Sluit

Ontmoet Stijn van Hooff, sinds vorig jaar juni Manager Operations bij Boer & Croon. Daar waar veel Managers eerst als Young Executive gewerkt hebben, heeft Stijn dat niet. Stijn is namelijk via zijn oude werkgever, waar Boer & Croon was ingeschakeld voor een herstructureringsprogramma, in aanraking gekomen met onze organisatie. De samenwerking met de medewerkers van Boer & Croon is Stijn destijds zo goed bevallen, dat hij zelf ook bij ons aan de slag is gegaan.

Stijn van Hoof

Stijn heeft Politicologie gestudeerd, een pilot voor een tv-programma gemaakt, gewerkt in de evenementenbranche en in zijn vrije tijd bezoekt hij graag musea & theaters, en speelt hockey.

Stijn, je bent van veel markten thuis en je houdt, zo lijkt het in ieder geval, van afwisseling. Herken je dat ook in jouw werkzaamheden bij Boer & Croon?

“Zeker! Voordat ik bij Boer & Croon aan de slag ging, merkte ik bij de evenementen die ik organiseerde, dat ik het leuk vond om naar een piek toe te werken. Destijds werkte je toe naar het moment dat er een paar duizend man voor de poorten staan, en dan moet alles geregeld zijn. Je werkt hard en hebt stress tot die piek, maar daarna is het klaar. Ik heb voor mezelf bepaald dat ik – ook buiten evenementen – graag projectmatig en met pieken wil blijven werken. Ik vind dat veel leuker dan ‘op de winkel passen’, en dat heb ik ook echt gezocht toen ik op zoek was naar werk.”


En waarom ben je van jouw oude werkgever naar Boer & Croon overgestapt?


“Een van de belangrijkste redenen om te vertrekken bij mijn oude werkgever was mijn nieuwsgierigheid naar een organisatie met een andere energie. Daar werkten wereldwijd meer dan 7000 mensen, waarvan een groot deel al jarenlang in dezelfde sector. Dat worden hele goede specialisten, maar qua flexibiliteit was ik benieuwd naar een jongere organisatie, die bovendien actief is in veel verschillende sectoren. Zoals gezegd, heb ik toen zo’n 5 maanden met werknemers van Boer & Croon samengewerkt, wat me heel goed beviel. Er was een prettige sfeer, iedereen kwam zijn of haar afspraken na, en bovenal had ik het gevoel dat ik met mensen werkte die allemaal echt iets konden. Als er bijvoorbeeld taken verdeeld werden, wist je gewoon dat deze taken op tijd en goed uitgevoerd zouden worden, ook al waren die taken soms complex en wisten we dat we met veel weerstand te maken konden krijgen. Ik vond dat heel fijn en kreeg het gevoel dat ik bij deze mensen paste. Tenslotte kreeg ik bij Boer & Croon het gevoel dat er veel mensen zijn van wie ik iets kan leren, wat heel belangrijk voor mij is.”


Je hebt, in tegenstelling tot veel andere Managers bij Boer & Croon, niet het Young Executive programma doorlopen. Ondervind je daar hinder van?


“Ik heb natuurlijk een minder gestructureerde ontwikkeling gehad dan Managers die wel uit het Young Executive programma zijn doorgestroomd, maar ik krijg allerlei andere handvatten aangereikt om mijzelf te ontwikkelen bij Boer & Croon. Je krijgt bovendien een budget dat je kunt besteden aan eigen ontwikkeling, wat heel erg leuk is. Bovendien merk ik dat ik, doordat ik met veel mensen werk die het Young Executive programma wel hebben doorlopen, ik word geprikkeld om na te denken om over wat ik wil ontwikkelen. Je wordt als ‘externe’ Manager niet per se bij de hand genomen, maar er is veel ruimte voor je eigen ontwikkeling als je dat wilt, en dat wordt ook gestimuleerd. Dus nee, ik ondervind niet per se hinder van het feit dat ik niet het Young Executive programma heb doorlopen.”