Justitie en Veiligheid

Justitie en Veiligheid lanceert programma forensische zorg en vernieuwt incidentenmanagement  

Ondanks het lage en dalende recidivecijfer in de forensische zorg heeft het domein flinke uitdagingen te behalen. Het stelsel van de forensische zorg heeft de afgelopen jaren meerdere ernstige, spraakmakende incidenten gekend. Voorbeelden zijn de metromoordzaak in Amsterdam en de kwestie Anne Faber-Michael P. Deze gebeurtenissen hebben de kwetsbaarheid van het stelsel blootgelegd en het vertrouwen van de samenleving in de sector geen goed gedaan. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het Programma Forensische Zorg gelanceerd met als doel het stelsel duurzaam te versterken en het vergroten van de draagkracht in de samenleving.

Veelzijdig in een complexe omgeving

Als onderdeel van een veelzijdige opdracht bij Justitie en Veiligheid heeft Ravi Panday, Young Executive bij Boer & Croon, de structuur en organisatie opgezet in dit programma om de hoge ambities waar te maken in de complexe forensische zorgketen. Door intensieve samenwerking met alle lagen van het programma, de ketenpartners, en de ambtelijke leiding heeft hij een vliegende start van het programma gerealiseerd en het programma op de rails gehouden gedurende de maanden van quarantaine.

In het verlengde hiervan was de Young Executive als projectleider actief waarbij hij de leiding had over het vormgeven en realiseren van een governancemodel in de forensische zorgketen.

Incidentenmanagement op de schop

Te hoge werkdruk en een kwetsbaar proces als gevolg van gebrek aan standaardisatie hebben geleid tot de behoefte aan een betere organisatie rondom incidenten in de uitvoeringsketen. Als stelseleigenaar dient Justitie en Veiligheid te sturen in het fysieke incident én in het proces op de beleidsafdeling intern als gevolg van de politieke brand en de invloed van medialogica.

Met het overzicht vergaard uit zijn rol in het programma zat de Young Executive in de ideale positie dit organisatie-breed verandertraject te leiden. Hierdoor was Ravi in staat samen met zijn team een nieuwe incidentenmanagementorganisatie vorm te geven en te implementeren in de tijd van het thuiswerken.


Wilt u een oplossing voor een vraagstuk binnen je organisatie hebben opgelost door een van onze professionals zoals Ravi? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.