Sluit

Management Development Boer & Croon: je schrijft je eigen verhaal

Boer & Croon werft de toptalenten van Nederland en bereidt ze voor om te opereren in de Eredivisie. Dat zijn we aan onszelf en aan onze klanten verplicht. Werken op topniveau betekent ook het voortdurend bijspijkeren van kennis en vaardigheden. Echte topmanagers blijven aan de lopende band studeren en leren van elkaars ervaringen. Nieuwsgierigheid is een noodzakelijke eigenschap van onze mensen. Het Management Development Programma van Boer & Croon sluit hierbij aan. We spraken met Lidia Drost (Director HR & Talentmanagement), Sterre de Geus (Young Executive) en met Tycho ten Brink (Manager).

Marvin meyer SYTO3xs06f U unsplash

Wat houdt het programma in?

Lidia: We hebben de Krauthammer Hero’s Journey ontworpen, een driejarig leiderschapsprogramma gericht op de ontwikkeling van talent. Onze mensen hebben een vaste pool van trainers die de voortgang volgt. Iedere deelnemer heeft zijn eigen uitdagingen en doelstellingen, maar de trainingen worden wel in groepsverband gevolgd. Zo kan het talent zich spiegelen en van elkaar leren. Onze opdrachten zijn pittig en je wordt gelijk het diepe ingegooid. Wij geloven erin dat we de grootste talenten van Nederland aan het werk hebben en willen faciliteren dat alles wat er aan talent in zit, er ook daadwerkelijk uitkomt.

Sterre: Tijdens trainingen, intervisie- en coachingsessies worden we uitgedaagd en geconfronteerd om het uiterste uit onszelf te halen. Het programma is zo ingericht dat het goed aansluit op de opdrachten die we doen. Nieuwe inzichten en tools kunnen we vaak de volgende dag al in praktijk brengen.

"Wij geloven erin dat we de grootste talenten van Nederland aan het werk hebben en willen faciliteren dat alles wat er aan talent in zit, er ook daadwerkelijk uitkomt."

Lidia Drost

Wat maakt het programma anders dan een traineeship? Lidia: Bij Boer & Croon word je als Young Executive ingezet op verschillend rollen en functies binnen verschillende bedrijven en sectoren. Je komt elke keer binnen in een totaal nieuwe omgeving.

Waarom hebben jullie het Hero’s Journey genoemd? Lidia: Omdat we allemaal ons eigen verhaal aan het maken zijn. Het is een reis die je maakt waarbij je andere mensen ontmoet, maar vooral jezelf. Je valt en staat weer op en ontwikkelt vaardigheden als leiderschap, ondernemerschap en projectmanagement. Na afloop heeft iemand drie jaar aan het roer gestaan van zijn of haar eigen ontwikkeling. Hierdoor beschikt iemand over zowel hard als soft skills en heeft iemand een eigen authentieke manier ontwikkeld om succesvol leiding te kunnen geven. Tycho: Iedereen ervaart de journey op een andere manier. Wat overeenkomt is dat je wordt geconfronteerd met jezelf. Wie ben ik als professional, maar ook als persoon? Hoe wil ik erkend worden door collega’s en klanten? Waarom moet een klant bij mij zijn? Wat is je personal brand? Sterre: Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden. Zoals: hoe motiveer ik een ander? Hoe ga ik met conflicten om? En hoe faciliteer ik besluitvorming? Een belangrijk inzicht is voor mij het belang van de juiste vragen stellen. Daarmee kan ik opdrachtgevers tot waardevolle inzichten laten komen, die ik kan doen volgen door een voorstel of een advies. We leren veel over projectmanagement. Dat helpt mij om opdrachten goed op te starten en te faseren en de passende methodieken te kiezen. Zo stap ik zelfverzekerd bij een nieuwe opdrachtgever binnen.

"Iedereen ervaart de journey op een andere manier. Wat overeenkomt is dat je wordt geconfronteerd met jezelf."

Tycho Brink

Sterre en Tycho, wat is voor jullie de toegevoegde waarde van het Management Development programma? Tycho: Het snel doorgroeien naar rollen waar meer ervaring voor nodig is, en grotere projecten. Je begint met het leren van management-skills en vervolgens leer je bij de opdrachten veel verschillende inhoudelijke zaken waardoor je al snel heel breed inzetbaar wordt. Bij andere (grote corporate) bedrijven is dit vaak andersom. Vaak ga je daar eerst met de inhoud aan de slag en werk je in een later stadium aan je leiderschap-skills. Bij het Management Development programma van Boer & Croon begin je bij het opbouwen van management-skills en door de uitdagende en verschillende opdrachten leer je erg veel waardoor je breed inzetbaar wordt. Sterre: Ik heb me in een hoog tempo kunnen ontwikkelen. Ik vond het ook waardevol dat ik het programma met een vaste groep van elf mensen heb doorlopen. We leerden elkaar goed kennen waardoor we elkaar goed konden uitdagen in onze ontwikkeling. Er zijn bovendien vriendschappen ontstaan. En nog iets: het helpt je te ontdekken welke professionele richting bij je past. De coaches van Boer & Croon helpen je hier ook bij.

"Ik heb me in een hoog tempo kunnen ontwikkelen. Ik vond het ook waardevol dat ik het programma met een vaste groep van elf mensen heb doorlopen. We leerden elkaar goed kennen waardoor we elkaar goed konden uitdagen in onze ontwikkeling. Er zijn bovendien vriendschappen ontstaan."

Sterre de Geus