Sluit

We realiseren en optimaliseren de vereiste verandering samen met de klant. Door mee te denken en door mee te werken. Een interim-CEO of -COO van Boer & Croon vergroot direct de slagvaardigheid van de organisatie.

Youngje park GKVZU Krdk PI unsplash

De CEO/COO Community van Boer & Croon

De interim-CEO/COO helpt je de strategische doelen te bereiken, bij het oplossen van crises, het managen van een groot verandertraject, het rondkrijgen van een fusie of een tijdelijke versterking van de organisatie. Boer & Croon geeft je passende managementoplossingen met de optimale combinatie van kennis, niveau en karakter.

Onze associate partners in de CEO/COO-groep richten zich op het succesvol oplossen van complexe verandervraagstukken bij operationele bedrijven in onder meer de handel en industrie, de foodsector, de logistiek en maritieme wereld, de mobiliteitssector en de energy & utilities-sector.

Zij vinden aansluiting bij je bedrijf en maken van binnenuit positieve impact. Onze associate partners worden vaak ingezet als interim-CEO, interim-COO, crisismanager, CPO, Supply Chain director of programmamanager van een transformatie of ander groot operationeel traject, denk aan het openen of verplaatsen van een fabriek of DC en het verhogen van de output van een fabriek.

Onze interimmanagers zijn inzetbaar binnen o.a. de volgende interimfuncties:

  • Interim-COO en -CEO
  • Interim-(programma)manager
  • Interim-productie en/of logistiek manager
  • Interim-(global) Supply Chain manager
  • Interim-procurement manager

Voordelen van een Interim-CEO/COO

Boer & Croon is resultaatgericht en heeft een verbindende manier van werken. Dat is ook de kwaliteit van onze associate partners. Alle leden van onze community hebben hun sporen verdiend als CEO, managing director, COO, Supply Chain director of CPO. In ons werk als interim-manager bouwen we voort op onze jarenlange managementervaring en worden daarbij ondersteund door het brede netwerk van andere Boer & Croon interim-managers en young professionals. We kunnen adviseren maar wij zijn vooral verandermanagers met duurzame impact.


De CEO/COO community

De groep richt zich op interim-CEO, -COO, -CPO en Supply Chain-rollen. Door bij Boer & Croon hun jarenlange managementervaringen en expertise te bundelen, versterken zij zich en leren zij van elkaar. Bovendien is ondersteuning beschikbaar vanuit specifieke expertisegebieden binnen Boer & Croon. Hiermee gewapend en met hun dynamische en kritische aanpak zorgen de leden van de CEO/COO-groep voor duurzame oplossingen op vraagstukken en voegen zij vanaf dag één direct waarde toe aan jouw organisatie.

De CEO/COO community bestaat uit zeer ervaren (interim-)bestuurders: Gita Hoogeveen, Marc Ligthart, Bert Maat, Jean-Paul Harteman, Rob van Doorn, Hans van Happen, Bert Kruisdijk, Jessy Lamers, Karin Waasdorp en Jan Roodenburg.


Partner voor management vraagstukken

Onze associate partners richten zich op het succesvol oplossen van complexe verandervraagstukken bij operationele bedrijven in onder meer de handel en industrie, de foodsector, de logistiek en maritieme wereld, de mobiliteitssector en de energy & utilitiessector. Zij vinden aansluiting bij jouw organisatie of bedrijf en maken van binnenuit positieve impact.

Heb jij een acuut probleem of sta jij aan de vooravond van een transformatie, strategische koerswijziging, reorganisatie, fusie, afsplitsing of een stevig veranderprogramma in een operationele setting, dan zijn zij jouw geschikte partner.

Sluit je aan bij onze CEO/COO community

Meer weten?

Meer weten over onze CEO/COO community? Neem contact op met de leden of met Haico Spijkerboer van Boer & Croon.

Wat is een interim-CEO?

Een interim-Chief Executive Officer (CEO) is voor een bepaalde tijd aangesteld als algemeen directeur, als gedelegeerd bestuurder of als bestuursvoorzitter van een bedrijf. Wat de rol is van de interim-CEO is afhankelijk van de bedrijfsvorm. In één model is het een uitvoerend bestuur. In een ander model is er naast het uitvoerend of dagelijks bestuur, in deze vorm meestal de directie genoemd, ook een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur komt minder vaak bij elkaar en beslist over de strategie van de onderneming.


Waarom huren ondernemingen een interim-CEO in?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom een onderneming besluit een interim-CEO in te schakelen. Zo kan iemand tot interim-CEO worden benoemd als tijdelijke vervanging van de CEO bij afwezigheid, of voor continuering van de organisatie als een nieuwe definitieve benoeming van een CEO op zich laat wachten.
Ook komt het voor dat een interim-CEO wordt aangesteld als het bedrijf door externe ontwikkelingen een nieuwe koers moet nemen. Denk daarbij aan een fusie, reorganisatie of expansie naar nieuwe markten. De interim-CEO heeft de specifieke kennis en ervaring om de organisatie door dergelijke situaties te schipperen.


Wat is een interim-COO?

Een interim-Chief Operating Officer (COO) is een 'executive change agent' die bedrijven helpt bij het uitvoeren van bedrijfsstrategieën. De functie is gericht op het op elkaar afstemmen van middelen, mensen en activa om die missie te volbrengen. De prioriteitenlijst van een interim-COO is afhankelijk van de individuele bedrijfsfase en omstandigheden. Ongeacht het podium, een interim-COO staat klaar om van start te gaan.


Waarom huren ondernemingen een interim-COO in?

Het inbrengen van een deskundige Interim-COO kan van vitaal belang zijn bij het verbeteren van de capaciteiten van het team, het creëren van grotere efficiëntie, het injecteren van nieuwe ideeën in de organisatie en het implementeren van best practices.

Een interim-COO stelt doelen om de prestaties en de groei van het bedrijf te stimuleren en leidt gebieden van supply chain tot productie, logistiek, IT, marketing, verkoop en financiën. Het bevorderen van de groei van andere teamleden en het voorbereiden en begeleiden van leiders binnen de organisatie is ook een aandachtspunt. Dit om ervoor te zorgen dat operaties lang na het vertrek van de interim-manager soepel verlopen.