Sluit

Ontmoet Gwen Haayen. Gwen zit in het derde jaar van het Young Executive programma van Boer & Croon, waarin zij al vele projecten in verschillende sectoren bij diverse bedrijven heeft gedaan. Tijdens het uitvoeren van haar opdrachten, die veelal strategisch georiënteerd waren of betrekking hadden op operations, ontdekte zij dat zij operations heel interessant vond. Daarom heeft zij zich als Young Executive al vroegtijdig aangesloten bij de Operations Solution van Boer & Croon.

Gwen Haayen Boer & croon

Gwen, je hebt in jouw drie jaar als Young Executive veel verschillende opdrachten mogen en kunnen doen. Wat vind je het grootste voordeel aan de diversiteit in jouw opdrachten?

“Enerzijds heb ik bij verschillende organisaties echt voor een langere periode meegedraaid en werd ik echt onderdeel van het team en de organisatie, in plaats van dat ik ‘een externe’ was. Anderzijds vond ik het ook erg leuk om projectmatig te hebben kunnen werken. In een kortere periode leerde ik dan de organisatie kennen, en realiseerden we met zijn allen iets waar de organisatie echt iets aan had. Daarnaast ben ik op bijzondere plekken gekomen, waar ik normaal niet zou komen. Dat is ook een reden waarom ik voor Boer & Croon heb gekozen. Als je nog niet goed weet wat je zou willen, is het Young Executive programma van Boer & Croon een mooi traject om te achterhalen wat voor type functie, industrie of organisatie je leuk vindt. De variatie in opdrachten leidt dus tot een beter beeld van wat je wilt en tot een schat aan ervaring.”

Jij hebt inmiddels een beeld van wat je wilt, je bent immers aangesloten bij de Operations Solution van Boer & Croon. Wat vind je zo interessant aan operations, waardoor je hiervoor hebt gekozen?

“Bij mijn eerste opdracht moest ik een HR-proces optimaliseren. Toen al moest ik processen in kaart brengen, verbeteren en optimalisaties testen met de organisatie, dat vond ik toen al heel erg leuk. Daarna heb ik een opdracht voor Schiphol uitgevoerd, binnen operations. Daarbij moet je niet alleen denken aan het uittekenen van processen op whiteboards, maar ook aan daadwerkelijk de operatie in gaan. Hierbij kan je denken aan het rondlopen in de terminal, de bagagekelder en ook tussen de vliegtuigen op airside, om van dichtbij te kunnen zien hoe het er allemaal aan toe gaat. Dat maakt het heel tastbaar. Een typerende ervaring in dat opzicht is dat we in een vergaderzaal binnen bij de havendienst, af en toe een gesprek moesten onderbreken, omdat er motoren van vliegtuigen werden gestart. Dat vond ik zo cool, omdat ik toen echt zo iets had van: ‘Wij zitten hier te praten over verbeteringen, en tegelijkertijd hoor je achter je waar je het allemaal daadwerkelijk voor doet.’ Een recente opdracht was een recall-proces optimalisatie binnen een grote Nederlandse retailer. Een totaal andere omgeving dan voorgaande projecten maar wel een echt operational excellence project. Dat was, nogmaals, voor mij echt een trigger en heeft er in combinatie met andere factoren voor gezorgd dat ik me aan heb gesloten bij de Operations Solution.”

Wat waren die andere factoren?

“Tijdens mijn opdracht bij Schiphol heb ik ontdekt dat ik heavy industries heel interessant vind. De Operations Solution is heel actief in heavy industries, dus dat is één. Een tweede factor is dat ik op zoek was naar iets meer specialisme in mijn opdrachten. Je leert heel veel binnen een Solution van Boer & Croon, en daarnaast word je voorbereid op het Managerschap binnen Boer & Croon, dus het aansluiten bij de Solution was in alle opzichten een hele goede uitkomst voor mij.”