Executive Management

Wij richten ons op bestuurs- en directieposities, en bij grote organisaties op één niveau daaronder. Wij leveren zowel managers voor een langere periode (vast dienstverband) als managers voor een afgebakende klus op basis van een maatwerkcontract. Wij werken uitsluitend met managers die meer dan 10 jaar ervaring hebben en al een eindverantwoordelijke functie hebben bekleed. Bijvoorbeeld als CEO, COO, CFO of directeur HRM.

Snel
Wij onderscheiden ons in snelheid en daadkracht. Als u contact opneemt reageren wij direct. Als u een vraag heeft waarvoor een snelle oplossing geboden is dan leveren wij binnen twee weken geschikte kandidaten en als het echt noodzakelijk is nog sneller. Als u een geschikte kandidaat zoekt voor een vaste functie waarvoor wij een search moeten doen, streven wij er naar om het search proces binnen twee maanden na de intake afgerond te hebben.

Kwaliteit
Wij hechten zeer aan kwaliteit. De executive managers die deel uitmaken van ons netwerk en onze communities zijn zorgvuldig geselecteerd. We doen onderzoek naar hen, we interviewen hen en we trekken referenties na. Als we executive managers searchen, geldt precies hetzelfde. Alleen de beste managers maken deel uit van ons netwerk en worden voorgedragen voor een functie.

Netwerk
Om de juiste managers te vinden maken wij gebruik van onze grote poule van direct beschikbare ervaren managers waarvan de kwaliteit getoetst is en waar we meestal al vaker mee gewerkt hebben. Een tweede bestand is dat van topmanagers die werkzaam zijn in een vast dienstverband, maar waarvan wij weten dat ze na enige jaren weer een volgende stap gaan doen. Door met hen in contact te blijven weten we ook wanneer de tijd gekomen is voor een volgende carrièrestap. En tenslotte hebben wij ervaren searchers in onze groep waarmee we nog breder de markt kunnen scannen.

Voor al onze executive managers geldt dat zij geselecteerd zijn op leiding kunnen geven aan verandering, op daadkracht en impact en op het ook zelf willen blijven groeien en ontwikkelen. Het zijn mannen en vrouwen met visie, ambitie en durf.

Zoekt u een executive manager die past bij uw organisatie, neem dan contact op met één van onze partners.

Interim Management

Hoogwaardig, persoonlijk, doeltreffend

Wanneer u een interim-manager inhuurt op het allerhoogste niveau, dan wilt u zeker weten dat u de juiste persoon aan boord krijgt. Falen is geen optie. Misschien heeft u een crisis op te lossen. Een groot verandertraject te managen. Een zwaar programma te draaien. Een fusie rond te krijgen of tijdelijk een fort te versterken. U moet hoe dan ook slagen in uw missie.

Boer & Croon onderhoudt al dertig jaar een exclusieve relatie met Nederlands beste interim-managers, allemaal inzetbaar op executive functies als CEO, CFO en COO in besturen en directies of in de rol van programmamanager of procesmanager in complexe trajecten. Onze interim-managers zijn zonder uitzondering zwaargewichten met minimaal tien jaar ervaring in een eindverantwoordelijke functie.

Wij spreken de aan ons verbonden interim-managers (associés) op regelmatige basis over hun drijfveren, ervaring en persoonlijke ontwikkeling. Professioneel, gedreven, slagvaardig en verbindend zijn de kernwaarden die wij met hen gemeen hebben. Uiteraard hechten wij ook aan een krachtig CV en mooie referenties. Maar in onze overtuiging geeft persoonlijkheid uiteindelijk de doorslag voor het slagen van een opdracht.

 

Werkwijze

Boer & Croon stelt een plan van aanpak op dat als start- en ijkpunt dient voor alle betrokkenen. Gedurende de looptijd van de opdracht begeleiden wij de executive manager door middel van intervisie, counseling en tussentijdse evaluatie. Wij bewaken de kwaliteit en houden nauw contact met de opdrachtgever. Een uitgebreide eindevaluatie markeert het einde van de opdracht. Wij brengen de kennis en ervaring in die het bureau heeft opgedaan in eerdere opdrachten.

shutterstock_221256865

Sterk in waardevolle verbindingen

Boer & Croon is al meer dan veertig jaar sterk in het leggen van waardevolle verbindingen. Daarom hebben wij de doorgewinterde topmanager die u zoekt al in ons netwerk. En kunnen we op korte termijn uw nieuwe bestuurder of toezichthouder aan u voorstellen.

Boer & Croon voert tot op het hoogste niveau opdrachten uit bij grote bedrijven en organisaties in alle mogelijke sectoren. Dat doen we met een groot aantal collega’s: stuk voor stuk gedreven en slagvaardige professionals die weten waar hun gelijkgestemden zitten. In onze database vinden we bovendien vele honderden managers die de afgelopen decennia over het bedrijfsleven en de publieke sector zijn uitgewaaierd.

Daarmee is Boer & Croon met recht een netwerkhuis. Wij kennen het aanstormend talent én het topmanagement van Nederland. We weten waar hun kracht zit en wat hun persoonlijke drijfveren en ambities zijn. Sinds 1973 creëren wij waarde voor onze klanten door topmanagers uit ons netwerk aan te dragen voor vaste en tijdelijke posities. We vinden ze in voor de hand liggende hoeken, maar door ‘verrassende verbindingen’ treden we net zo gemakkelijk buiten de gebaande paden. En zo dragen we niet alleen de juiste eindkandidaat aan u voor; dankzij ons parate netwerk doen we dat vaak ook nog eens sneller dan onze concurrenten.

On boarding services

Door middel van een persoonlijk B&C BootCamp® bereiden wij de gekozen kandidaat intensief voor op zijn of haar functie in uw bedrijf én zorgen wij voor begeleiding in de eerste 100 dagen van het dienstverband. Ervaren bestuurders uit ons associé netwerk treden hierbij op als coach. En alle kennis die bij Boer & Croon aanwezig is over de sector, de branche en uw organisatie, wordt in deze periode op effectieve wijze aan de kandidaat ter beschikking gesteld.

 

 

 

 

 

Vaak hebben de executive functies die opdrachtgevers ons vragen in te vullen een vertrouwelijk karakter. Derhalve vormen de vacatures die wij hieronder op onze website vermelden slechts een selectieve weergave van de Executive Search opdrachten die wij uitvoeren.

Aanmelden als interim manager

Onze managers hebben de ambitie om tot de top te behoren. Zij ambiëren grote uitdagingen en beperken zich niet tot één organisatie. Zij zijn bereid zich voor kortere en langere tijd te verbinden en zijn flexibel in de te maken contractuele afspraken. Omdat wij de kwaliteit van ons netwerk bewaken selecteren wij de managers zorgvuldig. Als deelnemer in ons netwerk staat een manager vooraan bij de invulling van vacatures die aan ons bureau worden aangeboden. Daarnaast wordt een manager 3 tot 4 keer per jaar uitgenodigd voor een themabijeenkomst, heeft hij of zij de mogelijkheid om binnen het netwerk ervaringen uit te wisselen of vragen/problemen aan collega’s voor te leggen. Ook betrekken wij de aangesloten managers graag bij het selecteren van nieuwe kandidaten of bij de acquisitie.

Ook werken wij met communities. Dit zijn groepen die een onderlinge verbondenheid hebben vanuit het vak of vanuit een sector. Onze communities zijn nog in opbouw. Wij zoeken executive managers die zich willen verbinden aan ons netwerk of onze communities.

Om deel te kunnen nemen moet men voldoen aan het volgende profiel:

  • De ambitie hebben om tot de top te behoren
  • Ervaring hebben als eindverantwoordelijk algemeen of functioneel manager
  • In meerdere organisaties ervaring hebben opgedaan
  • Tenminste 15 jaar werkervaring hebben
  • Flexibel, open-minded en bereid om te blijven ontwikkelen
  • Goede sociale en contactuele vaardigheden
  • Een smetteloze reputatie en aanbevolen worden door tenminste 3 referenten.
meteen solliciteren >

Overige diensten