QVARTZ’ nieuwste rebel: Vertical Strategy

Vertical Strategy doet het anders

De joint-venture QVARTZ | Boer & Croon brengt een mooie dosis kennis en ervaring met zich mee. Zo wordt in het jaarbeeld van QVARTZ het bureau Vertical Strategy geïntroduceerd. Een mix tussen een consultancy- en een innovatiebureau, dat sinds kort deel uitmaakt van QVARTZ. Natuurlijk kan Boer & Croon dit alleen maar toejuichen, een verdere groei van ons kennisnetwerk.

Ervaring is een struikelblok

De oprichters van Vertical Strategy zijn geïnspireerd door de succesvolle wereld van startups. Binnen de snel groeiende digitalisering van de wereld en een veranderende maatschappij en economie zijn startups een vitaal onderdeel van de economie geworden.

Deze ‘kleine vissen’ zijn zo goed ingespeeld op veranderingen dat zij in korte tijd de grootste vissen van de vijver kunnen worden. De oprichters van Vertical Strategy – Joachim Allerup en Karsten Petersen – hebben geanalyseerd waar dit aan ligt. De voornaamste lessen die ze meenemen zijn:

 

  • startups weten hun klanten meer te betrekken;
  • sterke digitale vaardigheden in huis;
  • experimenteren meer;
  • durven sneller en grotere beslissingen te nemen.

Startup company

Dit neemt Vertical Strategy mee in de ontwikkeling van het eigen bedrijf. Innovatie, visie en ondernemerschap combineren zij in een team dat op een nieuwe manier kan denken en uitvoeren. Centraal binnen het bedrijf staat de vraag: ‘als ik de eigenaar zou zijn van dit bedrijf, wat zou ik dan veranderen?

Niet alleen het eigen bedrijf functioneert als een startup, ook  hun opdrachten benaderen zij vanuit de startup. De go-to-market strategie is gelijk

aan die van digitale startups – een product zo snel mogelijk naar de markt brengen – en de markt gebruiken om je product te testen.  Klanten worden op deze manier actief meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe producten, vanuit de filosofie dat klanten uiteindelijk de winst bepalen.

De combinatie met QVARTZ

Het is deze gedurfde aanpak van Vertical Strategy die het een waardevol onderdeel maakt voor QVARTZ en ook voor QVARTZ | Boer & Croon. Door hen toe te voegen kan er – wanneer van toepassing – een meer holistisch advies worden geven. Een mooie toevoeging aan de realisatiekracht van QVARTZ | Boer & Croon.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.