Close

Medisch Wetenschappelijk Divisie Manager - divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische Genetica (dLAB) (Gesloten) for Universitair Medisch Centrum Utrecht - UMCU

UMC utrecht

Bedrijfsinformatie

Het UMC Utrecht is een van Nederlands meest toonaangevende universitair medische centra. Iedere dag werken 13.000 medewerkers aan het bieden van hoogwaardige zorg, onderzoek en onderwijs. De visie van het UMC Utrecht luidt: ‘Samen creëren we meer waarde, omdat ieder mens telt’. Het UMC Utrecht ambieert het verschil te maken in het leven van mensen, door samen grenzen te verleggen en verbindingen aan te gaan. De patiënt in het zorgnetwerk staat hierbij centraal. Vanuit die overtuiging wil het UMC Utrecht nóg beter luisteren naar elke patiënt en helpen zijn of haar gezondheid te verbeteren.

Functieomschrijving

Als medisch-wetenschappelijk divisiemanager draag je samen met de divisiemanager collegiaal en integraal verantwoordelijkheid voor de aansturing van de divisie. Als divisieleiding zorg je met een breder leiderschapsteam voor een gezamenlijke visie, besluitvaardigheid, regelruimte en verbinding. Je betrekt afdelings- en programmaleiding bij besluitvorming en geeft aantoonbaar uitvoering aan het UMC Utrecht beleid. Vanuit de medisch-wetenschappelijke verantwoordelijkheid zoekt de medisch-wetenschappelijk divisiemanager de verbinding met de speerpuntprogramma’s van het UMC Utrecht. Je maakt ook deel uit van het Strategisch Overleg van het UMC Utrecht.

De medisch-wetenschappelijk divisiemanager rapporteert aan de Raad van Bestuur, is verantwoordelijk voor de medisch-wetenschappelijke portefeuilles en heeft de divisiemanagementtaak als hoofdtaak (0,7 fte). De resterende tijd (0,3 FTE) kan aan onderwijs, onderzoek of zorg worden besteed.

Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving

Functie-eisen

De medisch-wetenschappelijk divisiemanager beschikt over:
• Ruime ervaring als onderzoeker in de medisch-wetenschappelijke wereld, als promovendus en bij voorkeur als universitair hoofddocent of hoogleraar.
• Opgeleid in een van de disciplines die vallen binnen de divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische Genetica.
• Stevige ervaring als professional in de wereld van academisch onderzoek en onderwijs.
• Affiniteit met leidinggeven in complexe organisaties.

Persoonlijkheidskenmerken:
• Is in staat om de medisch-wetenschappelijke portefeuilles aan te sturen vanuit kennis en ervaring en is samen met de divisiemanager bekwaam om zowel academisch onderzoek en onderwijs als bedrijfsvoering en “concernbeleid” te kunnen aansturen en hierin richtinggevend te zijn;
• Kan omgaan met verschillende dynamiek binnen en tussen divisie(s) en beschikt over stevigheid en strategische kwaliteiten op het gebied van planning en uitvoering van bestuurlijke besluitvorming;
• Heeft overzicht en abstractievermogen en is in staat om strategie naar een heldere koers met concrete doelen te vertalen.

Generieke leiderschapscompetenties:
Patiënt-/klantgericht; Samenwerken; Mensgericht; Vernieuwen; Resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie.

Contactinformatie

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt Boer & Croon graag uiterlijk 16 augustus uw cv en motivatiebrief. Deze kunt u hieronder uploaden. Uw motivatiebrief kunt u richten aan mevrouw J. van der Kruijs. Voor vragen kunt u t/m 7 augustus contact opnemen met Janneke van der Kruijs en vanaf 10 augustus met Anoesjka van Aanholt (via 020 - 301 43 07).