Het belang van diversiteit

In augustus 2018 werd Annelies Rechsteiner via Boer & Croon Interim Search geplaatst als HR directeur bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland. Een bedrijf dat traditionele bouw combineert met innovatie en duurzame oplossingen.

 

… En een bedrijf dat voor 85% uit mannen bestaat. Dat doet wat met de cultuur van een organisatie, zo ervoer Annelies Rechsteiner. Als ervaren interimmer begreep ze dat ze haar positie aan tafel snel moest verdienen, wilde ze als volwaardig teamlid binnen de directie mee kunnen praten. Te vaak ziet zij HR in een ondersteunende rol terecht komen. Dat betekent dat je niet alleen als vak professional waarde moet toevoegen, maar ook de business moet willen begrijpen en, gevraagd en ongevraagd, je visie moet kunnen geven op zaken die spelen.

Diversiteit & inclusiviteit

Annelies Rechsteiner vindt het als HR directeur belangrijk om de focus op de business te houden en de HR doelstellingen daaraan ondersteunend te laten zijn. Als onderdeel van de ‘One BAM’ strategie werd een ambitieus verbeterprogramma ingezet waarin onder andere diversiteit en inclusiviteit hoog op de agenda stonden. Maar waar start je in een bedrijf met zo een scheve man-vrouw verhouding? Diversiteit gaat over het creëren van een inclusieve organisatie cultuur, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dat gaat veel verder dan het aantal vrouwen op senior posities, maar het is een goede eerst stap. Die bovendien helpt om de gewenste cultuurverandering te realiseren.

Vrouwelijk rolmodel

In december 2019 heeft Annelies Rechsteiner haar opdracht bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland afgerond. Ze kijkt terug op een mooie tijd bij een mooi bedrijf. “Ik heb mogen samenwerken in een warm en hecht team waarin ruimte was voor persoonlijke aandacht en verbinding. Zowel binnen HR als in het directieteam”. De mooiste complimenten die zij bij haar afscheid kreeg waren van Frans den Houter, CFO van Koninklijke BAM Group, en van Bente Besemer, een jonge vrouwelijke projectleider. De eerste gaf terug dat Annelies had gezorgd voor een goede balans en energie in het team van mannen en de tweede zei dat ze een vrouwelijk rolmodel ging missen. Mooier kan wat Annelies betreft, het belang van diversiteit in de praktijk niet worden aangetoond.

Wil jij net als Annelies impact maken of wil je meer informatie over een Executive Management functie via Boer & Croon? Neem dan contact op met Partner Ine Frings per telefoon via +31 (0)6 47 38 67 30 of per e-mail via i.frings@boercroon.nl.

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.