Close

Close

Voorzitter en leden Raad van Toezicht for Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Logo SKB

Bedrijfsinformatie

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is het ziekenhuis voor de Oost-Achterhoek. Een modern algemeen ziekenhuis met 24 specialismen, 214 bedden en een buitenpolikliniek in Eibergen. In het verzorgingsgebied van het ziekenhuis wonen ongeveer 150.000 mensen. Het SKB is een belangrijke werkgever in de regio. Bijna 1.100 medewerkers zijn in het ziekenhuis werkzaam, in de directe zorg en in ondersteunende diensten. Formeel maakt het SKB tot 1 januari 2021 nog deel uit van een overkoepelende organisatie samen met het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem. Onder de naam Santiz zijn beide ziekenhuizen in 2017 bestuurlijk gefuseerd, met als ambitie: samen voor een vitale Achterhoek. In de afgelopen jaren is die samenwerking, ondanks veel positieve intenties, niet geworden wat iedereen ervan had verwacht.

Functieomschrijving

In het kader van de ontvlechting van Santiz zullen voor beide ziekenhuizen nieuwe Raden van Toezicht worden gevormd, die op korte termijn de rol van de huidige Raad van Toezicht van Santiz kunnen overnemen voor het betreffende ziekenhuis.

Functie-eisen

• Afgeronde opleiding op academisch niveau
• Bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring
• Beschikt over ervaring in of kennis van de ziekenhuiswereld en de landelijke ontwikkelingen in de zorg
• Een sparringpartner, onderzoekend, nieuwsgierig en stelt vragen
• Stevige persoonlijkheid, iemand die keuzes durft te maken en die zich durft uit te spreken

Arbeidsvoorwaarden

De leden van de Raad van Toezicht zullen in gezamenlijkheid de frequentie van de vergaderingen bepalen. Hierbij valt te denken aan een zestal vergaderingen per jaar. Naast het bijwonen van de vergaderingen vraagt de voorbereiding een tijdsinvestering van de leden. De vergaderingen zullen plaatsvinden in Winterswijk. De leden worden benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid van maximaal één herbenoeming. De bezoldiging vindt plaats conform inschaling WNT klasse V. Voor de leden bedraagt de bezoldiging € 16.000,- bruto per jaar, inclusief reiskosten. Voor de voorzitter geldt aanvullend een bedrag van € 8.000,- bruto per jaar.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 1 november uw cv en motivatiebrief. Uw motivatiebrief en cv kunt u richten aan Boer & Croon, t.a.v. de heer S.Y. Leistra. Voor vragen kunt u hem bereiken via het secretariaat van Boer & Croon (020-3014307).