Opdracht Rick Buter bij Gemeente Helmond

Young Executive Rick Buter voert een opdracht uit bij de Gemeente Helmond als Public Affairs manager. Vanwege de geplande samenvoeging van de afdelingen ‘Communicatie’ en ‘Strategie & Programma’s’, ontstond er bij de Gemeente Helmond de behoefte om – tot het moment van daadwerkelijke fusie – op interim basis een coördinator regionale samenwerking en Public Affairs aan te trekken.

Verbinden

Vanuit zijn rol richt Rick zich op het verbinden van de Gemeente Helmond aan een aantal belangrijke stakeholders, waaronder Brainport en BrabantStad. Rick fungeert daarmee als informatiebrug tussen deze samenwerkingsverbanden en Helmond. Hierdoor is hij afwisselend te vinden is in Helmond, Eindhoven, ’s Hertogenbosch en Den Haag.

Organisatie

Daarnaast houdt Rick zich bezig met de organisatorische inbedding van Public Affairs en lobby om te borgen dat de Gemeente Helmond het contact met haar stakeholders gestructureerd en duurzaam kan onderhouden. Zo is hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van een Helmondse lobbyagenda, het uitvoeren van een bestuurlijke netwerkanalyse en het opstellen van een advies aan het bestuur over de structurele inrichting van Public Affairs en lobby.

Impact maken

Met zijn nieuwsgierige houding, doortastendheid en verbindend vermogen streeft Rick er ook in de komende periode naar om samen met zijn collega’s in Helmond en zijn contacten in de samenwerkingsverbanden een duurzame impact te maken voor Helmond, de Brainportregio en Brabant. Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen, Rick is een ware ambassadeur van de innovaties op het gebied van Automotive & Mobiliteit, Foodtech en Smart Industries. Thema’s waarin Helmond zowel landelijk, Europees als internationaal een voortrekkersrol vervult.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.