Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, een onderwerp dat bij Boer & Croon voorop staat. Zo staan onze (Associate) Partners,  Managers, Young Executives en staff middenin de Nederlandse maatschappij. Met ons werk willen we altijd een positieve impact maken op de mens, de maatschappij en het milieu.

Dit beleid kan in drie pijlers worden opgedeeld, namelijk: de mens (people), milieu (planet) & de maatschappij (profit).

De mens

Boer & Croon zet constant in op het delen en opdoen van kennis door middel van waardevolle evenementen, workshops, lezingen en/of bijeenkomsten van onze diverse Taskforces, community’s en corporate events. Daarbij is een van de doelstellingen om continu te blijven leren en ontwikkelen. Binnen Management Solutions volgen onze Young Executives en Managers een drie jarig Management Development Programma die zij volgen (ontwikkeld door Krauthammer). Hiermee stimuleren wij onze medewerkers zich te kunnen ontwikkelen en de ambities te verwezenlijken met behulp van trainingen, cursussen, coaching en intervisie.

Diversiteitsbeleid

Bovendien hechten wij veel waarde aan onze interne cultuur. Wij streven ernaar dat onze medewerkers zich bij ons thuis voelen, waarbij iedereen zich gezien en erkend voelt voor zijn/haar talenten en inzet. Om inclusiviteit te bevorderen, organiseren wij met regelmaat diverse evenementen.

Onze organisatie heeft een inclusieve cultuur, waarbij iedere werknemer (afhankelijk per functie) gelijke kansen en ontplooiingsmogelijkheden krijgen. Afkomst, gender, religie, seksuele geaardheid en nationaliteit hebben geen invloed hierop. De diversiteit van culturen, kennis en ervaringen dragen (o.a. IQ en EQ) bij aan het realiseren van onze doelstellingen (het RQ, de realisatiekracht). Daarnaast geeft het realiseren van impact bij opdrachtgevers aan hoe vakbekwaam onze professionals zijn en hoe resultaatgericht, verbindend, dynamisch en kritisch zij met opdrachten omgaan.

Wij hanteren de volgende diversiteitsdoelstellingen:

  • Verdere diversiteit ontwikkelen in de samenstelling van het personeelsbestand;
  • De man/vrouw-verhouding binnen Boer & Croon ligt op 50%/50%;
  • Bij partners is dit 40% vrouw en 60% man;
  • Bij interim managers is dit 50% vrouw en 50% man;
  • Bij Young Executives en Managers ligt dit op 50% vrouw en 50% man.

Door de eerder genoemde factoren en acties, kun je een positieve medewerkerstevredenheidsscore en een laag ziekteverzuim van 1.2% zien. Het monitoren op pragmatische doelstellingen helpt ons om gefocust te blijven en onszelf te verbeteren.

Gezondheid

De aandacht voor de gezondheid van onze medewerkers staat voorop. Boer & Croon wil dat haar mensen ons als goede werkgever ervaren. Als een partner die hen stimuleert om hun ambities en carrière te verwezenlijken en het talent niet onbenut laat. Ook een partner die stimuleert of sportief meedenkt en letterlijk een appeltje voor de dorst geeft. Deze facetten komen terug in bijvoorbeeld het sponsoren van een voetbal- en hockeyseizoen of meedoen met een ander sportevenement zoals MudMasters of een hardloopevenement. Wekelijks wordt fruit bezorgd op de kantoren, waar de medewerkers van Boer & Croon kosteloos van kunnen genieten.

Maatschappij

Naast dat wij ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden, zetten wij onze kennis en expertise ook graag in voor ontwikkeling van anderen. Daarom is Boer & Croon een structurele samenwerking aangegaan met jINC, een Nederlandse organisatie die ruim 65 000 jongeren met een sociaal economische achterstand helpt hun kans op succes op de arbeidsmarkt te vergroten. Wij dragen hier op vrijwillige basis aan bij op verschillende manieren:

  • Een sollicitatietraining, waarbij we helpen jongeren indruk te laten maken op hun potentiële werkgever. De inhoud van een CV of motivatiebrief, evenals gepaste voorbereiding voor een sollicitatiegesprek zijn namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend.
  • We helpen jongeren met hun studiekeuzes onze rol als carrièrecoach. Wij geloven dat er geen betere manier is om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven, zijn wij trotse deelnemer van het event "Baas van Morgen".

Naast onze samenwerking met jINC zetten we ons ook op andere manier in voor de ontwikkeling van anderen. Wij hebben een Trainingspool, bestaande uit onze eigen medewerkers, die regelmatig trainingen op gebied van bijvoorbeeld project-of timemanagement organiseren voor studenten en andere organisaties.

Milieu

Met het oog op duurzaamheid is Boer & Croon graag zo groen en duurzaam mogelijk. We zijn al goed op weg, maar dit kan uiteraard beter. Hoe merk je dat we duurzaam bezig zijn?

Een voorbeeld hierin is dat Boer & Croon geen nieuwe kantoorinrichting verkiest, maar een refurbished kantoor met duurzame materialen. Met betrekking tot drukwerk en marketingmaterialen kiest Boer & Croon er bijvoorbeeld voor dat visitekaartjes gedrukt worden van gerecycled papier. Medewerkers stimuleren we om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, om CO2 uitstoot te voorkomen. Daarnaast letten wij met bedrijfsuitjes (bijvoorbeeld de jaarlijkse ski-reis) op extra CO2-compensatie.

Wij zijn Boer & Croon.

We ‘Get it-done’.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op via info@boercroon.nl of bel naar 020-3014000.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.