Financiele dienstverlening

Binnen de sector Financiële dienstverlening richten we ons op banken, verzekeraars, pensioenuitvoerders, pensioenfondsen, vermogensbeleggers en andere financiële dienstverleners.

Trends
De financiële sector is door een crisis gegaan. Dit heeft geleid tot overheidsingrijpen, vergaande regelgeving en diverse maatregelen om de balans van de financiële instellingen te versterken. Tegelijkertijd verkeert de sector al een aantal jaren in een fase van fundamentele transformatie, waarbij de aansluiting op de behoeften van de klanten  centraal staat en producten transparanter en goedkoper moeten worden. Enerzijds gaat dat gepaard met krimp van arbeidsplaatsen en versobering. Anderzijds vinden veel investeringen plaats in nieuwe concepten, in standaardisatie van producten en diensten en in ICT en on-line marketing. Naast meer traditionele bankiers en personen die uitvoering geven aan de vergaande regelgeving komt er steeds meer vraag naar gekwalificeerde managers die retail-concepten inbrengen en die state-of-the-art marketing en onlineconcepten toepassen.

Boer & Croon en Financiële Dienstverlening
Boer & Croon loopt voorop mee in het nadenken over de bank van de toekomst, nieuwe pensioensystemen en andere vernieuwende concepten. Wij verbinden met onze netwerken organisaties en ontwikkelingen. Door zorgvuldige selectie hebben wij permanent goede managers beschikbaar die leiding kunnen geven aan het vormgeven van deze veranderingen en die zich voor kortere of langere termijn (vast dienstverband) willen verbinden aan organisaties.

Een bijzondere activiteit betreft de samenwerking die wij hebben met alle bijzondere krediet afdelingen van de grote banken en die hebben geresulteerd in een groot aantal herstructurerings- en recovery-opdrachten bij diverse klanten van deze banken.

Betrokken partners

Jos Zandhuis

j.zandhuis@boercroon.nl | 06 - 547 925 98

Eelco Koehoorn

e.koehoorn@boercroon.nl | 06 - 150 918 03

 

 

Voorbeelden opdrachten

Boer & Croon heeft in de afgelopen jaren vele opdrachten uitgevoerd in de financiële sector. Enkele voorbeelden zijn:

  • Plaatsen van de CEO  (vast dienstverband) bij een van de grote pensioenuitvoerders
  • Vormgeven van het MKB segment binnen een grote bank
  • Leidinggeven aan een groot automatiseringsproject bij een grote zorgverzekeraar
  • Leidinggeven aan een grote vermogensbeheerder
  • Projectmanagement over een groot organisatorisch veranderingstraject bij een pensioenuitvoerder
  • Invullen van de riskmanagementfunctie bij een grote bank
  • Plaatsen van de HR directeur bij een grote bank
  • Leveren van de programmadirecteur bij een toezichthouder
  • Leiding geven aan een groot onroerend goed onderdeel van een bank.

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.