Nieuwe CFO Kerngroep bij Boer & Croon

In navolging van de tien Boer & Croon-associés van de Transformatie & Herstructureringsgroep, hebben opnieuw vijf bewezen finance professionals zich verbonden aan Boer & Croon. De heren Arjan Kaaks, Harmen Peters, Bert Schouws, Sjoerd Schaafsma en Hein Breekveldt zijn allen zeer ervaren CFO’s die tezamen onze nieuwe CFO Kerngroep vormen. De komende tijd zal een aantal vrouwelijke en mannelijke CFO’s de kerngroep compleet maken. Naast deze kerngroep blijft de bestaande grote CFO community van 70 leden bestaan.

De CFO’s van de kerngroep verbinden zich aan Boer & Croon door zich als associés aan te sluiten bij de organisatie. De CFO Kerngroep bouwt voort op de ervaring die is opgedaan in de Boer & Croon Transformatie & Herstructureringsgroep.

“Het platform dat Boer & Croon biedt is een ideale manier om kennis en ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, elkaar uit te dagen, scherp te houden en te helpen, ook bij concrete opdrachten”, aldus Bert Schouws. “Vanuit bewezen ervaring, integriteit en know how to get the job done”, vult Kaaks aan.

Het zijn teamplayers die elkaar in deze kerngroep versterken en die het bovendien op persoonlijk vlak goed met elkaar kunnen vinden. Arjan Kaaks vertelt: “De leden van de groep hebben gemeen dat ze allen de nodige ‘vlieguren’ in het vak achter de rug hebben en hun competenties hebben opgebouwd via verschillende, op elkaar aansluitende ervaringen.” “We hebben allen een bredere kijk op business doen, dan louter de cijfers”, vindt Schouws.

De CFO Kerngroep kenmerkt zich door uiteenlopende én complementaire ervaringen. De leden zijn stuk voor stuk door de wol geverfde financiële professionals die verschillende (interim)posities hebben vervuld bij diverse organisaties. Het sleutelwoord voor hen is executie: het snel doorgronden en verbeteringen doorvoeren voor de onderneming. Daarnaast hebben de CFO’s ieder hun eigen specialismes binnen het bredere finance-spectrum: van Private Equity, M&A tot IT & Data en financieringen. En dat ten behoeve van alle sectoren.

De groep van finance professionals staat voor de nieuwe kernwaarden van Boer & Croon: Resultaatgericht & Verbindend en Dynamisch & Kritisch. Een goede CFO is van nature resultaatgericht, maar realiseert zich ook dat verbinding tussen mensen nodig is om draagvlak te creëren. Zowel de dynamische als kritische houding zit in de genen van de kerngroep-leden. Schouws: “Ik zie dynamisch en kritisch als het gas- en rempedaal. Het gaspedaal wordt vaak geassocieerd met de drive van de CEO, het rempedaal met de CFO. Met alleen het gaspedaal kom je niet als snelste het circuit rond; je moet op de juiste momenten even remmen, dan ben je sneller, vraag maar aan Max Verstappen.” Schaafsma vult aan: “Oftewel snel en doelgericht schakelen en mensen verbinden om effectief te zijn.”

Waarin schuilt de kracht van deze groep? Een veilig paar handen, een schat aan ervaring, daadkrachtig, resultaatgericht; en dat keer vijf. Voor de klant is de kerngroep van meerwaarde omdat hij of zij een CFO inhuurt die de kennis en ervaring van een heel team met zich meebrengt. Ervaringen delen en deze aanwenden voor opdrachten bij onze klanten is dan ook de voornaamste reden van de oprichting van de groep.

In aanvulling op de CFO Kerngroep is recent de Finance & Technology Solution van Boer & Croon geïntroduceerd.  Meer hierover lees je binnenkort op de website van Boer & Croon.

Wil je meer weten over onze CFO Kerngroep? Of ben jij een van de CFO’s die wij nog zoeken om deze groep compleet te maken? Stuur een mail naar Eelco Koehoorn via e.koehoorn@boercroon.nl of bel naar 020 – 301 40 00.

 

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.