Persoonlijke en laagdrempelige hulp bij Brexit voor midden- en kleinbedrijf

Op 29 maart zal het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU) mogelijk verlaten, de Brexit. Maar liefst 76% van de industriële bedrijven in Nederland zegt niet voorbereid te zijn op een Brexit (NRC, 16 januari 2019). Terwijl 68% van de ondernemers die zaken doet met het Verenigd Koninkrijk zich zorgen maakt over de extra administratieve rompslomp door Brexit. Andere redenen voor zorgen zijn invoerrechten, verschillen in wet- en regelgeving en oponthoud bij de grens.

Daarom is de Rijksoverheid de campagne ‘Zorg dat de Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit’ gestart in januari. Nederlandse bedrijven moeten zich nu voorbereiden op de verschillende scenario’s, om niet tegen plotselinge hoge kosten aan te lopen. Te veel bedrijven hebben nog geen besef van mogelijke grote gevolgen van de Britse uittreding.

Onzekerheid rondom de Brexit, over bijvoorbeeld de uitkomst, of hoe gereedmaken precies werkt, weerhoudt veel bedrijven ervan te investeren in voorbereidingen (NRC, 16 januari 2019). Het is voor ondernemers een onduidelijke situatie geworden met een overvloed aan informatie. Daarnaast lijken ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ook nog minimaal gebruik te maken van de subsidies die er voor Brexit-voorbereidingen worden aangeboden door de overheid (NRC, 13 november 2018). Ondernemers kunnen voor advies een subsidie aanvragen om tot 50% van de gemaakte kosten te dekken, tot €2500,-.  Meer informatie hierover vindt u in de Brexit Voucher van de Rijksoverheid. Ondanks een onzekere uitkomst, zijn er concrete stappen die gezet kunnen worden.

Boer & Croon biedt een persoonlijke en laagdrempelige oplossing. We nemen de tijd om met een frisse en kritische blik onzekerheden binnen bedrijven helder te maken. We ontzorgen, nemen (mkb)ondernemingen aan de hand en we vragen door, om op maat hulp te bieden via onze ‘Brexit Quick-Scan’. Met de inzet van kritisch en ambitieus talent, onze Young Executives, leggen wij in één à twee dagen pijnpunten rondom Brexit bloot en kunnen ze vervolgens pragmatisch aanpakken en oplossen. We helpen om verschillende scenario-opties helder uit te denken, zodat de Brexit het Nederlands midden- en kleinbedrijf niet in de weg zal zitten en kansen benut zullen worden.

Interesse?

Neem contact op met Jaap Heeringa
j.heeringa@boercroon.nl +31 (0)6 12 31 50 20

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.