Joost

Joost van der Hoogte als Site Director a.i. in de Foodindustrie

Joost van der Hoogte heeft ruime ervaring in de foodindustrie en is via Boer & Croon begonnen in het interimvak bij van Geloven, bekend van Mora, van Dobben, Kwekkeboom en Van Lieshout snackwaren. Wij spraken hem over zijn opdracht als site director a.i. bij Van Lieshout Snacks B.V in Helmond.

Hoi Joost, hoe was de situatie toen je door van Geloven werd aangetrokken als site director?

“De fabriek waar ik terecht kwam was de grootste frikandellenfabriek ter wereld. Van Geloven heeft enorm in deze fabriek in Helmond geïnvesteerd om twee nieuwe productielijnen te kunnen opzetten. Door de omvang van deze fabriek was het een grote klus om deze productielijnen te implementeren en tegelijkertijd de boel draaiende te houden. Hierbij wilden we natuurlijk onze klanten blijven bedienen, terwijl er zowel technische als organisatorische problemen waren ontstaan.”

Wat was specifiek jouw rol binnen deze operatie?

“Simpel gezegd was het mijn taak om er voor te zorgen dat de twee nieuwe lijnen volledig operationeel werden. Daarnaast moest ik zorgen dat de bestaande 5 lijnen stabiele en betrouwbare output bleven genereren in een lastige tijd.  Tenslotte is het je taak als interimmer dat je op den duur geruisloos weg moet kunnen gaan en dat het team de fabriek weer zelf kan runnen.”

Dat klinkt als een flinke klus, hoe ben je te werk gegaan?

“Toen ik binnenkwam wilde ik eerst duidelijk hebben waar ik me op moest focussen. Daarvoor ben ik met projectleiders in gesprek gegaan om te kijken hoe processen liepen en heb ik Pareto-analyses gedaan om te kijken waar de grootste knelpunten zaten. Zo zijn we stap voor de stap de grootste knelpunten gaan wegwerken. Hierbij kwam mijn kennis van machinebouw en de ervaring van het runnen van een fabriek erg van pas.”

Wat heeft dit de fabriek uiteindelijk opgeleverd?

“Uiteindelijk hebben we door technische en organisatorische aanpassingen veel bottlenecks kunnen wegnemen, waardoor we output zijn gaan genereren en nu weer richting de gewenste voorraadniveaus gaan.”

Zijn er verder nog dingen die je zijn opgevallen?

“Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ik vanuit de van Geloven groep heb ontvangen. Hierdoor konden we snel tot de kern van de problematiek komen. Bovendien was de support die ik vanuit Boer & Croon heb ontvangen fijn. Wanneer ik even vastloop kunnen zij je net dat steuntje in de rug geven wat je helpt door te gaan. Het helpt ook dat er een sterke organisatie achter je staat, hierdoor word je gelijk serieus genomen.”

 

Heeft u een interim-manager nodig? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste match. Neem gerust contact op met een van onze partners.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.