Close

Close

Voorzitter en leden Raad van Toezicht for Slingeland Ziekenhuis

Logo Slingeland Ziekenhuis

Bedrijfsinformatie

Het Slingeland Ziekenhuis (SZ) is een modern algemeen ziekenhuis met 29 specialismen, ruim 300 bedden en ca. 1.834 medewerkers. Het SZ is het ziekenhuis voor het Westelijk deel van de Achterhoek. In het verzorgingsgebied wonen om en nabij 200.000 mensen. Formeel maakt het SZ tot 1 januari 2021 nog deel uit van een overkoepelende organisatie samen met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Onder de naam Santiz zijn beide ziekenhuizen in 2017 bestuurlijk gefuseerd, met als ambitie: samen voor een vitale Achterhoek. In de afgelopen jaren is die samenwerking, ondanks veel positieve intenties, niet geworden wat iedereen ervan had verwacht.

Functieomschrijving

In het kader van de ontvlechting van Santiz zullen voor beide ziekenhuizen nieuwe Raden van Toezicht worden gevormd, die op korte termijn de rol van de huidige Raad van Toezicht van Santiz kunnen overnemen voor het betreffende ziekenhuis. Deze Raden van Toezicht zullen zodanig worden samengesteld dat alle benodigde aandachtsgebieden vertegenwoordigd zijn.

Functie-eisen

• Afgeronde opleiding op academisch niveau
• Bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring
• Beschikt over ervaring in of kennis van de ziekenhuiswereld en de landelijke ontwikkelingen in de zorg
• Een sparringpartner, onderzoekend, nieuwsgierig en stelt vragen
• Stevige persoonlijkheid, iemand die keuzes durft te maken en die zich durft uit te spreken

Arbeidsvoorwaarden

De leden van de Raad van Toezicht zullen in gezamenlijkheid de frequentie van de vergaderingen bepalen. Hierbij valt te denken aan een zestal vergaderingen per jaar. Naast het bijwonen van de vergaderingen vraagt de voorbereiding een tijdsinvestering van de leden. De vergaderingen zullen plaatsvinden in Doetinchem. De leden worden benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid van maximaal één herbenoeming. De bezoldiging vindt plaats conform inschaling WNT klasse V. Voor de leden bedraagt de bezoldiging € 16.000,- bruto per jaar, inclusief reiskosten. Voor de voorzitter geldt aanvullend een bedrag van € 8.000,- bruto per jaar.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 1 november uw cv en motivatiebrief. Uw motivatiebrief en cv kunt u richten aan Boer & Croon, t.a.v. de heer S.Y. Leistra. Voor vragen kunt u hem bereiken via het secretariaat van Boer & Croon (020-3014307).