Maatschappelijke organisaties en onderwijs

Maatschappelijke organisaties & onderwijs

Boer & Croon ondersteunt een breed palet aan maatschappelijke organisaties bij de oplossing van managementvraagstukken.
Het gaat daarbij bijvoorbeeld om:

  • culturele organisaties
  • woningcorporaties
  • besturen voor primair onderwijs
  • ROC’s
  • instellingen voor HBO en universitair onderwijs

Trends

Maatschappelijke organisaties worden nog altijd aangesproken op hun maatschappelijk ondernemerschap. Daarbij is een sterke toename waarneembaar in de behoefte om naast het rendementsdenken ook meer het werken vanuit het doel van de organisatie centraal te stellen. Dat vraagt van onderwijsbesturen, woningcorporaties, culturele instellingen en andere maatschappelijke organisaties om voortdurend te reflecteren op de gekozen strategie. Nieuwe organisatievormen en samenwerkingsrelaties dienen zich daarbij aan. Daarbij is professioneel bestuur en toezicht van toenemend belang. In een aantal sectoren zijn daarom codes voor good governance opgesteld en steeds vaker worden daarin afspraken vastgelegd over professionalisering van het toezicht.

Betrokken partners

Seerp Leistra

s.leistra@boercroon.nl | 06 - 215 772 45

“Wat ik mooi vind aan deze sectoren is de positieve maatschappelijke impact die je hebt. Door een grondige selectie en een breed netwerk komt de beste bestuurder of interimmer die beschikbaar is in de markt op de juiste plek. Dat komt de publieke zaak ten goede.”

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.