Nader kennismaken met Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is per 1 januari 2019 toegetreden tot de directie van Boer & Croon. Dit vraagt natuurlijk om een vragenvuur richting het kersverse directielid.

Jaap, je bent als jongste partner bij Boer & Croon begonnen en stroomt nu al door naar de directie, waar komt die enorme ambitie vandaan?

Ik vind het vooral heel erg leuk bij Boer & Croon. Elke dag ben ik bezig om de organisatie nog mooier te maken en ik krijg energie van daarover na te denken en te ondernemen. Als kind was ik al bezig met het opzetten van bedrijfjes, organiseerde ik feestjes op school en zat ik in het bestuur van de schoolkrant.

Seerp zal in de komende twee jaar nog in de directie deelnemen, wat hoop je in die tijd van hem te leren?

Als bewezen leider kan ik veel leren van zijn rust en to-the-point aanpak. Ook heeft Seerp een scherp oog voor hoe wij als team opereren. Dat vind ik erg waardevol. Ik ben zelf wat onrustiger en hongeriger, en dan kun je soms de belangrijke dingen over het hoofd zien.

Komende twee jaar bestaat de directie naast jou uit Seerp Leistra, Jos Zandhuis en Eelco Koehoorn, wat wil je hen meegeven?

Als ervaren leiders vinden zij het belangrijk om van de jongere generatie te leren. Wat ik aan hen mee wil geven, is dat juist ook de jongere generatie heel veel van hen kan leren. Hun ervaring is key in het succes van de nieuwe generatie. Zo was ik bijvoorbeeld vorige week met Eelco bij een opdrachtgever, daar leerde ik van hem dat hij altijd een aantal stappen vooruit denkt. Dat inzicht neem ik weer mee bij een volgend gesprek.

Je bent sinds november 2016 verantwoordelijk voor de Young Executives en daarnaast ook voor de Managers binnen Boer & Croon. Wat heb je de afgelopen tijd van hen geleerd om mee te nemen in jouw nieuwe positie?

Ik heb van hen geleerd altijd te blijven leren van wat je doet en op elk onderwerp door te vragen. Onze YE’s en managers hebben heel veel energie.Dit werkt aanstekelijk en daar bereiken we veel mee. Ik vind het een eer en soms ook intimiderend om voor zo’n groep uitzonderlijk talent te mogen staan. Het leert me om op gelijkwaardige wijze met hen om te gaan.

We hebben een nieuwe benaming voor YEM, namelijk Management Solutions. Hoe verhoudt Management Solutions zich tot Executive Management binnen Boer & Croon en hoe zie jij de toekomst van beiden voor je?

Management Solutions levert totaaloplossingen voor management vraagstukken binnen organisaties. Dat doen we door het opbouwen van specifieke expertises binnen de onderneming. Management Solutions en Executive Management zijn complementair aan elkaar. Momenteel werken een aantal interimmers,Young Executives en Managers al samen, zoals bijvoorbeeld bij iHUB, Bosal en Big Bazar. We gaan in de toekomst nog meer mooie combinaties zien tussen beiden waardoor we echt dé partij zijn voor opdrachtgevers die met een totaaloplossing komt.

We kijken terug op een succesvol jaar, maar kijken ook vooruit. Wat wil je de komende jaren verbeteren aan Boer & Croon?

Met de drive die we hier allemaal hebben, komt de verbetering vanzelf. Ik vind het vooral belangrijk dat de wereld om ons heen weet waar we voor staan en ons vindt wanneer dat nodig is. In de komende tijd ga je zien dat onze positionering en waardepropositie ook extern verduidelijkt zal worden.

Nu je in de directie zit, zal je nóg meer ‘Boer & Croon-uren’ gaan draaien, wat moet je hiervoor laten in je vrije tijd?

Sinds ik begonnen ben bij Boer & Croon, heb ik al snel de ambitie om een Iron Man te doen, laten varen. Het trainen hiervoor kost te veel tijd, en met deze stap zal dat voorlopig zo blijven. Daarnaast moet je er natuurlijk zijn op belangrijke momenten. Dan gaat dat soms ten koste van de privétijd, maar bij deze mooie club krijg je daar ook weer heel veel mooie momenten voor terug. Zoals samen de Damloop lopen of een avondje feesten.

Kunnen we je nog wel bellen als we interessante uitdagingen hebben?

Ja graag zelfs. Ik kijk ernaar uit om nog meer interessante mensen te blijven ontmoeten en mooie opdrachten te blijven doen, samen met mijn huidige relaties. Zelf ben en blijf ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van onze customer growth propositie, waar we mooie dingen doen voor opdrachtgevers. Maar ook voor operational excellence, transformatie management of strategie vraagstukken ben en blijf ik natuurlijk bereikbaar!

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.