevers. Op basis van zijn ruime ervaring en expertise, deed hij onderzoek, sprak betrokkenen en schreef een helder en gedragen plan. Omdat het plan goed viel werd hij gevraagd om daarna in drie maanden de organisatie op te zetten. Binnen een half jaar stond er vanaf ‘scratch’ een organisatie: inclusief een rechtspersoon, een volledig team, een goed werkende administratieve organisatie, een kantoorruimte, de funding, de branding and so on.

Het succes van deze aanpak is meerledig: vanuit zijn ruime ervaring weet Harry waaraan een goede business-case moet voldoen. Daarnaast weet hij in de planvorming de omgeving te engageren om mee te doen en dat doet hij op een praktische, heldere en verbindende wijze. Hij geeft concreet aan wat hij gaat doen en gedaan heeft, wat resulteert in vertrouwen voor de volgende, toekomstige stappen. Tenslotte geeft hij commitment aan zijn businessplan, door voor de implementatie verantwoordelijkheid te nemen.

Uiteraard moet de toekomst leren of ’The Urban Development Initiative’’ een succes wordt, maar het door Harry en zijn team opgezette werkproces voor initiatieven staat er nu en kan van start.

Een mooi voorbeeld van veelzijdig interim-management waar Boer & Croon door bewezen leiderschap binnen een half jaar een abstract initiatief tot een concrete organisatie brengt.

Heeft u een business-idee en wilt u daarmee aan de slag? Wij ontwikkelen samen met u de businesscase, bouwen de organisatie en leiden die, totdat deze op eigen benen staat.

Neem contact op met Ine Frings, partner bij Boer & Croon, via i.frings@boercroon.nl of per telefoon via 020 – 301 4048.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.