Sluit

Aeves Groep B.V. (“Aeves”) en B&C Holding B.V. (“Boer & Croon”) zijn voornemens hun krachten te bundelen. Boer & Croon wordt, na goedkeuring van de ACM, toegevoegd aan Aeves en Aeves zal hierna AB&C Groep heten. Boer & Croon blijft als onderdeel van de AB&C Groep zelfstandig opereren onder de eigen merknaam, met behoud van eigen DNA, cultuur en directie, net zoals de bestaande labels van Aeves.

Hoogwaardige zakelijke dienstverlening

Aeves en Boer & Croon vullen elkaar aan en versterken elkaar. Aeves is met haar zes bestaande labels marktleider in inkoop en contractmanagement in de publieke, semi-publieke en private sector. Aeves biedt daarbij een volwaardige set aan dienstverlening aan, waaronder Consultancy, Detachering, Outsourcing, Executive Search en Digitale Transformatie. Daarnaast focust Aeves zich met haar interim management label op het publieke domein. Boer & Croon heeft een prominente marktpositie op het gebied van Management Solutions, Interim Management en Executive Search. Boer & Croon bedient zowel opdrachtgevers in de private als (semi-)publieke sector. Hoogwaardige zakelijke dienstverlening is wat Aeves en Boer & Croon verbindt. De gezamenlijke omzet van de groep bedraagt ruim € 130 miljoen.

Het directieteam van de te vormen AB&C Groep zal bestaan uit Sherief Abdalla (CEO), Jaap Heeringa (CCO), Claire Leussink-Nies (COO) en Adriaan Pekelharing (Financieel Directeur). Sherief Abdalla, mede-oprichter van Aeves, en Claire Leussink-Nies vormen op dit moment het bestuur van Aeves. Adriaan Pekelharing is nu financieel directeur van Aeves. Jaap Heeringa zal vanuit Boer & Croon toetreden tot de directie van de AB&C Groep en blijft CCO van Boer & Croon. Als CCO van de te vormen AB&C Groep zal hij zich richten op de commerciële synergie en business development van de nieuwe combinatie.

Boer & Croon zal haar activiteiten zelfstandig onder de huidige merknaam, met behoud van eigen DNA, strategie en cultuur, voortzetten en verder uitbreiden, ondersteund door het Shared Service Center van de AB&C Groep. Eelco Koehoorn, Lidia Drost en Jaap Heeringa blijven respectievelijk voorzitter, CHRO en CCO van Boer & Croon en vormen met COO Jos Zandhuis de directie. Jos Zandhuis zal na een overdrachtsperiode terugtreden uit de directie.

Sherief Abdalla: “We hebben de samenwerking zeer grondig met elkaar verkend. Er is een goede culturele ‘fit’. De gesprekken met Boer & Croon zijn vanaf het begin open en constructief geweest. Boer & Croon is een high-end management- en adviesbureau, dat daadkracht én denkkracht op een zeer goede manier weet te verenigen. Boer & Croon is ondernemend en heeft een gedreven, ambitieus en ervaren leiderschapsteam. We zien een erg goede match met de (groei-)ambitie van Aeves. Ik ben ervan overtuigd dat onze mooie bedrijven de potentie hebben samen verder te groeien en elkaar te versterken om onze opdrachtgevers meer toegevoegde waarde te bieden.”

Claire Leussink-Nies vult daarbij aan: “Door verder te gaan als AB&C Groep vergroten we niet alleen de toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, maar ook onze aantrekkelijkheid voor zowel onze huidige professionals als voor nieuw talent. Deze krachtenbundeling biedt nog meer ruimte voor opleiding en kennisontwikkeling door meer variatie in proposities, sectoren en opdrachten, ook internationaal.”

Eelco Koehoorn: “Om onze groeidoelstellingen te bereiken is schaalvergroting nodig. Onderdeel worden van één groep met Aeves komt daaraan tegemoet. Aeves is een bewezen krachtig groeiplatform. De ondersteuning van het Shared Service Center van Aeves is voor Boer & Croon zeer aantrekkelijk in verband met benodigde schaalvergroting in onze bedrijfsvoering.”

Jaap Heeringa voegt daaraan toe: “Met de voorgenomen AB&C Groep ontstaat een robuust bedrijf met een gebalanceerde omzetverdeling in zowel de publieke als private sector. Zowel Aeves als Boer & Croon kunnen hun klanten een breder en completer pakket aan diensten aanbieden. Samen bieden we onze opdrachtgevers ondersteuning voor alle C-level uitdagingen.”

De samenvoeging is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt.


Over Aeves

Aeves Groep faciliteert hoogwaardige zakelijke dienstverleners. Onder de Aeves Groep zijn de labels AevesBenefit, Aeves Executive Search, Aeves Interim Management, Het NIC, Procumulator en NewDawn actief. De diensten richten zich op Consultancy, Detachering, Interim management, Outsourcing, Digitale transformatie, Executive search en Talentontwikkeling in het publieke, semi-publieke en private domein. Aeves Groep is marktleider in inkoop en contractmanagement in alle sectoren én heeft een sterke positie op gebied van interim management (tactisch en strategisch), PMO en project- en programmamanagement in het publieke domein. Binnen de Groep werken meer dan 300 medewerkers. Aeves wordt sinds 2018 in groei en ambities ondersteund door Gate Invest, het investeringsfonds van de familie Vermaat.


over Boer & Croon

Boer & Croon helpt bestuurders en organisaties met oplossingen voor management-vraagstukken in de publieke en private sector. Het is een samenwerkingspartner voor Interim Management, Executive Search (via labels YESS en Vanderkruijs) en Management Solutions voor het uitvoeren van programmamanagement en complexe implementatie- en verandertrajecten. Boer & Croon is sinds 1973 katalysator van vooruitgang en transformatie. Op het kantoor in Amsterdam werken nu zo’n 140 medewerkers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvo Janssen