Sluit

Boer & Croon was voor een periode van twee jaar betrokken bij de transformatie van Unilever Foods R&D. Hierbij hebben wij een mooie rol mogen spelen bij de realisatie van onder andere het Unilever’s Global Foods Innovation Centre in Wageningen.

Logo unilever

Unilever R&D
Transformation & Program Management

Case Unilever 3

OPDRACHT

Een Young Executive van Boer & Croon is als Manager R&D Transformatie betrokken geweest bij het transitieprogramma van Unilever R&D van Vlaardingen naar Wageningen. Onze opdracht concentreerde zich voornamelijk op de realisatie van Unilever’s nieuwe Foods Innovation Centre.


''Het is bijzonder leerzaam om in dit team van uitzonderlijke professionals te mogen bijdragen aan een prachtig & tastbaar eindresultaat.''

Frank van de Wolde, Manager

AANPAK

Gedurende twee jaar is Boer & Croon op strategisch niveau betrokken geweest bij het beleid, het projectmanagement en het financiële beheer van het bouwproject. Frank trad hierbij op als rechterhand van de programmaleider bij het managen van een zeer ambitieuze planning, een rijk stakeholderveld, een significant CAPEX budget en een duurzaamheidsambitie van wereldklasse.


"Cruciale elementen bij het succes van dit programma waren goed leiderschap met een duidelijke visie, de juiste mensen op de juiste plaats, een overzichtelijke governance en tenslotte: doorzettingsvermogen met een flinke portie lef."

Frank van de Wolde, Manager

RESULTAAT

De soepele verhuizing van Unilever naar Wageningen. De transformatie gebeurde op tijd en binnen budget. Het gebouw is in het najaar van 2019 geopend.


Projectteam

Jaap Heeringa

Partner

Frank van de Wolde

Manager

Share this case via

LinkedIn