Geslaagde kennisavond voor onze Young Executives

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een nieuwe terminal op Schiphol? Onze Young Executives hebben het proces doorsproken met Bernardo Gogna en Stefan Langerak van Schiphol.

Bernardo is aangesteld als Capital Programme Director door Schiphol om het proces te begeleiden, Stefan is strategisch adviseur. Bernardo heeft veel internationale ervaring opgedaan met infrastructurele projecten, o.a. met het bouwen van een luchthaventerminal in Doha en in Philadelphia (VS). Maar ieder project is anders en heeft zo zijn eigen uitdagingen.

 

Wat het meest in het oog springt in zo’n groot project is de enorme hoeveelheid stakeholders. Zowel de rol van de klantorganisatie, ontwerper en bouwer moeten duidelijk zijn en niet overlappen. Daarnaast zijn er zeker meer dan honderd stakeholders waarmee je in contact staat.

“Wat ik in al mijn jaren heb geleerd is dat je van te voren een goed uitgedacht procesplan moet hebben. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Maar laten we eerlijk zijn, het blijft een uitdaging om de structuren van te voren goed neer te zetten en de juiste rolkadering voor alle stakeholders te realiseren.” Misschien wel de grootste uitdaging volgens Gogna is het constant blijven kaderen van de rollen. Dit is een continu proces. Wanneer je dit goed blijft doen, dan gaat de rest – bijna, met een knipoog – vanzelf.

Een interessante avond waarbij vele nieuwe inzichten over procesmanagent zijn opgedaan en mooie best practices aan bod zijn gekomen. Op naar de volgende!

Delen

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.