Sluit

Oktober 2022 – Het zit hem in de naam! In het volgende artikel van de sportreeks “De Opstelling van Boer & Croon” praten onze voetbaldames Suzanne Nelen (Management Assistent) en Suzanne Lei (Young Executive) over hun ervaringen op het voetbalveld. Beiden zijn ze erover uit dat de sport heel veel gezelligheid met zich mee brengt en dat het eigenlijk wel grappig is om als enige vrouwen mee te doen aan het bedrijvenvoetbal in het Boer & Croon team.

Suzanne Nelen voetbal 1

Laten we beginnen met een voorstelronde

SUZANNE NELEN Ik ben Suzanne, 41 jaar oud en ik werk sinds augustus 2019 bij Boer & Croon.

SUZANNE LEI Ik ben Suzanne, 27 jaar oud en werk ruim 2,5 jaar bij Boer & Croon als Young Executive. Ik heb tot nu toe vier verschillende opdrachten bij verschillende klanten uitgevoerd.


Hoe ben je begonnen met voetbal?

SUZANNE NELEN Ik ben al in 1988 begonnen met voetbal, ik was toen 7 jaar. Nederland won in die zomer het EK en ik vond dat zo leuk dat ik niks liever wilde dan voetballen. Ik ben begonnen bij de club waar ik nu nog steeds voetbal. Wat ik zo leuk vind aan voetbal is het teamverband. Het geeft heel veel gezelligheid, ik heb er vriendinnen voor het leven aan over gehouden en ik doe het nog steeds met heel veel plezier. Er is niks leuker dan gewoon lekker bezig zijn met elkaar en daarna nog wat gaan drinken. Ik heb nog geen sport gevonden waarvan ik denk dat ik dat liever zou doen dan voetbal. Op een gegeven moment zit er natuurlijk wel een houdbaarheidsdatum aan, maar alsnog ga ik nog door.

Ik voetbal nu 3 tot 4 keer per week. Daarvan train ik 2 dagen en op zondag speel ik een wedstrijd. Om de week doe ik ook met een 30+ wedstrijd mee op een half veldje, dus eigenlijk zit ik in 2 teams.

SUZANNE LEI Toen ik 12 jaar was ben ik met voetbal begonnen. De club bij mij in de buurt in Friesland begon met meidenteams waarover ze bij mij kwamen vertellen op de middelbare school. Ik moest van mijn ouders op een teamsport. Aangezien ik al een tijdje tegen mijn zin in korfbalde, werd ik hier enthousiast van. Ik ben met veldvoetbal begonnen, 11 tegen 11. Dat heb ik gedaan tot en met het eerste jaar van mijn studie in Groningen. Op een gegeven moment wilde ik niet meer voor voetbal op-en-neer waardoor ik gestopt ben en ben gaan tennissen in Groningen.

Toen ik 4,5 jaar geleden in Amsterdam ging wonen waren er wat meiden die ik kende die samen een voetbalteam wilden opstarten. We wilden daar wel allemaal geen weekenddag voor opgeven, dus nu spelen we 5 tegen 5 bij Footy bij Sloterdijk. Daar spelen we 1 keer per week op dinsdagavond in een soort kooitje 5 tegen 5. Dit is een interne competitie.

Suzanne Nelen voetbal 3

Wat is het meest bijzondere dat je ooit op sportief gebied hebt meegemaakt?

SUZANNE NELEN Kampioen worden! Dat heb ik in de jeugd een paar keer meegemaakt met zaalvoetbal. Daarnaast zijn de wedstrijden van Ajax altijd heel leuk. Mijn broer is bevriend met een van de spelers dus een aantal jaar geleden kon ik wel eens mee naar de wedstrijd en daarna de spelers zien. Dat was wel heel bijzonder.

SUZANNE LEI Toen ik nog op de middelbare school zat konden we kampioen worden. We hadden altijd een vaste scheidsrechter die richting deze finale erg met ons meeleefde. Het bizarre was dat hij de avond voor onze wedstrijd overleed. De dag erna werden wij kampioen. Toen kwam er ineens een hummer limousine voor ons aanrijden en had de chauffeur het bericht voor ons dat onze vaste scheidsrechter dat had geregeld, nog voordat hij overleed. Dat was mega bijzonder.

Suzanne Nelen: "Je behaalt betere resultaten door te werken in een team, want je kan niet alles alleen."

Hoe pas je de ervaringen uit de sport toe in je werk?

SUZANNE NELEN Het werken in een team. Je behaalt betere resultaten want je kan niet alles alleen. En ook door met collega’s te voetballen. Iedere zomer doen we mee aan de zomercompetitie. Bij mijn vorige werk was er alleen een vrouwenteam, maar bij Boer & Croon is het mannen en vrouwen door elkaar. Dat is erg leuk. Je krijgt toch een ander beeld bij je collega’s. Gemengd gaat het er wel anders aan toe. De meeste mannen proberen wel een beetje uit te kijken voor de vrouwen, maar ik heb vorig jaar ook een keer gehad dat ik keihard om ver werd geschopt door een kerel. Hij had even niet verwacht dat ik bleef staan dus hij ging dwars door me heen.

SUZANNE LEI Doordat mijn ouders zo dedicated waren dat ik altijd op een teamsport zat, ben ik ook wel echt een teamspeler geworden. Ik heb vroeger altijd in het eerste meiden team gevoetbald met een strenge coach. Ik denk dat ik daardoor een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb opgebouwd en echt een teamspeler ben geworden. Als je iets afspreekt zeg je niet zomaar af zonder te checken bij iedereen of dat wenselijk is en of ze het redden zonder jou. Dat heb ik wel echt meegekregen en dat merk ik in mijn werk ook wel; ik ben een betrouwbare medewerker die er altijd is en waar je altijd op kan rekenen.

Voetbalteam
"Tijdens het bedrijvenvoetbal worden vrouwen net zo hard aan de kant gebeukt als de mannen, dus dat is voor toeschouwers wel een komisch gezicht dat wij daar dan een beetje tussen huppelen." - Suzanne Lei

Heb je nog grappige anekdotes met betrekking tot voetbal?

SUZANNE NELEN In mijn team zijn alle meiden jonger dan ik dus die noemen mij allemaal moeder of oma.

SUZANNE LEI Ik speel nu 5 tegen 5. Door de korte stukjes die je rent krijg je een bijzondere conditie. Je bent de hele tijd in beweging, maar je hoeft geen lange afstanden te sprinten. Bij het Boer & Croon voetbalteam dacht ik heel makkelijk, nou ik kan wel meedoen, helemaal fanatiek erin. Alleen dat veld is veel groter. Dus 5 minuten later was ik al gesloopt en ging ik half hyperventilerend naar de zijkant. Het is sowieso best geinig om als vrouw zijnde mee te doen aan het Boer & Croon voetbal. Suus en ik waren meestal de enige vrouwen. De andere bedrijven houden hier niet echt rekening mee. Ze beuken je net zo hard aan de kant als dat ze een man aan de kant zouden beuken, dus dat is voor toeschouwers wel een komisch gezicht dat wij daar dan een beetje tussen huppelen. Je merkt toch wel dat er een verschil is tussen mannen en vrouwen qua kracht.

To be continued! Volgende keer in onze reeks: De winterspelers van Boer & Croon: deel I, met weer twee geweldige gasten: Inelise Fröberg en Tycho ten Brink