Sluit

Boer & Croon neemt executive searchbureau Vanderkruijs over

Boer & Croon versterkt haar positie als onderneming voor managementoplossingen door de overname van Vanderkruijs. Dit bureau is toonaangevend op het gebied van executive search en leiderschapsontwikkeling voor instellingen, bedrijven en organisaties in de brede publieke sector. Door dit nieuwe samenwerkingsverband kunnen zowel Boer & Croon als Vanderkruijs hun klanten een breder en completer pakket aan diensten aanbieden.

Logo vacatures website 5

Boer & Croon is actief in Executive Interim Management, Executive Search en Management Solutions voor het uitvoeren van programmamanagement en complexe implementatie- en verandertrajecten. Na de overname van searchbureau YESS in 2020 - sterk in industrie, logistiek, finance en technologie - wordt nu met Vanderkruijs ook de positie in werving en selectie voor de non-profit sector verstevigd.

“De expertise en het netwerk van Vanderkruijs geven een kwalitatieve impuls aan onze dienstverlening. We zullen in de samenwerking beter in staat zijn de juiste oplossing te bieden voor bestuurlijke en toezichthoudende posities in de non-profit sectoren”, aldus Eelco Koehoorn, directievoorzitter van Boer & Croon.
Pieter Cortenbach, één van de eigenaren van Vanderkruijs: “Voorafgaand aan het searchwerk hebben wij als Vanderkruijs in eerste instantie inhoudelijke gesprekken met onze opdrachtgevers over hun strategie en de noodzakelijke transformatie, her- en doorontwikkeling en in dat kader het belang van het positioneren van de juiste mensen in het juiste team. Door de samenwerking met Boer & Croon krijgen onze opdrachtgevers een bredere en meer veelzijdige entree naar specifieke dienstverlening, maar de basis blijft de werving, search en selectie.”

Vanderkruijs ontving recentelijk de ‘Talent naar de Top Executive Search Award’. In het rapport loofde de jury Vanderkruijs voor het realiseren van een uitzonderlijk hoog aantal vrouwelijke benoemingen. Ook de prioriteit die het bureau geeft aan het vergroten van diversiteit in de boardroom werd erkend met deze prijs.

In de nieuwe samenwerking blijven beide bedrijven met hun eigen label actief, zoals dat ook bij YESS het geval is. Dit past in de strategie van Boer & Croon om meerdere merken te voeren.