Sluit

Michiel Overgaag nieuwe Director Public Solution Boer & Croon

Michiel Overgaag begint per 6 september 2021 als Director Public Solution bij Boer & Croon. Michiel werkte hiervoor dertien jaar als consultant bij Dutch Group, Accenture en Bvolve. Hij heeft een indrukwekkend netwerk en trackrecord opgebouwd bij uitvoeringsorganisaties, lokale overheden en ministeries.

Michiel Overgaag profiel 2 2021 08 31 125327 ldpz

Michiel is maatschappelijk gedreven om de digitale dienstverlening van de overheid voor burgers en bedrijven flexibeler, beter en duurzamer te maken. Ook draagt hij graag bij aan het vereenvoudigen van de grote publiek thema’s als de energietransitie, veiligheid, betaalbare zorg en mobiliteit. Michiel geeft niet alleen advies, maar implementeert het ook samen met de klant. Juist die laatste fase, waarin de geadviseerde ideeën gerealiseerd worden, geeft hem de meeste voldoening. Dit is een van de redenen waarom Michiel zich thuis voelt bij Boer & Croon. Hier geldt immers: Get it Done!


Michiel: “Mijn vakgebied is verandermanagement, het begeleiden van (digitale) transformaties bij publieke organisaties. In de rol van adviseur, programma- of projectleider help ik de klant om duurzame veranderingen te bewerkstelligen. Dit breng ik voornamelijk in de praktijk bij uitvoeringsorganisaties van de overheid, zoals UWV, Belastingdienst, CJIB en RIVM, maar ook bij lokale overheden.”


“Ik ben breed begonnen, bij Accenture adviseerde ik voornamelijk corporate klanten. Na een project bij de Belastingdienst ben ik overgestapt van de praktijk voor strategy consulting naar public consulting. Dat was een goede overstap voor mij, want bij publieke instanties voel ik mij als een vis in het water. Ik vind het leuk om voor de publieke zaak te werken, om indirect een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarnaast krijg ik veel voldoening en waardering van de mensen waarmee ik projecten trek in de publieke sector. Ze waarderen de toegevoegde waarde aan het proces of de keten waar ik ze help om de dienstverlening beter te maken.”


“Ik vind het fijn om advies te geven en dit advies daarna zelf, samen met de klant, te implementeren. Zo heb ik Boer & Croon leren kennen. Hier zijn ze erg sterk in en worden zij ook om gewaardeerd. Ik hou van trajecten die pakweg 20% advieswerk inhouden en 80% realisatie. Dat vind ik een goede verdeling. Bij Accenture zat ik bij de strategieclub en daar was het precies andersom. Dan gaf ik advies en gingen mensen van een andere afdeling het implementeren. Toen dacht ik, in het vervolg wil ik graag bij de realisatie betrokken blijven. Boer & Croon doet voornamelijk trajecten die pas ophouden als alles naar behoren functioneert, dus daar ga ik mij helemaal thuis voelen.”


“Boer & Croon heeft een sterke naam binnen de overheid en is momenteel bezig om de adviespraktijk voor Public verder uit te breiden. Dus dit is voor mij een uitgelezen moment om in te stappen en mijn bijdrage te leveren. Ik krijg hier de vrijheid om iets op te bouwen. Ik heb bijvoorbeeld ideeën over efficiënte dienstverlening, digitale innovatie en technologieën bij grote uitvoeringsorganisaties en daarvoor heb ik met Boer & Croon een stevige basis om die verder te ontwikkelen.


“In mijn vrije tijd loop ik graag hard. Dat helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en houdt me fysiek fit. Het is een goede manier om alle dagelijkse beslommeringen achter mij te laten. Af en toe loop ik met een groep vrienden in mooie uitdagingen mee, zoals een halve marathon, een obstacle run of een trail run. Of, zoals laatst, een mudmasters run, met 36 obstakels waar je overheen moet klimmen, met heel veel modder en slootjes waar je doorheen moet. Ook houd ik ervan om te koken en de tijd te nemen om wat lekkers te maken voor familie en vrienden. Ik vind het ook belangrijk dat mijn drie zoontjes gezond eten.”